Φάκελος Μουστόγιαννη: Πώς «δάγκωσε» επιχειρηματία, εκπαιδευτικό αλλά και μια… φίλη του!

Μουστόγιαννη

Τέσσερις νέες καταγγελίες οι οποίες εμφανίζουν τον υποψήφιο δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, Αλέξανδρο Μουστόγιαννη, να εξαπατά -με κάθε πιθανό ή απίθανο τρόπο- επιχειρηματίες, εκπαιδευτικούς, ακόμη και κολλητές φίλες του βρίσκονται στη διάθεση της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ».

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ


Νέα ντοκουμέντα για τη δράση του αδίστακτου υποψηφίου δημάρχου

Άρπαξε 62.000 ευρώ από γνωστό οικονομικό παράγοντα, 150.000 από νεαρή καθηγήτρια και εξαπάτησε σύζυγο καρκινοπαθούς

«Λες να ήμουν λαμόγιο και να με προσφωνεί η μισή Νέα Δημοκρατία;» – Μηνύματα-φωτιά


Από τα τέσσερα πρόσωπα, δύο έχουν καταφύγει ήδη στις εισαγγελικές Αρχές καταθέτοντας μηνύσεις. Πρόκειται για έναν πολύ γνωστό επιχειρηματία ο οποίος -όπως καταγγέλλει- απώλεσε 62.000 ευρώ μέσω δανείων που έδωσε στον Μουστόγιαννη προκειμένου εκείνος να συμμετάσχει σε υποτιθέμενους διαγωνισμούς δήμων και περιφερειών, αλλά και μια εκπαιδευτικό η οποία έχασε συνολικά 150.000 ευρώ για να «ευεργετηθεί» από ανύπαρκτα προγράμματα του υπουργείου Ανάπτυξης! Οι άλλες δύο υποθέσεις αφορούν μια γυναίκα, σύζυγο καρκινοπαθούς, η οποία είδε 5.250 ευρώ να κάνουν φτερά για επιδότηση που θα έπαιρνε για το μίνι μάρκετ της, ενώ η τέταρτη είναι μια πρώην φίλη του Μουστόγιαννη η οποία όπως πληροφόρησε τη «Μ» αναμένεται να καταθέσει αγωγή. Κοινή συνισταμένη των νέων υποθέσεων είναι ότι ο υποψήφιος δήμαρχος κατηύθυνε τα θύματα να καταθέσουν χρήματα στους ίδιους τραπεζικούς λογαριασμούς (της Νέτη και του Κοντοπίδη), ενώ άλλα χρήματα τα έλαβε σε μετρητά ο ίδιος. Χρησιμοποίησε επίσης τα ίδια ανύπαρκτα πρόσωπα-στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης (βλέπε Ηλιόπουλο) αλλά και τους πολιτικούς -υπουργούς και όχι μόνο- με τους οποίους φωτογραφιζόταν κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα του. Στη διάθεση της εφημερίδας βρίσκονται όχι μόνο γραπτά αλλά και ηχητικά μηνύματα του Μουστόγιαννη, τα οποία όχι μόνο συνομολογούν την έκνομη δράση του, αλλά καταγράφουν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούσε συγκεκριμένα στελέχη της ΝΔ, όπως τον Άδωνι Γεωργιάδη. Υπενθυμίζεται ότι μέσω τοποθετήσεών τους στο eReportaz.gr οι κ. Κυρανάκης και Γεωργιάδης εξέφρασαν την οργή τους για τη δράση του Μουστόγιαννη, με τον δεύτερο να δηλώνει έτοιμος να υποστηρίξει τα θύματα ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Υπόθεση 1η: Η σύζυγος καρκινοπαθούς

Ένα από τα θύματα του Μουστόγιαννη είναι μια γυναίκα η οποία σε επικοινωνία της με την «Μ» δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία της καθώς ο υποψήφιος δήμαρχος, μετά από πολλές παρακλήσεις, της επέστρεψε τα 5.250 ευρώ τα οποία είχε δανειστεί προκειμένου να λάβει επιδότηση-μαϊμού ύψους 50.000 ευρώ από δήθεν πρόγραμμα ΕΣΠΑ για το μίνι μάρκετ το οποίο διατηρεί. Η γνωριμία της με τον υποψήφιο δήμαρχο πραγματοποιήθηκε λόγω εντοπιότητας, με τον καταγγελλόμενο να της τάζει επιδότηση για την επιχείρησή της μέσω των γνωριμιών του, αρκεί να καταβάλλει την απαραίτητα εγγύηση. Από τα μηνύματα τα οποία βρίσκονται στη διάθεσή μας προκύπτει ότι η εν λόγω γυναίκα «θαμπωμένη» από τις γνωριμίες του υποψηφίου δημάρχου αναγκάστηκε να δανειστεί 5.250 ευρώ, τα οποία έδωσε ως εγγύηση για το υποτιθέμενο πρόγραμμα. Τα συγκεκριμένα χρήματα κατέληξαν στον λογαριασμό της Ελευθερίας Νέτη. Ωστόσο για να συμβεί αυτό και να πεισθεί η καταγγέλλουσα να καταβάλει την εγγύηση χρειάστηκε η παρέμβαση του υπαλλήλου-φαντάσματος του υπουργείου Ανάπτυξης, του Ηλιόπουλου. Ενός ανύπαρκτου προσώπου που στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Μουστόγιαννης παρουσίασε ως διευθυντή του υπουργείου Ανάπτυξης, με τον διάλογο να έχει ως εξής:

– Μουστόγιαννης: Ο Ηλιόπουλος, παιδί μου, είναι ο διευθυντής του υπουργείου! Του Άδωνι. Και η υπάλληλος (σ.σ. η Ελευθερία Νέτη) που χρεώσανε. Χαχα. Παιδί μου μην αγχώνεσαι, πας καλά; Μόνο άμα είναι λάθος τα στοιχεία.

– Θύμα: Της υπεύθυνης δήλωσης.

– Μουστόγιαννης: Ε ναι. Εννοώ να έχεις χρέη κ.λπ. Μην αγχώνεσαι, όλα…

Από το ιστορικό των μηνυμάτων προκύπτει ότι ο ανύπαρκτος Ηλιόπουλος καθοδηγεί μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας την ανυποψίαστη γυναίκα για τον τρόπο που πρέπει να καταβάλει τα λεφτά εν είδει εγγύησης, με την υπόσχεση ότι η συγκεκριμένη εγγύηση θα της επιστραφεί με την έγκριση του προγράμματος.

Οι ημέρες περνάνε και όχι μόνο το πρόγραμμα-φάντασμα δεν εγκρίνεται αλλά και η εγγύηση δεν επιστρέφεται. Τότε προφανώς υποψιασμένο και θορυβημένο το θύμα ρωτά τον Μουστόγιαννη εάν αυτή η Νέτη στην οποία κατέθεσε τα χρήματα είναι η φίλη που έχει στο Facebook. Σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας ο υποψήφιος δήμαρχος κάνει λόγο για συνωνυμία!

– Θύμα: Αυτή που κατέθεσα τα λεφτά είναι φίλη σου στο Facebook ή είναι συνωνυμία; Εννοώ την ξέρεις από αυτόν; (σ.σ. Ηλιόπουλο)

– Μουστόγιαννης: Όχι βρε, δεν την ξέρω, τι εννοείς; Ίσως συνωνυμία…

Η κοροϊδία συνεχίζεται μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου, με την εν λόγω γυναίκα να προσπαθεί -μάταια- να πείσει τον ανύπαρκτο Ηλιόπουλο να της επιστρέψει την προκαταβολή των 5.250 ευρώ. Σε email που έστειλε στις 25 Σεπτεμβρίου γράφει: «Κύριε Ηλιόπουλε, καλησπέρα σας. Μίλησα χτες με τον κ. Μουστόγιαννη και δεν γνώριζε γιατί υπάρχει αυτή η καθυστέρηση. Είχατε πει ότι σήμερα θα έμπαινε η πίστωση των 5.000 ευρώ και δεν μπήκε πάλι. Δεν μου είχε έρθει κάποιο λινκ από τη Διαύγεια και θέλω να με ενημερώσετε σας παρακαλώ τι γίνεται. Τα χρήματα τα έχω δανειστεί και έχω σύζυγο καρκινοπαθή και είμαι και χρεωμένη τα 5.250 που τα δανείστηκα για να μπω στο πρόγραμμα. Την άλλη εβδομάδα θα λείπω, σας παρακαλώ ενημερώστε με άμεσα. Προηγουμένως είχε φροντίσει να ενημερώσει και το υπουργείο Ανάπτυξης μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, επισημαίνοντας σε αυτό ότι είχε πέσει θύμα απάτης κάποιου ανύπαρκτου Ηλιόπουλου.

Μουστόγιαννης

Υπόθεση 2η: Ο επιχειρηματίας

Τον Απρίλιο του 2023 ένας πολύ γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος υπήρξε προσωπικός φίλος με τον Ιωάννη Μουστόγιαννη, εκλιπόντα πατέρα του υποψηφίου δημάρχου, προσέφυγε στην εισαγγελική Αρχή καταθέτοντας μήνυση με την οποία κατηγορεί τον… πολιτικό άνδρα αλλά και την Ελευθερία Νέτη για απάτη ύψους 62.000 ευρώ. Όπως προκύπτει από το ιστορικό της μήνυσης, ισχυριζόμενος ψευδώς ότι χρειάζεται χρήματα προκειμένου να πάρει δουλειές από δήμους και περιφέρειες ζήτησε από τον επιχειρηματία να τον διευκολύνει προκειμένου να εκδώσει εγγυητικές και να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς! Ο επιχειρηματίας ισχυρίζεται ότι ο Μουστόγιαννης τον διαβεβαίωσε ότι μέσα σε τρεις μήνες θα του επέστρεφε τα λεφτά που του δάνεισε. Το αποτέλεσμα ήταν ο οικονομικός παράγοντας να του δανείσει συνολικά 62.000 ευρώ για να εκδώσει υποτίθεται εγγυητικές επιστολές για διαγωνισμούς, οι οποίοι φυσικά δεν έγιναν ποτέ. Συγκεκριμένα:

– Στις 9 Ιουνίου 2022 ο επιχειρηματίας έδωσε 12.000 ευρώ προκειμένου ο Μουστόγιαννης να αναλάβει υποτιθέμενο έργο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

– Στις 15 Ιουνίου 2022, όπως προκύπτει από τη μήνυση, ο επιχειρηματίας δάνεισε στον Μουστόγιαννη 5.000 ευρώ για να εκδώσει εγγυητική επιστολή για έργο που θα έπαιρνε (σ.σ. ο Μουστόγιαννης) από τον Δήμο Λουτρακίου.

– Στη συνέχεια του δάνεισε άλλες 27.000 ευρώ για να αναλάβει (ο Μουστόγιαννης) έργο στον Δήμο Κατερίνης, 4.300 ευρώ για έργο στον Δήμο Λουτρακίου και άλλες 2.800 ευρώ για έργο με αντισηπτικά (!) στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας!

Σε επικοινωνία της «Μ» με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ο Απόστολος Τζιτζικώστας επεσήμανε ότι τα έργα και οι συμβάσεις που επικαλούνταν ο Μουστόγιαννης για να λάβει λεφτά για εγγυητικές δεν έγιναν ποτέ! Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα ο επιχειρηματίας έχει πάρει πίσω 5.000 ευρώ από τον υποψήφιο δήμαρχο, ενώ εκτός από μήνυση κατέθεσε και αγωγή.

Μουστόγιαννης Μουστόγιαννης

Υπόθεση 3η: Η εκπαιδευτικός

Για ποσό-μαμούθ ύψους 150.000 ευρώ εγκαλεί τον υποψήφιο δήμαρχο Αγίας Παρασκευής μια νεαρή εκπαιδευτικός, η οποία γνωρίστηκε μαζί του μέσω κοινής παρέας αλλά και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο «υπερταλαντούχος» πολιτικός την έπεισε ότι δικαιούται όχι ένα και δύο, αλλά 20 (!) προγράμματα του υπουργείου Ανάπτυξης, ξαφρίζοντάς την -όπως καταγράφεται στη μήνυση- αργά, αλλά σταθερά! Ο υποψήφιος δήμαρχος την έπεισε ότι τα εν λόγω προγράμματα αποτελούν… κρατικό μυστικό και ότι θα μπορούσε το θύμα να τα πάρει μέσω των γνωριμιών που είχε! Μέρος των χρημάτων κατέληξε στους λογαριασμούς Νέτη – Κοντοπίδη και άλλα έλαβε ο ίδιος ο Μουστόγιαννης στο χέρι… Στις συνομιλίες-ντοκουμέντα που βρίσκονται στη διάθεση της «Μ» φαίνεται ότι ο υποψήφιος δήμαρχος πουλάει και πάλι τον Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς στέλνει στο θύμα φωτογραφία μαζί του γράφοντας: «…Εδώ με τον αναπτυξιολόγο»! Στη συνέχεια του συγκεκριμένου διαλόγου καλεί την εκπαιδευτικό να βγάλει μετρητά από την κάρτα 2.300 ευρώ. Σε άλλους διαλόγους και πάλι της εξηγεί ότι οι εγγυητικές για τα 20 προγράμματα πρέπει να καταβληθούν μετρητά και ότι τις επιστροφές θα τις πάρουν και πάλι μετρητά!

– Θύμα: Και η καταβολή φόρου, πότε;

– Μουστόγιαννης: Άμεσα. Αφού έχουν εγκριθεί τα 20 προγράμματα.

– Σε τράπεζα;

– Μετρητά, όπως και οι εγγυητικές. Τις οποίες επίσης σε μετρητά θα τις πάρουμε.

– Μάλιστα!

Μετά από μήνες και αφού το θύμα δεν λαμβάνει πίσω τα λεφτά που έδωσε ως εγγύηση για τα ανύπαρκτα προγράμματα, ο Μουστόγιαννης εμφανίζεται να προσπαθεί να τη χειραγωγήσει αλλά και να την εκφοβίσει! Φτάνει δε στο σημείο να ισχυρίζεται ότι δεν είναι απατεώνας ή λαμόγιο, καθώς τον προσφώνησαν ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο Άδωνις Γεωργιάδης και η μισή Νέα Δημοκρατία!

– Θύμα: Σκέψου να ήσουν στη θέση μου και να μην είχες κάτι χειροπιαστό και να ακούς όλο λόγια. Θα με καταλάβαινες μετά από ένα σημείο;

– Μουστόγιαννης: Αν έχεις έστω και μια αμφιβολία να μου το πεις να ξεκινήσω τη διαδικασία για ακύρωση, να τα πάρεις πίσω και να τα πάρει κάποιος άλλος που τα δικαιούται! Επίσης σου έχω πει 10 φορές ότι εγώ έχω εγγυηθεί και μιλώ με τους κατάλληλους ανθρώπους. Αλλά δεν θες να το καταλάβεις. Δεν μου αρέσει αυτό που κάνεις να με αμφισβητείς όμως… (…) Τι μπορεί να είμαι; Λες να ήμουν λαμόγιο ή απατεώνας και να ερχόταν να με προσφωνεί ο Χαρδαλιάς και ο Άδωνις και η μισή ΝΔ;

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη γυναίκα αναμένεται να καταθέσει και αγωγή, ενώ ο πληρεξούσιος δικηγόρος της, Κωνσταντίνος Μαντζουράνης, δήλωσε στην «Μ»: «Έχει κατατεθεί μήνυση για το αδίκημα της απάτης από τον Ιούλιο του 2023, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης».

Υπόθεση 4η: Η φίλη

Θύμα του Αλέξανδρου Μουστόγιαννη έπεσε και μια πρώην στενή φίλη του, την οποία έπεισε ότι θα μπορούσε να βγάλει λεφτά εάν επένδυε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς! Σε επικοινωνία με την «Μ» η συγκεκριμένη γυναίκα ανέφερε τα εξής:

«Μετά από μια αυθόρμητη συζήτηση που είχα με τον τότε φίλο μου Αλέξανδρο Μουστόγιαννη, μου ανέφερε για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όπου είχε γνωστούς για να επενδύουμε ένα κεφάλαιο εβδομαδιαίο και τριμηνιαίο τοκισμό του αρχικού κεφαλαίου. Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα μπήκαμε την 1η/12/2022 και κάθε εβδομάδα το κεφάλαιό μου (για τα πρώτα 1.500 ευρώ) θα τοκιζόταν με 1,19%. Το υπόλοιπο κεφάλαιο που έδωσα στον Αλ. Μουστόγιαννη για επένδυση ήταν 7.000 ευρώ, που θα τοκίζονταν στο 1,29% στο τρίμηνο (1/3/2023).

Ο συγκεκριμένος κύριος, πρώην φίλος μου, μου καταχράστηκε 8.500 ευρώ με τη δικαιολογία της επένδυσης στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Προφανώς με εξαπάτησε και μετά από αφόρητη πίεση μου έχει επιστρέψει έως σήμερα τα μισά. Η γνωριμία μας κρατάει από το 2017 και μετά. Ενώ η παρέα μας ξεκίνησε το 2018, σε ένα ταξίδι στο Βέλγιο που είχαμε πάει με τις κοινές μας φίλες. Μάλιστα είχαμε μείνει και στο ίδιο Airbnb. Μετά από τότε κάναμε συνέχεια παρέα και όταν πήγαινα Ελλάδα βγαίναμε όλοι μαζί. Κάναμε παρέα και επί εποχής COVID, αφού είχα μείνει και σπίτι του με τη φίλη μου. Η παρέα μας ήταν πολύ κοντινή, που ξαναπήγαμε ταξίδι όλοι μαζί στην Κοπεγχάγη τον Νοέμβριο του 2020 και έπειτα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη τον Νοέμβριο του 2022, οπότε μου είπε για την επένδυση».

 

Η συνεργός Ελευθερία Νέτη

Ως συνεργός του Αλέξανδρου Μουστόγιαννη εμφανίζεται μια εκπαιδευτικός, η Ελευθερία Νέτη, στους λογαριασμούς της οποίας οδηγήθηκαν χιλιάδες ευρώ των εξαπατηθέντων καθ’ υπόδειξη του υποψηφίου δημάρχου αλλά και του ανύπαρκτου Ηλιόπουλου. Μάλιστα το όνομα της κυρίας Νέτη φιγουράρει σε μηνύσεις που έχουν κατατεθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Η «Μ» επικοινώνησε μαζί της προσπαθώντας να πληροφορηθεί την άποψή της. Η κυρία Νέτη μόλις άκουσε το επώνυμο και την ιδιότητα του υπογράφοντος έκλεισε το τηλέφωνο.

Οργή Γεωργιάδη και Κυρανάκη

Άδωνις Γεωργιάδης

Τον αποτροπιασμό τους και την οργή τους για τις απάτες τις οποίες έστησε ο Αλέξανδρος Μουστόγιαννης χρησιμοποιώντας τα ονόματά τους, τις φωτογραφίες τους αλλά και το γεγονός ότι παρευρέθηκαν και τον προσφώνησαν σε προεκλογικές συγκεντρώσεις τους εκδήλωσαν στο eReportaz ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κώστας Κυρανάκης. Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι ο υποψήφιος δήμαρχος εξαπάτησε πολίτες χρησιμοποιώντας ανύπαρκτα πρόσωπα στο υπουργείο Ανάπτυξης για προγράμματα (ΕΣΠΑ), τα οποία ουδέποτε «έτρεξαν», και δήλωσε πρόθυμος να σταθεί στο πλευρό των θυμάτων καταθέτοντας στη Δικαιοσύνη. Ο κ. Κυρανάκης διευκρίνισε ότι ουδέποτε «έτρεξε» πρόγραμμα digital media που υποσχόταν ο Μουστόγιαννης σε ένα από τα θύματα, καθώς και ότι ο εν λόγω υποψήφιος δεν είχε καμία συνεργασία μαζί του ή με άλλα στελέχη του υπουργείου. Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρες τις τοποθετήσεις των δύο υπουργών στο eReportaz.gr.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άρειος Πάγος: Παραγγελία εισαγγελικής έρευνας για τις δηλώσεις Μπέου

Αποκάλυψη: Αλέξανδρος Μουστόγιαννης – Γαλάζιο «αρπακτικό» σε χοντρές απάτες με ΕΣΠΑ και όχι μόνο!

Αγία Παρασκευή: Πάτωσε ο Μουστόγιαννης, πήρε σταυρούς παραιτηθείς υποψήφιος που τον μήνυσε!

Μουστόγιαννης: Όλοι γνώριζαν για τις απάτες- Όταν χαρακτήριζε μ@@@ τον πρωθυπουργό (ντοκουμέντα)

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις