Ελεύθεροι οι 23 συλληφθέντες κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου – Ασκήθηκε ποινική δίωξη

20χρονος

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε σε βάρος 23 συλληφθέντων για τα χθεσινά επεισόδια κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση είναι αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης

Οι 23 συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού προηγουμένως ορίστηκε ρητή δικάσιμος για την δίκη τους. Σημειώνεται, ότι ένας εκ των 23 δεν οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, καθώς είναι τραυματίας και νοσηλεύεται, ενώ σε βάρος ενός ακόμη συλληφθέντα ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Ο συλληφθείς, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για έκρηξη, κατοχή εκρηκτικών υλών, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια και αντίσταση κατά της αρχής, οδηγήθηκε στον ανακριτή και αναμένεται να λάβει λάβει προθεσμία.

Περίπου 200 άτομα είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων προκειμένου να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες. Προκλήθηκε μικρής διάρκειας ένταση όταν οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο χώρο, απώθησαν τους νεαρούς προς τους δρόμους γύρω από τα δικαστήρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

OTA: Απόφαση του Δικαστηρίου της Ε.Ε. ανοίγει τον δρόμο για μονιμοποίηση συμβασιούχων

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Συνέχιση της δίκης με τις απολογίες των κατηγορουμένων

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις