«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Ολόκληρες οι απολογίες τους

Θεματοφυλάκων

Αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και ενώπιον του ανακριτή Θεσσαλονίκης τα μέλη της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» οι οποίοι την περασμένη Παρασκευή συνέλαβαν τον διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν με αυτοκίνητο στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Οι 11 κατηγορούμενοι ολοκλήρωσαν πριν από λίγο τις απολογίες τους και αυτή την ώρα ανακριτής και εισαγγελέας αναμένεται να αποφασίσουν από κοινού για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες επιρρίπτουν ευθύνες στον ίδιο των διευθυντή για την έναρξη των επεισοδίων τον οποίο κατηγορούν ότι τους προπηλάκισε.

Όλοι ισχυρίζονται ότι οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι «ψευδείς και κατασκευασμένες», ενώ ο 44χρονος αυτοαποκαλούμενος ακτιβιστής στο απολογητικό του υπόμνημα που κατέθεσε στον αανακριτή παράλληλα με την δια ζώσης απολογία του κάνει λόγο για «ψυχολογικό εκβιασμό» που υφίσταται καθημερινά το παιδί του που φοιτά στο 20 Δημοτικό σχολείο της περιοχής από τις «παράνομες ιατρικές πράξεις» όπως χαρακτηριστικά αποκαλεί τα σέλφ-τεστ. «Το παιδί μου στο συγκεκριμένο σχολείο υφίσταται καθημερινά έναν ψυχολογικό εκβιασμό ο οποίος μεταφέρεται καθημερινά σε εμάς και τη σύζυγο μου στο να υποστεί παράνομες ιατρικές πράξεις. Είναι αναγκασμένο να φοράει τη μάσκα ακόμα και στα διαλλείματα. Είναι υποχρεωμένο για να εισέλθει στο σχολείο μόνο με σλεφ τεστ όποτε το κρίνουν οι δάσκαλοι. Ιατρικές πράξεις οι οποίες γίνονται μόνο με δική μου ευθύνη. Όχι ευθύνη γιατρών όχι αστυνομικών όχι εισαγγελέων. Στην ουσία εάν κάτι πάθει το παιδί μου είναι με δική μου ευθύνη και συναίνεση δεν ευθύνεται κανένας από όσους με εξαναγκάζουν» φέρεται να υποστηρίζει σύμφωνα με πληροφορίες στο υπόμνημα του.

Για το περιστατικό της σύλληψης του διευθυντή του σχολείου και τα επεισόδια που σημειώθηκαν υποστηρίζει ότι δεν συμμετείχε ενεργά καθώς βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση από το χώρο των επεισοδίων, ενώ μετακυλούν την ευθύνη των επεισοδίων στον ίδιο τον γυμνασιάρχη του σχολείου ότι εκείνος ξεκίνησε πρώτος τους προπηλακισμούς εναντίον τους.

«Ζω στην τοπική κοινωνία του Αιγινίου. Μέσα από το διαδίκτυο έμαθα για την ενημέρωση που είχε προγραμματιστεί να γίνει και στα έξι σχολεία του Αιγινίου. Θέλησα και εγώ σαν γονέας ακτιβιστής να λάβω μέρος στην ενημέρωση. Όταν πήγαμε στο Γυμνάσιου του Αιγινίου εγώ ήμουν γύρω στα 40 μέτρα απόσταση από την κεντρική πύλη. Δεν ήμουν στο χώρο των επεισοδίων. Ο κ. Κατσίκας μας είχε ενημερώσει ότι αν κάποιος από εμάς ξεκινήσει επεισόδια αυτός θα αποχωρίσει, είχε μαζί του αρκετά έγγραφα από τα οποία καταλάβαμε ότι είχε ενημερώσει το ΑΤ Αιγινίου. Καθόσον ο διοικητής Δ. Κουκιότης είναι αυτός που έχει υπογράψει το περιστατικό δεν το είδα αλλά έμαθα από τους υπόλοιπους ότι ο Γυμνασιάρχης Διονύσιος Χατζής είναι αυτός που ξεκίνησε τους προπηλακισμούς εναντίον των ακτιβιστών που ήθελαν να τον ενημερώσουν. Τον έπιασαν βάσει του νόμου ΚΠΔ 275 και τον οδήγησαν στο ΑΤ Αιγινίου. Όταν πήγα στο αστυνομικό τμήμα οι αστυνομικοί αντί να συλλάβουν αυτόν που τους πήγαμε συνέλαβαν εμάς βάζοντας μέσα στον αύλειο χώρο του τμήματος δήθεν για να δώσουμε κατάθεση κατόπιν έκλεισαν την πόρτα της αυλής και στην συνέχεια μας οδήγησαν στην ασφάλεια Κατερίνης».

Από την πλευρά του ο συνήγορος τους Βασίλης Νουλέζας είπε ότι οι συλληφθέντες ισχυρίζονται πως με τις ακραίες νομοθετικές παρεμβάσεις που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας έχει καταλυθεί το σύνταγμα και το δημοκρατικό πολίτευμα και θεωρούν πως έτσι ενεργοποιείται το άρθρο 120. «Το άρθρο 120, λέει εν ολίγοις ότι επαφίεται στον συνταγματικό πατριωτισμό των Ελλήνων πολιτών να διαφυλάξουν το σύνταγμα όταν καταλύεται», είπε.

«Δεν γνωρίζω καν φυσιογνωμικά τον Γυμνασιάρχη. Είχα την βέβαιη πεποίθηση, εντύπωση ότι θα πηγαίναμε στο πλαίσιο επίσκεψης ως αντιπροσωπεία γονέων πολιτών να συζητήσουμε τα θέματα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των ανηλίκων μαθητών ευαισθητοποιημένοι ως γονείς ασκούντες τη γονική μέριμνα των παιδιών ή πολίτες στην περίπτωση μου τίποτα περισσότερο», αναφέρει στο υπόμνημα του έτερος των κατηγορουμένων.

Νουλέζας
O συνήγορος υπεράσπισης Βασίλειος Νουλέζας

Ακόμα ανέφερε ότι διαφωνεί με κάθε μορφή βίας και ότι ενδεχομένως ερμηνεύουν στρεβλά το σύνταγμα. Τόνισε, επίσης, ότι δεν ταυτίζεται με τις απόψεις τους, ωστόσο είναι νωρίς για να τους καταδικάσουμε. Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μόνο τρεις από τους 11 έχουν παιδιά στο σχολείο. Οι υπόλοιποι είναι από γύρω περιοχές.

Μετανιωμένος

Οι αυτοαποκαλούμενοι ως ακτιβιστές … της ομάδας θεματοφύλακες του Συντάγματος είναι εννέα άνδρες και δύο γυναίκες ηλικίας από 40-75 ετών, εκ των οποίων ο ένας είναι απόστρατος αξιωματικός, επίσης ανάμεσα τους είναι αγρότες, άνεργοι και ελεύθεροι επαγγελματίες.
Ο απόστρατος αξιωματικός απολογούμενος στον ανακριτή φέρεται να δήλωσε μετανιωμένος που βρέθηκε σε αυτήν την καλοπροαίρετη ειρηνική πρωτοβουλία που τελικώς είχε απροσδόκητη εξέλιξη η οποία τον λύπησε βαθύτατα. Μάλιστα εκφράζει στον ανακριτή την πεποίθηση ότι οι συγκατηγορουμένοι του δεν είχαν πρόθεση ούτε είχαν σχεδιάσει την αρπαγή του διευθυντή ή την πρόκληση παράνομης βίας, αλλά εκτιμά ότι «ήθελαν να αντιδράσουν σε αυτόν τον αδιάκοπο και ανηλεή κατατρεγμό της κοινωνίας που υποφέρει από τα λαμβανόμενα ακραία και απάνθρωπα και βάρβαρα υγειονομικά μέτρα στέρησης των ελευθεριών και περιφρόνησης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί αφορούν το κακούργημα της αρπαγής από κοινού, όπως επίσης και τα πλημμελήματα της συμμορίας, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και της παραβίασης των μέτρων για την αποτροπή μολυσματικών ασθενειών. Παράλληλα διώκονται κατά περίπτωση για τα πλημμελήματα της απλής σωματικής βλάβης, παραβίασης προσωπικών δεδομένων και διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους ένας εκ των 11 κατηγορουμένων ανέφερε ότι όλοι συναντήθηκαν πριν την επίθεση στην πιάτσα ταξί στο Αιγίνιο μετά από γραπτό μήνυμα που «έλαβαν από την… προ τριημέρου». «Σύμφωνα με τον εν λόγω κατηγορούμενο, ο σκοπός τους ήταν να μεταβούνε στο σχολείο του Αιγινίου και να αναφέρουν στον διευθυντή ότι εφόσον έγινε επίταξη του σχολείου βάσει αποφάσεων του ΣτΕ και με συγκεκριμένο χαρτί του Αστυνομικού τμήματος Πύδνας-Κολινδρού ότι είναι αναρμόδιο για την υπόθεση αυτή, με υπογραφή του διοικητή του, έπρεπε να αρνηθεί να εκτελέσει τις εντολές της κυβέρνησης, οι οποίες είναι παράνομες και δεν στηρίζονται σε νόμους». Επίσης, ο κατηγορούμενος… εγχείρησε στην υπηρεσίας μας, έγκληση σε βάρος των προϊσταμένων αυτής, η οποία συνυποβάλλεται με την παρούσα», σημειώνεται χαρακτηριστικά στα σχετικά έγγραφα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ομόφωνα ψηφίστηκε από την Ολομέλεια του Πρωτοδικείου η Χρ. Σαλάππα ως η πρώτη Ανακρίτρια Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

Γλυφάδα – Προφυλακιστέος ο 51χρονος που σκότωσε τον σύντροφο της μητέρας του

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις