Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Συνέχιση της δίκης με τις απολογίες των κατηγορουμένων

Ζαφειρόπουλου

Με τις απολογίες των κατηγορουμένων συνεχίστηκε, σήμερα, η δίκη (σε δεύτερο βαθμό) για την δολοφονία του δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας οι τρεις κατηγορούμενοι που παραστάθηκαν στο δικαστήριο (υπενθυμίζεται ότι ο ένας έχει δολοφονηθεί, ενώ ένας ακόμη διαφεύγει της σύλληψης) δέχθηκαν τις “σκληρές” ερωτήσεις της έδρας για το τι τελικά οδήγησε στην δολοφονία του ποινικολόγου.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, υπήρξε και διαπληκτισμός μεταξύ του “σκληρού” Λεκοτσάι με τον εισαγγελέα της έδρας ο οποίος τον ρώτησε για τις πολύ συχνές τηλεφωνικές επαφές που είχε με τον δικηγόρο, Γιώργο Αντωνόπουλο, ο οποίος ως γνωστόν κατηγορείται για εμπλοκή στην αποκαλούμενη “Μαφία των Φυλακών”.

Λεκοτσάϊ: -Γιατί με ρωτάτε για πράγματα τα οποία είναι άσχεται με αυτή την υπόθεση;

Εισαγγελέας: – Δεν θα μου υποδείξετε εσείς τι θα σας ρωτήσω…

Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί την Παρασκευή με την πρόταση του εισαγγελέα ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των δικηγόρων υπεράσπισης.

Δολοφονία 

Το έγκλημα είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2017 μέσα στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου επί της οδού Ασκληπιού. Σε πρώτο βαθμό οι τρεις κατηγορούμενοι  είχαν καταδικαστεί σε ισόβια. Επιπλέον, οι δικαστές επέβαλλαν στον φερόμενο ως φυσικό αυτουργό της δολοφονίας κάθειρξη 11 ετών για τα αδικήματα της ληστείας, οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Μέσα από την μελέτη της ογκώδους δικογραφίας, συνάγεται το συμπέρασμα ότι ο Ζαφειρόπουλος, ενδεχομένως πλήρωσε με τη ζωή του την υπεράσπιση του Αριστείδη Φλώρου και συγκεκριμένα την απόπειρα εκβίασης η οποία φέρεται να στήθηκε στη σκιά της ποινικής δίκης που είχε ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου Energa, ως κατηγορούμενος για την ηθική αυτουργία της απόπειρας ανθρωποκτονίας του πρώην δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ, Γιώργου Αντωνόπουλου. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Αντωνόπουλος είχε συλληφθεί και προφυλακιστεί, ενώ κατηγορούνται (εκτός από τους ποινικούς) οι επίσης γνωστοί δικηγόροι, Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι στο δικαστήριο είχε καταθέσει, μεταξύ άλλων, και ο πρώην αρχιφύλακας των φυλακών Κορυδαλλού Αντώνης Αραβαντινός ο οποίος είπε πως ο επιχειρηματίας εκβιαζόταν μέσα στην φυλακή από τον φερόμενο ως αρχηγό της “μαφίας”.

Μέσα από την μελέτη της ογκώδους δικογραφίας, συνάγεται το συμπέρασμα ότι ο άτυχος Ζαφειρόπουλος, ενδεχομένως πλήρωσε με τη ζωή του την υπεράσπιση του Αριστείδη Φλώρου και συγκεκριμένα την απόπειρα εκβίασης η οποία φέρεται να στήθηκε στη σκιά της ποινικής δίκης που είχε ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου Energa, ως κατηγορούμενος για την ηθική αυτουργία της απόπειρας ανθρωποκτονίας του πρώην δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ, Γιώργου Αντωνόπουλου. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Αντωνόπουλος είχε συλληφθεί και προφυλακιστεί, ενώ κατηγορούνται (εκτός από τους ποινικούς) οι επίσης γνωστοί δικηγόροι, Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος.

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις