Θεματοφύλακες του Συντάγματος: Τρεις προφυλακιστέοι. Άλλοι οκτώ αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους

Θεματοφύλακες

Οι τελευταίες εξελίξεις με τους αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», οι οποίοι… πέρασαν χειροπέδες σε γυμνασιάρχη στην Πιερία μετά την  διαδικασία απολογίας των, διάρκειας 14 ωρών, φέρει τρεις εξ αυτών να κρίνονται  προφυλακιστέοι, ενώ οι υπόλοιποι οκτώ να αφήνονται ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν -με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα- οι τρεις κατηγορούμενοι που πέρασαν τις χειροπέδες στον γυμνασιάρχη και συγκεκριμένα ένας 66χρονος κάτοικος Ημαθίας κι ακόμη δύο άνδρες, ηλικίας 41 ετών.

Στους υπόλοιπους οκτώ επιβλήθηκαν τα εξής περιοριστικά μέτρα:

Να εμφανίζονται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους
Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
Να μην πλησιάσουν οποιαδήποτε σχολική μονάδα της χώρας, σε απόσταση μικρότερη των 400 μέτρων.
Μάλιστα, σε έναν άντρα και μία γυναίκα επιβλήθηκε πέρα από τα παραπάνω και η καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 2.000 ευρώ.

Επίσης με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου  διατάχθηκε  έρευνα σχετικά με τη δράση της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», που με τις πράξεις τους παραβιάζουν συγκεκριμένες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα όπως είναι η διέγερση σε ανυπακοή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ακόμα και η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Διαβάστε ακόμη

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Ολόκληρες οι απολογίες τους

Θεματοφύλακες του Συντάγματος: Ξεκινά έρευνα με εντολή Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις