Φάκελος Μουστόγιαννη: Πήρε τα χρήματα του Δηµοτικού Ωδείου, «φέσωσε» και τον δανειστή του

Μουστόγιαννη

Από το μακρινό 2011 εκτείνεται η ιδιαίτερα… επωφελής ενασχόληση του υποψηφίου δημάρχου Αγίας Παρασκευής, Αλέξανδρου Μουστόγιαννη, με τα κοινά. Εκείνη την περίοδο, σε ηλικία 27 ετών, ο νεαρός -τότε- δημοτικός σύμβουλος (με την παράταξη του Βασίλη Ζορμπά) και πρόεδρος του Πολιτιστικού – Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου (ΠΑΟΔΑΠ) κατόρθωσε να ενθυλακώσει 21.500 ευρώ, τα οποία αφορούσαν τα δίδακτρα των μαθητών του Δημοτικού Ωδείου!

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ


Η απόφαση-βόμβα του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που «καίει» τον υποψήφιο δήμαρχο Αγίας Παρασκευής για τα 21.500 ευρώ που «χάθηκαν» όταν ήταν πρόεδρος του Πολιτιστικού – Αθλητικού Οργανισμού


Όταν η τότε διοίκηση του δήμου αντιλήφθηκε το γεγονός, κινήθηκε νομικά εναντίον του. Ο δε Μουστόγιαννης εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, ισχυριζόμενος σε ΜΜΕ ότι οι καταγγελίες δεν ευσταθούσαν και πως τα χρήματα βρίσκονταν στο χρηματοκιβώτιο του δήμου. Τελικά η σύντομη, όπως αποδείχθηκε, διαμάχη Ζορμπά και Μουστόγιαννη έκλεισε με τον φάκελο να μπαίνει στο αρχείο από την πλευρά της Δικαιοσύνης, καθώς στις 14 Ιουλίου 2011 ο νυν υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κατάφερε να επιστρέψει το ποσό. Με ποιον τρόπο; Δανειζόμενος 21.500 ευρώ από τον Κωνσταντίνο Κατσάρα, φίλο του πατέρα του, τον οποίο στη συνέχεια φέσωσε! Η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» αποκαλύπτει την υπ’ αρ. 5316/2017 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η οποία είναι πραγματικά κόλαφος για τον κ. Μουστόγιαννη. Αφενός καταγράφει το γεγονός ότι «βούτηξε» 21.500 ευρώ από το ταμείο του ΠΑΟΔΑΠ και αφετέρου ότι «εξαπάτησε» και τον δανειστή του στον οποίο προσέτρεξε προκειμένου να καλύψει -εκ των υστέρων- την τρύπα, να μη διωχθεί ποινικά και να μην εκτεθεί ανεπανόρθωτα στην κοινωνία της Αγίας Παρασκευής!

«Εξυπηρέτησα φίλο»

Όλα ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2011. Ο Αλέξανδρος Μουστόγιαννης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη δικαστική απόφαση, δημοτικός σύμβουλος στην Αγία Παρασκευή και πρόεδρος με απόφαση Ζορμπά του Πολιτιστικού – Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου, προσεγγίζει τον Κωνσταντίνο Κατσάρα και του εκμυστηρεύεται ότι είχε πάρει προσωρινά (!!!) «το ποσό των 21.500 ευρώ από το ταμείο του ΠΑΟΔΑΠ για να εξυπηρετήσει κάποιον φίλο του που είχε μεγάλη ανάγκη, πλην όμως η κίνησή του αυτή είχε γίνει αντιληπτή από τον δήμαρχο Βασίλειο Ζορμπά, ο οποίος είχε ενημερώσει σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο και επρόκειτο να καταθέσει μήνυση σε βάρος του». Σε επικοινωνία με την «Μ» ο κ. Κατσάρας επισήμανε ότι πράγματι προθυμοποιήθηκε να εξυπηρετήσει τον νεαρό, τότε, Μουστόγιαννη εξαιτίας και του γεγονότος ότι τον παρακάλεσε ο πατέρας του, με τον οποίο γνωριζόταν. «Με είχε βρει και μου είχε πει ότι είναι κρίμα να καταστραφεί το παιδί. Έτσι δέχτηκα».

Όπως προκύπτει από την απόφαση, ο κ. Κατσάρας αποφάσισε να δανείσει στον Μουστόγιαννη το ποσό το οποίο κατόρθωσε να συγκεντρώσει δανειζόμενος με τη σειρά του 11.500 ευρώ από τον φίλο του Ε.Λ. και άλλες 5.000 ευρώ από τον γαμπρό του Χ.Γ. «…Το παρέδωσε στις 12.7.2011 στον πατέρα του εναγομένου, Ιωάννη Μουστόγιαννη, ήδη αποβιώσαντα, ο οποίος το παρέλαβε κατ’ εντολήν και για λογαριασμό του υιού του. Στη συνέχεια, στις 14.7.2011, ο εναγόμενος παρέδωσε στον δήμο τα χρήματα του ταμείου του ΠΑΟΔΑΠ κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αγίας Παρασκευής και η μήνυση την οποία είχε καταθέσει σε βάρος του ο δήμαρχος τέθηκε στο αρχείο με διάταξη του αρμόδιου εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών», συνεχίζει η απόφαση.

Δάνειο

Η συνέχεια της υπόθεσης αποδεικνύεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα, καθώς σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, αφού ο Μουστόγιαννης εξασφάλισε την επιστροφή του ποσού και την ποινική του ασυλία, στη συνέχεια «φέσωσε» τον δανειστή και «σωτήρα» του. Με ποιον τρόπο; Ο κ. Κατσαράς σε συνεννόηση με τον Μουστόγιαννη συμφώνησε να λάβει καταναλωτικό δάνειο ύψους 19.000 ευρώ προκειμένου να αποπληρώσει με τη σειρά του τον φίλο του και τον γαμπρό του από τους οποίους είχε δανειστεί για να μαζέψει τις 21.500 ευρώ.

Από την πλευρά του ο Μουστόγιαννης ανέλαβε (μέσω σύμβασης) να αποπληρώσει το δάνειο, το οποίο είχε διάρκεια 48 μηνών. «…Μεταξύ των διαδίκων καταρτίσθηκε σύμβαση δανείου για κεφάλαιο ποσού 19.500 ευρώ, το οποίο ο δανειολήπτης εναγόμενος (σ.σ. Μουστόγιαννης) συμφωνήθηκε να αποδώσει μέσω της εκ μέρους του καταβολής των δόσεων του ανωτέρω καταναλωτικού δανείου, που συνήφθη στο όνομα του ενάγοντος (σ.σ. Κατσάρας) … Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται από την εκτύπωση κίνησης του δανείου και από το 16.4.2016 αντίγραφο λογαριασμού που απέστειλε στον ενάγοντα η Alpha Bank, πλην κάποιων καταβολών που έκανε έναντι των ληξιπρόθεσμων δόσεων ο πατέρας του εναγομένου, Ιωάννης Μουστόγιαννης, για λογαριασμό του υιού του, ο τελευταίος δεν τήρησε τη συμφωνία του με τον ενάγοντα (σ.σ. Κατσάρα) να καταβάλει τις δόσεις του δανείου. Το δε υπόλοιπο αυτού κατά τον χρόνο άσκησης της αγωγής ανερχόταν στο ποσό των 20.697,05 ευρώ, καθώς το αρχικό κεφάλαιο έχει επιβαρυνθεί με συμβατικούς τόκους και τόκους υπερημερίας … Η σύναψη της σύμβασης δανείου μεταξύ των διαδίκων, το ποσό και οι όροι αυτής αποδεικνύονται από τις ένορκες βεβαιώσεις των μαρτύρων του ενάγοντος … Από τις ίδιες ένορκες βεβαιώσεις αποδεικνύεται, άλλωστε, ότι το δάνειο δόθηκε στον ίδιο τον εναγόμενο (σ.σ. Μουστόγιαννη), προκειμένου να επιστρέψει τα χρήματα που κατηγορήθηκε ότι είχε αφαιρέσει από το ταμείο του ΠΑΟΔΑΠ και όχι στον πατέρα του, Ιωάννη Μουστόγιαννη, όπως ο εναγόμενος όλως αορίστως ισχυρίζεται».

Έτσι λοιπόν το δικαστήριο υποχρέωσε τον υποψήφιο δήμαρχο Αγίας Παρασκευής να επιστρέψει στον κ. Κατσάρα το ποσό των 20.697,05 ευρώ, με την εξόφληση όμως να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμη και σήμερα. Την ίδια στιγμή από την έρευνα της «Μ» αλλά και μαρτυρίες προκύπτει ότι τις 21.500 ευρώ του ταμείου ο υποψήφιος δήμαρχος δεν τα δάνεισε σε κάποιον φίλο του που είχε ανάγκη, αλλά τα… επένδυσε σε τυχερά παίγνια.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φάκελος Μουστόγιαννη: Πώς «δάγκωσε» επιχειρηματία, εκπαιδευτικό αλλά και μια… φίλη του!

Αποκάλυψη: Αλέξανδρος Μουστόγιαννης – Γαλάζιο «αρπακτικό» σε χοντρές απάτες με ΕΣΠΑ και όχι μόνο!

Φάκελος Μουστόγιαννη: Πώς «δάγκωσε» επιχειρηματία, εκπαιδευτικό αλλά και μια… φίλη του!

Αγία Παρασκευή: Πάτωσε ο Μουστόγιαννης, πήρε σταυρούς παραιτηθείς υποψήφιος που τον μήνυσε!

Μουστόγιαννης: Όλοι γνώριζαν για τις απάτες- Όταν χαρακτήριζε μ@@@ τον πρωθυπουργό (ντοκουμέντα)

 

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις