Απίστευτο: Υπόθεση, ετών 17…

Υπόθεση

Ποιος θα μπορούσε να πιστέψει ότι υπόθεση η οποία αφορά αδίκημα το οποίο φέρεται να τελέστηκε το 2003-2004, δεν έχει εκδικαστεί ακόμη, σε πρώτο βαθμό, το 2021; Σε ποια χώρα του κόσμου θα ήταν ανεκτή η επί δεκαετίες καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης; Η απάντηση έρχεται, μέσω ενός φακέλου-φωτιά, ο οποίος περιήλθε στην κατοχή μου και εξ’ όσον γνωρίζω βρίσκεται στη διάθεση και του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα.

Για να γίνω λίγο πιο σαφής: Το καραμπινάτο σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται γνωστός εφοπλιστής φέρεται να τελέστηκε το 2003-2004. Η μήνυση υποβλήθηκε το 2010 από τον πρώην συνεργάτη του συγκεκριμένου εφοπλιστή, ο οποίος, όπως ισχυρίζεται, εξαπατήθηκε. Χρειάστηκε τρία χρόνια προκειμένου να ασκηθεί δίωξη! Το 2010! Επί πέντε και πλέον χρόνια η μείζονος σημασία υπόθεση παρέμεινε (γιατί στην Ελλάδα ζούμε) καταχωνιασμένη στα ανακριτικά γραφεία. Τελικά οι ανακριτές (ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε) κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν το έργο τους και να στείλουν τον φάκελο στο δικαστικό συμβούλιο, πέντε-έξι χρόνια αργότερα και μετά από επίπονες ενέργειες συγκεκριμένου δικηγόρου. Εκδόθηκε βούλευμα, ο εφοπλιστής και η…παρέα του παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αλλά…φεύ!

Η εκδίκαση της υπόθεσης δεν πήρε μία και δύο, αλλά επτά (το γράφω ολογράφως για να το εμπεδώσετε) αναβολές και πλέον έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί (στον πρώτο βαθμό) τους πρώτους μήνες του 2022! Μιλάμε, αν μη τι άλλο, για παγκόσμιο ρεκόρ, ενώ το ευτυχές της συγκεκριμένης ιλαροτραγικής ιστορίας είναι ότι οι κατηγορούμενοι (εφοπλιστής και ΣΙΑ…) χαίρουν άκρας υγείας, δεν προσβλήθηκαν από covid-19 και λοιπές επικίνδυνες λοιμώξεις και αναμένεται να καθίσουν κανονικά στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Πάλι καλά!

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις