Πυρκαγιά στο Μάτι: Αίτημα αναβάθμισης των κατηγοριών σε κακουργήματα από την Βαρβάρα Φύτρου

Διοικητικού

Η Βαρβάρα Φύτρου, η οποία στην πυρκαγιά στο Μάτι έχασε τον σύζυγο της Γρηγόρη και τα παιδιά τους, Εβίτα και Ανδρέα, υπέβαλε αίτημα μέσω του δικηγόρου της Βασίλη Καπερνάρου προς τον αρμόδιο ανακριτή Αθάνασιο Μαρνέρη για την αναβάθμιση των πλημμεληματικών κατηγοριών σε κακούργημα.

Στο αίτημα της η  κυρία Φύτρου υποστηρίζει ότι «γνώριζαν όλοι τους από πριν την κατάσταση, είχαν τη δυνατότητα να δώσουν εντολή απογείωσης των ελικοπτέρων και των αεροσκαφών, αλλά δεν το έκαναν, αποδεχόμενοι το μοιραίο αποτέλεσμα από τον επερχόμενο κίνδυνο που είχαν ήδη διαπιστώσει» ενώ δεν παραλείπει να αναφεθεί στον Υπεύθυνο των εναέριων μέσων, ο οποίος «εκείνη την ημέρα, εν γνώσει του και αποδεχόμενος το μοιραίο αποτέλεσμα προτίμησε να ξεναγήσει νεαρά επισκέπτρια, παρά να συνδράμει στην κατάσβεση της φωτιάς. Εν συνεχεία, σε μεταγενέστερο της πυρκαγιάς χρόνο, προβλέποντας την ποινική του δίωξη, αφού γνώριζε τις κακουργηματικές εγκληματικές του ενέργειες (είχε ήδη υποβληθεί και σχετική έγκλησή μου εις βάρος του) πλαστογράφησε το ημερολόγιο της ΥΕΜΠΣ, επιδιώκοντας την αποφυγή των ευθυνών του και την συγκάλυψη της παραλείψεών του».

Στο αίτημά της η κ. Φύτρου αναφέρει πως «έχει αποδειχθεί πλήρως από δημόσια έγγραφα και μάρτυρες, ότι οι κατηγορούμενοι γνώριζαν αρκετές ώρες πριν την έναρξη της πυρκαγιάς για: α) τις επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, β) την επικινδυνότητα της κατάστασης, γ) τις γεωγραφικές συνθήκες και δ) τις δυνατότητες τους για πρόληψη και κατάσβεση, αλλά δεν έδρασαν αποδεχόμενοι το αποτέλεσμα. Άλλωστε από την ΥΕΜΠΣ απογειώθηκαν με τις ίδιες ανωτέρω συνθήκες τρία (3) ελικόπτερα για την Κινέτα. Δεν απογειώθηκε όμως κανένα για το Μάτι. »  και καταλήγει  πως μετά από τα  περιγραφόμενα νέα στοιχεία, τα οποία ανακαλύφθηκαν κατά την ανάκριση, « οφείλετε να τα ανακοινώσετε εκ νέου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, αναμένοντας πλέον να σταθεί στο ύψος των ευθυνών της, αφού δυστυχώς μέχρι σήμερα αρνείται…!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την αίτηση εδώ 

Διαβάστε επίσης 

Τραγωδία στο Μάτι: Άλλαξαν τα ημερολόγια πτήσεων των εναέριων μέσων

Μάτι: Αναβάθμιση της κατηγορίας σε κακούργημα θα ζητήσει για 3η φορά ο ανακριτής

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις