Αποκάλυψη: Βούλγαρο δείχνει ο 22χρονος Βασίλης Μπάφας για το έγκλημα στις Σπετσες- Ολόκληρη η απολογία του

Μπάφας Γρηγόρη Σπέτσες

Έναν Βούλγαρο, γνωστό στις Αρχές, των Σπετσών δείχνει ως πιθανό ύποπτο για την δολοφονία του 26χρονου, Γρηγόρη Θυμαρά, ο κατηγορούμενος, Βασίλης Μπάφας. Κατά τη διάρκεια της πολύωρης απολογίας του που αποκαλύπτει το eReportaz ο 22χρονος ο οποίος τελικά κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή με το έγκλημα επισημαίνοντας ότι ο άτυχος Γρηγόρης μαζί με έναν ακόμη νέο νεαρό, τον Ι.Γ. δέχονταν απειλές από έναν Βούλγαρο υπήκοο τον οποίο και κατονόμασε για οφειλή 3.000 ευρώ λόγω ναρκωτικών!

Όπως επεσήμανε στον ανακριτή, το θύμα αλλά και ο Ι.Γ. δεν έδιναν στον Βούλγαρο τα χρωστούμενα με αποτέλεσμα εκείνος να εξαγριώνεται. Μάλιστα στην απολογία του υποστήριξε ότι η οργή, μετατράπηκε σε απειλές ότι θα κάψει το μαγαζί που διατηρούσε ο Ι.Γ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έγκλημα στις Σπέτσες: Προφυλακιστέος ο 22χρονος – Για αντιφάσεις των μαρτύρων έκανε λόγο στην απολογία του [φωτο – βίντεο]Οι αντιφατικές καταθέσεις 

Την ίδια στιγμή μέσω του υπομνήματός του ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε και στις αντιφατικές καταθέσεις των δυο ουσιαστικών μαρτύρων οι οποίοι προανακριτικά τον έδειξαν ως τον δολοφόνο. Όπως είπε, ο ένας μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι φορούσε γαλάζιο φούτερ και βυσσινί παντελόνι, ενώ ο άλλος είδε το δράστη με… ανοιχτόχρωμη γκρι φόρμα!  Οι “τρύπες” στις αφηγήσεις των δύο βασικών μαρτύρων δεν εξαντλούνται εκεί. Ο συμπληρωματικός μάρτυρας Σ., στην κατάθεσή του στις 22  Νοεμβρίου αναφέρει: «Κατά την άφιξη μας στο σημείο βρήκαμε τον Ζ.Α. και την Β.Α». Ο Μπάφας επεςήμανε ότι είναι παράδοξο να μην αναφέρονται τα ονόματα των δύο άλλων μαρτύρων Μ. και Γ. οι οποίοι δήλωσαν «αυτόπτες» !

Ακόμη επεσήμανε ότι ένας εκ των μαρτύρων όταν οι αστυνομικοί του παρουσίασαν το μαχαίρι που βρέθηκε στο σπίτι του Βασίλη Μπάφα, υποστήριξε ότι «ομοιάζει σε μεγάλο βαθμό», ενώ ο έτερος μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούσε να διακρίνει καθαρά.

Στη συνέχεια ο Μπάφας έκανε λόγο για δυο ακόμη στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν τις αποκλίσεις στις μαρτυρικές καταθέσεις. Όπως είπε οι Γ. και Μ. υποστήριξαν ότι ο 22χρονος «τσούλησε» και πέταξε το μηχανάκι στο οποίο επέβαινε ο άτυχος Γρηγόρης Θυμαράς, δίπλα από το θύμα στη δεξιά πλευρά του δρόμου, προκειμένου να φανεί ως ατύχημα. Όμως, οι μάρτυρες  Σ., Χ., Ζ. και Β. κατέθεσαν ότι ο Σ. ήταν αυτός που σήκωσε το μηχανάκι και το τοποθέτησε στη δεξιά πλευρά του δρόμου. Δεύτερον, ενώ ο αδελφός του θύματος Σωτήρης Θυμαράς κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος έβριζε τον αδελφό του, οι Μ. και Γ. ανέφεραν ότι ο Βασίλης Μπάφας και ο Γρηγόρης Θυμαράς είχαν πάει μαζί βόλτα, πράγμα που φαντάζει παράλογο, όπως είπε, υπό την προϋπόθεση ότι ο Σωτήρης Θυμαράς είχε πει την αλήθεια.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έγκλημα στις Σπέτσες: O 26χρονος νεκρός είχε νοητική υστέρηση – Οι αποκαλύψεις του Σπύρου Δημητρίου συγκλονίζουνΕξέταση DNA 

Πατώντας πάνω στις αντιφάσεις των μαρτύρων, ο δικηγόρος του 22χρονου Χρήστος Μυλωνόπουλος ζήτησε να διενεργηθεί άμεσα εξέταση γενετικού υλικού, προκειμένου να δοθούν πειστικές απαντήσεις σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του το θύμα, καθώς και σχετικά με το ποιος είναι τελικά ο δράστης.

Συγκεκριμένα, ο κος Μυλωνόπουλος ζήτησε να γίνει εξέταση γενετικού υλικού πάνω στα ρούχα που ισχυρίστηκαν οι μάρτυρες ότι φορούσε ο κατηγορούμενος. Παράλληλα, αιτήθηκε να εξεταστεί εάν το περίφημο μαχαίρι, το οποίο υποστηρίζεται ότι είναι όργανο του εγκλήματος, ταιριάζει με το στόμιο του τραύματος του θανόντος.

Παράλληλα, μεταξύ του πλήθους των αιτημάτων του κατηγορούμενου, διαβιβάστηκε αυτό της δακτυλοσκόπησης των αποτυπωμάτων στο μηχανάκι στο οποίο επέβαινε ο αδικοχαμένος 26χρονος.

Αναμφίβολα, η εξέταση των στοιχείων αναμένεται να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση που έχουν συσκοτίσει οι αμφιλεγόμενες καταθέσεις των μαρτύρων.

Όλες οι συνταρακτικές αποκαλύψεις που φέρνουν τα πάνω κάτω στην υπόθεση της δολοφονίας του 26χρονου Γρηγόρη Θυμαρά στις Σπέτσες, έρχονται στο φως αποκλειστικά στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», την Κυριακή 29 Νοεμβρίου!

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις