Οικονομικά «φάλτσα» στην Αρχή για το Ξέπλυμα

Αρχή για το ξέπλυμα

Προβλήματα, με το «καλημέρα», έχουν ανακύψει για τους νέους επικεφαλής στην Ανεξάρτητη Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος οι οποίοι με την ανάληψη των καθηκόντων τους είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται κατά τουλάχιστον 400-500 ευρώ!

Ως γνωστόν τόσο ο κ. Βουρλιώτης όσο και ο κ. Καραγιάννης συνταξιοδοτήθηκαν στα τέλη Ιουνίου, με αποτέλεσμα η επιλογή τους ως επικεφαλής στην Αρχή για το Ξέπλυμα να επιφέρει μείωση (κατά το 1/3) στη σύνταξη που λαμβάνουν. Ως γνωστόν η θέση του Προέδρου της Αρχής δεν είναι αμισθί, αλλά προβλέπεται η απόδοση ενός μικρού επιδόματος το οποίο πάντως δημιουργεί «τρύπα», «χασούρα» να το πω σε απλά ελληνικά της τάξεως των 400-500 ευρώ το μήνα. Ουσιαστικά λοιπόν οι δυο πρώην εισαγγελικοί λειτουργοί είναι οι μεγάλοι «ζημιωμένοι» της υπόθεσης, καθώς ναι μεν η ανάληψη της συγκεκριμένης θέσης είναι ιδιαιτέρως τιμητική, από την άλλη όμως έρχονται αντιμέτωποι με την σκληρή, ελληνική, οικονομική πραγματικότητα η οποία θέλει μείωση της σύνταξης για όσους έχουν παράλληλη απασχόληση. Η δίκαια λύση η οποία θα μπορούσε, όπως σχολιάζουν νομικοί κύκλοι, να δοθεί θα ήταν να υπήρχε αύξηση του επιδόματος που έχουν λαμβάνειν ως νέοι επικεφαλής της Αρχής, ούτως ώστε να μην υπάρχει ζημία. Μάλιστα απ’ ότι έχω πληροφορηθεί για την συγκεκριμένη εξέλιξη, η οποία διόλου τιμητική είναι για το κύρος της Αρχής για το Ξέπλυμα, έχει ήδη ενημερωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά και το υπουργείο Οικονομικών…

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις