Σοκάρει το ένταλμα σύλληψης Λιγνάδη: Υπήρχε κίνδυνος να διαπράξει και αλλά αδικήματα – Είχε ροπή και συγκεκριμένη μέθοδο

Λιγνάδη

Δεν έχουν τέλος οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για τον άλλοτε “βασιλιά” του Εθνικού Θεάτρου. Τα όσα διαρρέουν για το ένταλμα των δικαστικών αρχών αναφορικά με τη σύλληψή του Δημήτρη Λιγνάδη, προϊδεάζουν ότι θα έχει ιδιαίτερα δύσκολο έργο την Τετάρτη στην απολογία του.

Τα όσα αναφέρονται στο ένταλμα που εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές για τον κατηγορούμενο σκηνοθέτη – ηθοποιό σοκάρουν και καταδεικνύουν σε μεγάλο βαθμό και την ισχύ του αποδεικτικού υλικού που έχει συγκεντρώσει η εισαγγελία σε βάρος του σκηνοθέτη. Πρόκειται για καταθέσεις μαρτύρων αλλά και για τις μηνύσεις των θυμάτων που «έκαψαν» τον κατηγορούμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένταλμα σύλληψης αναφέρεται στην ύπαρξη σοβαρών ενδείξεων για βιασμό κατά συρροή ανήλικων κυρίως θυμάτων. Μάλιστα, φέρεται να περιγράφεται ο τρόπος δράσης του σκηνοθέτη, αλλά και το προφίλ του, ως ενός ανθρώπου που εκμεταλλευόταν την επαγγελματική του ιδιότητα.

Στο έγγραφο του εντάλματος, φαίνεται πως γίνεται λόγος για έναν άνθρωπο με «εμμονή και εγκληματική ροπή για πολλά έτη», ενώ καθίσταται σαφές ότι υπάρχουν «σοβαρές ενδείξεις ότι έχει σχεδιάσει και άλλες παρόμοιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων». Στόχος του, φέρεται να ήταν θύματα με «ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικία», τα οποία ήταν «κυρίως αλλοδαποί οι ανήλικοι παθόντες».

Επίσης, στο ίδιο έγγραφο οι δικαστικές αρχές κάνουν λόγο για συστηματική προσέγγιση των θυμάτων από τον κατηγορούμενο σκηνοθέτη με καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης και με εκμετάλλευση της επαγγελματικής ιδιότητας του. Επιπλέον στο ένταλμα κατά τις ίδιες πληροφορίες γίνεται λόγος για άσκηση βίας από τον Δ. Λιγνάδη, ο οποίος κατά τις δικαστικές αρχές οδηγούσε τα θύματά του σε κατάσταση αναισθησίας ή ανικανότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βιασμός: Από την τέλεση εως την τιμωρία

 

Λιγνάδης: Έρχονται και νέες μαρτυρίες για την δράση του κατηγορούμενου ηθοποιού

 

 

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις