Αποκάλυψη: Αλέξανδρος Μουστόγιαννης – Γαλάζιο «αρπακτικό» σε χοντρές απάτες με ΕΣΠΑ και όχι μόνο!

Μουστόγιαννη

Μετρ στις απάτες καταγγέλλεται ότι είναι ο γαλάζιος υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Αλέξανδρος Μουστόγιαννης, ο οποίος έχει μηνυθεί από τουλάχιστον πέντε πολίτες για απάτες ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε βάρος τους μέσω ανύπαρκτων (όπως αποδείχθηκε) προγραμμάτων ΕΣΠΑ ή προγραμμάτων «Επιβράβευσης για τον κορωνοϊό» (!) που θα διασφάλιζε μέσω των υψηλών πολιτικών διασυνδέσεων που ισχυρίζεται ότι είχε.

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ


Ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Αλέξανδρος Μουστόγιαννης, κατηγορείται για εξαπάτηση ακόμη και των ίδιων των υποψηφίων του μέσω ανύπαρκτων προγραμμάτων που έταζε επικαλούμενος τις υψηλές πολιτικές γνωριμίες του και ότι είναι «πολιτικό παιδί» του Αντώνη Σαμαρά

Οι μηνύσεις σε βάρος του, η καταδίκη για πλαστογραφία και τα SMS που τον καίνε


Το αυτοαποκαλούμενο «παιδί του Αντώνη Σαμαρά», ο οποίος κατά δήλωσή του θήτευσε την περίοδο 2009-2010 στο γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ευαγγελίζεται (στις προσεχείς εκλογές) το διαφορετικό και ζητεί από τους δημότες της πόλης του να στηρίξουν τη «νέα γενιά» την οποία υποστηρίζει πως εκφράζει.

Την ίδια στιγμή σε βάρος του όχι μόνο εκκρεμούν εγκλήσεις ανυποψίαστων θυμάτων, αλλά υπάρχουν και καταδικαστικές αποφάσεις για το αδίκημα της πλαστογραφίας. Μια τελευταία εξεδόθη στις 19 Σεπτεμβρίου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, το οποίο τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών επειδή φέρεται να πλαστογράφησε καταθετήριο. Αυτά όμως αποτελούν ψιλά γράμματα για τον κ. Μουστόγιαννη, καθώς από το σύνολο του υλικού που βρίσκεται στη διάθεση της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» προκύπτει ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής είναι ο ενορχηστρωτής ενός καλοστημένου σχεδίου εξαπάτησης πολιτών, μερικοί εκ των οποίων ήταν υποψήφιοι του συνδυασμού του.

Στη διάθεση της εφημερίδος μας βρίσκεται πλειάδα SMS που έχει ανταλλάξει ο ίδιος ο κ. Μουστόγιαννης με τα θύματά του, στα οποία υποδεικνύει σε ποιους τραπεζικούς λογαριασμούς να καταθέσουν λεφτά προκειμένου να λάβουν παχυλές επιδοτήσεις από ανύπαρκτα ΕΣΠΑ. Σε άλλα μηνύματα παροτρύνει τα θύματα να καταβάλουν μέρος των χρημάτων «μαύρα» μέσα σε φάκελο. τα οποία μάλιστα λαμβάνει ο ίδιος για να τα προωθήσει εκεί που… πρέπει!

Από το ίδιο υλικό προκύπτει ότι το εν λόγω στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας χρησιμοποιεί ονόματα υπουργών (όπως του Αδώνιδος Γεωργιάδη και του Κωνσταντίνου Κυρανάκη) προκειμένου να πείσει τους μηνυτές του για τη βασιμότητα των όσων τους έταζε, ενώ στο καλοστημένο σχέδιο εντάσσεται και η παρουσία ενός «φανταστικού» υπαλλήλου του υπουργείου Ανάπτυξης ονόματι Γιώργου Ηλιόπουλου, ο οποίος μετά την κατάθεση των χρημάτων ενημέρωνε τα θύματα (μέσω λογαριασμού gmail!) για την επιτυχία κατάθεσης της αίτησής τους! Σε επικοινωνία της «Μ» με το υπουργείο Ανάπτυξης δήλωσαν άγνοια για την ύπαρξη υπαλλήλου ή στελέχους με τέτοιο όνομα. Παράλληλα, ο κ. Κυρανάκης επεσήμανε στην «Μ» ότι ουδέποτε «έτρεξε» επί ημερών στο υπουργείο του το πρόγραμμα που έταζε σε θύματά του ο κ. Μουστόγιαννης!

Modus operandi

Τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση της Δικαιοσύνης καταδεικνύουν ότι το modus operandi του κ. Μουστόγιαννη είναι παρεμφερές για όλες τις υποθέσεις εξαπάτησης. Αρχικά πλησιάζει πρόσωπα τα οποία ενδιαφέρονται για τα κοινά και θέλει να εντάξει στον συνδυασμό του. Μετά από λίγες ημέρες τους ξεφουρνίζει τη δυνατότητα που είχε μέσω γνωριμιών στη Νέα Δημοκρατία προκειμένου να ενταχθούν σε προγράμματα επιδοτήσεων. Όπως καταγγέλλεται, ο υποψήφιος δήμαρχος«πουλούσε» τις στενές σχέσεις τις οποίες διατεινόταν ότι είχε με τον Αντώνη Σαμαρά, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ήταν σε επιτροπή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η «Μ» επικοινώνησε με τον νυν υπουργό Εργασίας, ο οποίος επεσήμανε ότι ουδέποτε ο Μουστόγιαννης ήταν μέλος σε επιτροπή. Παράλληλα, ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής επεδείκνυε συχνά-πυκνά φωτογραφίες από πολιτικές εκδηλώσεις του, όπου έδιναν το «παρών» και μιλούσαν γι’ αυτόν σημαίνοντα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Είναι ενδεικτικό ότι στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του παρευρέθησαν ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο Βασίλης Οικονόμου, ο Δημήτρης Καιρίδης, η Άννα Καραμανλή κ.ά.

Με αυτόν τον τρόπο κατόρθωνε, σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, να πείθει τα θύματά του και ότι μπορούσε μέσω προγραμμάτων-εξπρές να τους διασφαλίσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τις επιχειρήσεις τους. Στη συνέχεια ζητούσε εν είδει προκαταβολής να καταβάλλουν χρήματα σε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς που ο ίδιος υποδείκνυε (σ.σ. τα στοιχεία των προσώπων που φέρονται ως δικαιούχοι των συγκεκριμένων λογαριασμών βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδος), ενώ άλλο μέρος του ποσού το εισέπραττε ο ίδιος σε μετρητά μέσω τρίτων προσώπων. Στη συνέχεια αναλάμβανε δουλειά ο φερόμενος συνεργάτης του ονόματι Γεώργιος Ηλιόπουλος. Ο συγκεκριμένος, τον οποίον ο Μουστόγιαννης χαρακτήριζε ως τον «άνθρωπό του στο υπουργείο Ανάπτυξης», έστελνε email στους «πελάτες» του υποψήφιου δημάρχου ενημερώνοντάς τους ότι η αίτησή τους είχε προωθηθεί, εγκριθεί και ήταν θέμα χρόνου η επιστροφή της εγγύησης αλλά και η εκταμίευση των ποσών. Το πλέον παράδοξο είναι το γεγονός ότι ο φερόμενος υπάλληλος του υπουργείου επικοινωνούσε με τα θύματα μόνο ηλεκτρονικά και όχι από επίσημο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του υπουργείου, αλλά από το email [email protected], με το 1984 να παραπέμπει στην ημερομηνία γέννησης του Μουστόγιαννη. Οι εβδομάδες και οι μήνες περνούσαν με τα θύματα να μη λαμβάνουν πίσω τα ποσά που είχαν δώσει ως εγγύηση. Τότε από τα γραπτά SMS αλλά και τα ηχητικά μηνύματα που έχουν προσκομιστεί στην Εισαγγελία αποκαλύπτεται ότι ο υποψήφιος δήμαρχος προσπαθούσε να καθησυχάσει τα θύματά του ότι όλα οφείλονταν στη γραφειοκρατία και ότι η διαδικασία θα προχωρούσε κανονικά. Μάλιστα υποτίθεται ότι, για να τους βοηθήσει, προσφερόταν να πάει μαζί τους στο υπουργείο για να δει τι ακριβώς συμβαίνει…!

Σε επικοινωνία με την «Μ» ο κ. Μουστόγιαννης αρχικά προσπάθησε να αρνηθεί την ύπαρξη μηνύσεων και καταγγελιών. Αρνήθηκε επίσης ότι εξαπατούσε πολίτες, ακόμη και υποψηφίους του συνδυασμού του με προγράμματα-μαϊμού, καθώς και ότι χρησιμοποιούσε τα ονόματα πολιτικών και συγκεκριμένων υπουργών. Όταν του γνωστοποιήσαμε ότι έχουμε στη διάθεσή μας γραπτά μηνύματα και ηχητικά που έχει ανταλλάξει, άλλαξε ρότα και άρχισε να μιλά για πλαστογραφίες, συκοφαντίες και «πόλεμο» τον οποίο δέχεται από άλλον υποψήφιο δήμαρχο (σ.σ. φωτογράφισε τον κ. Γιώργο Οικονόμου). Αυτό το οποίο θα κληθεί να εξηγήσει ο νεαρός πολιτικός στις εισαγγελικές Αρχές είναι πώς είναι δυνατόν κάποιος να «πλαστογραφήσει» τη φωνή του ή να παραποιήσει γραπτά μηνύματα που έχει στείλει, κατευθύνοντας τους μηνυτές για το πού και με ποιον τρόπο οφείλουν να κάνουν τις καταβολές για να εισπράξουν τα ανύπαρκτα προγράμματα.

Μήνυση 1η: Η δήθεν επιχορήγηση που της… κόστισε 24.500  

Στις 5 Ιουνίου 2023 η κυρία Φωτούλα Δρούλια, στενή φίλη του Μουστόγιαννη και πρώην υποψήφια στον συνδυασμό του, προσήλθε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του υποψηφίου δημάρχου καθώς και οποιουδήποτε άλλου προσώπου που συμμετείχαν -όπως ισχυρίζεται- στην εξαπάτησή της και την υφαρπαγή 24.500 ευρώ. Όπως αναφέρει στο δικόγραφο που αποκαλύπτει η «Μ», η γνωριμία της με τον Μουστόγιαννη έγινε στις 5 Φεβρουαρίου 2023, με τον εγκαλούμενο να της συστήνεται ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης και επιχειρηματίας στον χώρο της διαφήμισης και των γραφικών τεχνών. «Εξίσου άμεσα μου πρότεινε τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο που ετοίμαζε για την παράταξή του ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, δηλαδή να είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος αφού ως εκπαιδευτικός θα ήμουν ιδιαίτερα αποδεκτή στους ψηφοφόρους, όπως μου είπε, πρόταση που αποδέχτηκα… Εμφανίζοντας μια πρωτόγνωρη οικειότητα στο πρόσωπό μου, άμεσα έβαλε σε ενέργεια το απατηλό του σχέδιο εξαπάτησής μου με την παράσταση αναληθών γεγονότων ως αληθών. Έτσι στις 8 Φεβρουαρίου 2023 αρχικά μου είπε πως θα μπορούσε να με βοηθήσει σε κάτι αν προλάβαινε μια προθεσμία, προκαλώντας τη δική μου απορία, αφού καμία βοήθεια δεν του είχα ζητήσει…».

Μουστόγιαννης

Η κα Φωτοιύλα Δρούλια

ΕΣΠΑ

Η μηνύτρια αναφέρει ότι ο Μουστόγιαννης της εξήγησε ότι από φοιτητής ήταν ενταγμένος στη Νέα Δημοκρατία, ότι επί προεδρίας Αντώνη Σαμαρά ήταν στο γραφείο του με αρμοδιότητα «τις εγκρίσεις αιτήσεων για προγράμματα ΕΣΠΑ σε υποψηφίους, και έτσι και τώρα ήταν σε μια επιτροπή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων…». Επίσης της είπε ότι ελέγχει τις αιτήσεις των εκπαιδευτικών, ιδιωτών και επιχειρηματιών στον χώρο της εκπαίδευσης που μπορούν να λάβουν επίδομα από το ΕΣΠΑ ύψους 50.000 ευρώ. «…Υποστήριξε ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων θα έληγε σε δύο ημέρες και μου ζητούσε επίμονα να δεχτώ αυτή την προσφορά. Στις εύλογες απορίες που είχα απαντούσε ότι τα προγράμματα αυτά ήταν από χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επ’ ευκαιρία του κορωνοϊού είχαν προγραμματιστεί για την Ελλάδα… Υποστήριζε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να τα διαθέσει ενόψει και των επερχόμενων εκλογών και ότι αυτός ενεργών καθ’ υπόδειξη των υπηρεσιακών παραγόντων ενημερώνει έμπιστους ανθρώπους για τα προγράμματα αυτά. Μου είπε επίσης ότι υπήρχαν άλλα τέσσερα άτομα στην Αγία Παρασκευή που τους είχε προτείνει ότι αυτά τα προγράμματα του ΕΣΠΑ υπήρχαν πάντα, άσχετα ποιος κυβερνάει και ότι ήμουν τυχερή που τον γνώρισα, τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή. Αν δεν τα έπαιρνα εγώ, θα τα έπαιρνε άλλος και θα ήταν ανοησία μου και θα έπρεπε να βιαστώ!!! Όλα τα ανωτέρω όμως ήταν αναληθή και αποκυήματα της φαντασίας του που εξυπηρετούσαν το εγκληματικό του σχέδιο για την εξαπάτησή μου και πρόκληση βλάβης μου επ’ ωφελεία του…».

Σε ερώτηση της πρώην υποψήφιάς του ο κ. Μουστόγιαννης επεσήμανε ότι τα συγκεκριμένα προγράμματα αναρτήθηκαν στη «Διαύγεια» μόλις για μία ημέρα και στη συνέχεια αποσύρθηκαν. «Όποιος πρόλαβε, ενημερώθηκε, τώρα δεν είχαν αναθέσει σε ανθρώπους όπως αυτός να τα προτείνουν σε όποιον κρίνουν πως είναι έμπιστος… Ισχυρίστηκε ότι και αυτός στο παρελθόν είχε λάβει τέσσερις φορές χρήματα από προγράμματα ΕΣΠΑ και τα είχε διαθέσει για την προεκλογική του εκστρατεία στο παρελθόν και τώρα ανέμενε την έγκριση της δικής του αίτησης, ώστε να λάβει και πάλι αυτός για το έτος 2023 την επιχορήγηση 50.000 ευρώ… Τέλος μου ανέφερε ότι θα έπρεπε να δώσω και ένα δώρο στους υπαλλήλους που θα παραλάβουν την αίτησή μου ώστε να επισπεύσουν τη διαδικασία, ότι θα αναλάβει ό,τι απαιτείται εκείνος, να του έχω εμπιστοσύνη όπως και εκείνος έχει σε εμένα, και να μη μιλήσω σε κανέναν για το πρόγραμμα και την επιδότησή μου…».

Υφαρπαγή

Όπως καταγράφει η κυρία Δρούλια στη μήνυση, ο Μουστόγιαννης της δήλωσε, αναληθώς, στις 9 και τις 10 Οκτωβρίου ότι κατάφερε να την εντάξει στους αιτούντες την επιχορήγηση και τη διέταξε να κάνει τα εξής:

  1. Να συντάξει (στις 11.2.2023) υπεύθυνη δήλωση προς το υπουργείο Ανάπτυξης όπου δήλωνε πως πληροί τις προϋποθέσεις που της είχε αναφέρει για την επιχορήγηση.
  2. Να μεταφέρει (στις 13.2.2023) 3.500 ευρώ σε λογαριασμό της συνεργάτιδός του Ελευθερίας Νέτη, «για την οποία όπως μου είπε ήταν ο άνθρωπος που εμφανιζόταν στο υπουργείο. Ειδικότερα μετέφερα 500 ευρώ για δήθεν παράβολο συμμετοχής και 3.000 ευρώ για δήθεν εγγύηση συμμετοχής στο πρόγραμμα. Από τα άνω χρήματα θα μου επιστρέφονταν όπως μου δήλωσε με την εκταμίευση των χρημάτων της επιχορήγησης τα 3.000 ευρώ…».

Η μηνύτρια αναφέρει ότι στις 15 Φεβρουαρίου έλαβε ηλεκτρονικό μήνυμα από τον υποτιθέμενο Γεώργιο Ηλιόπουλο, συνεργάτη του κ. Μουστόγιαννη, τον οποίο παρουσίαζε ως αρμόδιο υπάλληλο του υπουργείου Ανάπτυξης που είχε αναλάβει τη διεκπεραίωση της αίτησης. Το συγκεκριμένο μήνυμα έγραφε: «Κυρία Δρούλια. Σας ενημερώνουμε πως σήμερα 15/2/2023 έγινε με επιτυχία η κατάθεση της αίτησής σας και σε 15 εργάσιμες ημέρες θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Επίσης λόγω του ότι καλύπτετε τα απαιτούμενα και λόγω πως το ηλικιακό σας όριο είναι πολύ κάτω του επιτρεπόμενου, έχετε επιλεγεί για να λάβετε το πρόγραμμα και το 2024! Εάν το επιθυμείτε και σας ενδιαφέρει θα πρέπει να γίνει ακριβώς η ίδια διαδικασία. Σας ευχαριστώ πολύ! Στη διάθεσή σας…».

Η καταγγέλλουσα, τότε, απευθύνθηκε εκ νέου στον Μουστόγιαννη, ο οποίος φέρεται να της είπε ότι είναι εξαιρετικά τυχερή «αφού το υπουργείο θεώρησε ότι εκπληρώ τα κριτήρια για την επιχορήγηση ΕΣΠΑ και για το έτος 2024 και ότι άμεσα έπρεπε να επαναλάβω την προηγούμενη διαδικασία μεταφοράς χρημάτων ώστε να λάβω και άλλα 50.000 ευρώ…».

Στις 17 Φεβρουαρίου 2023 ο «φανταστικός» κ. Ηλιόπουλος ξαναχτύπησε, καθώς με νέο email ανέφερε ότι κατατέθηκε επιτυχώς και η νέα αίτηση και ότι ανέμενε για το τέλος της υπόλοιπης διαδικασίας (για τα μετρητά) και θα ήταν προτιμότερο αντί για Τρίτη να ολοκληρωθεί μέχρι το Σάββατο! Έτσι λοιπόν το θύμα, όπως αναφέρει στη μήνυση, κατέβαλε άλλα 7.200 ευρώ τμηματικά σε λογαριασμό της Ελ. Νέτη, τα οποία σύμφωνα με τον Μουστόγιαννη αφορούσαν «3.500 ευρώ για παράβολο εγγύησης συμμετοχής και 3.700 ευρώ που όπως μου είπε αφορούσαν δώρο στους υπαλλήλους του υπουργείου Ανάπτυξης οι οποίοι θα επιτάχυναν τις διαδικασίες…».

Η «αφαίμαξη» όμως δεν σταμάτησε εκεί, καθώς η καταγγέλλουσα αναγκάστηκε να καταβάλει άλλα 1.800 ευρώ σε λογαριασμό της Ελ. Νέτη με το πρόσχημα ότι αφορούσαν τον φόρο των προγραμμάτων! Προηγουμένως, στις 22.2.2023, είχε λάβει νέο ηλεκτρονικό μήνυμα από τον «κ. Ηλιόπουλο», ο οποίος της ανέφερε ότι η εκταμίευση των προγραμμάτων θα ολοκληρωνόταν σε 10 ημέρες αντί 40 (!) και ότι χρειαζόταν τα 1.800 ευρώ να καταβληθούν την ίδια ημέρα μέχρι τις 13.30, γιατί από αύριο άρχισαν να μετρούν οι εργάσιμες ημέρες!

«Κινδυνεύω!»

Το θύμα δηλώνει ότι μετά την καταβολή των 12.500 ευρώ ανέμενε με αγωνία την πάροδο των 10 εργάσιμων ημερών για την εκταμίευση που δεν λάμβανε χώρα, με τον Μουστόγιαννη να είναι καθησυχαστικός και να συνιστά υπομονή. Και τότε ανέλαβε χρέη ένα άλλο φανταστικό πρόσωπο, ο κ. Αποστολόπουλος, ο οποίος δήλωσε υπάλληλος του υπουργείου Ανάπτυξης. Στις 5 Μαΐου τηλεφώνησε στην κυρία Δρούλια ενημερώνοντάς την ότι την άλλη εβδομάδα θα καλούνταν στο υπουργείο να υπογράψει τις συμβάσεις για τις εκταμιεύσεις. Της ξανατηλεφώνησε στις 10 Μαΐου και αφού της ζήτησε συγγνώμη, είπε να είναι έτοιμη για τις 17 Μαΐου 2023. Για την ιστορία, από την έρευνα της «Μ» προέκυψε ότι το τηλέφωνο του κ. Αποστολόπουλου, ο οποίος πρωταγωνίστησε και στην υπόθεση άλλου θύματος, δεν λειτουργεί!

Την περίοδο λοιπόν που ο φανταστικός Αποστολόπουλος ενημέρωνε το θύμα ότι όλα βαίνουν καλώς, ότι θα κληθεί στο υπουργείο για να υπογράψει την εκταμίευση των χρημάτων, ο Μουστόγιαννης συνέχιζε το έργο του… «…Μου εξομολογείται ότι χρωστάει κάποια χρήματα σε κόσμο στην Αγία Παρασκευή, ότι τον απείλησαν ότι θα του δημιουργήσουν πρόβλημα, πως είχε υπολογίσει ότι θα γινόταν νωρίτερα η εκταμίευση των χρημάτων μας για να χρησιμοποιήσει μέρος, ότι είχε ανοιχτεί για να πάρει μια δουλειά εκτυπωτική μέσω της Νέας Δημοκρατίας από την οποία θα εισέπραττε 180.000 ευρώ… Με παρακάλεσε λοιπόν να του δανείσω, όπως μου είπε, 12.000 ευρώ, τα οποία σε ουδεμία διακινδύνευση υπόκεινταν, αφού αύριο (17.5.2023) θα παίρναμε και οι δύο μας χρήματα και εκείνος θα μου τα επέστρεφε». Έτσι λοιπόν η πρώην υποψήφια του Μουστόγιαννη παρέδωσε 6.000 ευρώ μετρητά στον υποψήφιο δήμαρχο και προχώρησε σε δύο καταθέσεις των 3.000 ευρώ σε λογαριασμούς που της υπέδειξε, με δικαιούχους την Ελευθερία Νέτη και τον Εμμανουήλ Κοντοπίδη.

«Την ίδια ημέρα έλαβα τηλεφώνημα και πάλι από τον Αποστολόπουλο που μου άλλαξε το ραντεβού και το έκανε για την Παρασκευή 18.5.2023, που θα πηγαίναμε στο υπουργείο. Πλην όμως τέτοιο ραντεβού ουδέποτε και πάλι έγινε, οι εκλογές της 21.5.2023 ακολούθησαν, οπότε έντονος διαπληκτισμός δημιουργήθηκε μεταξύ εμού και του μηνυόμενου, που τον κατηγόρησα ότι με εμπαίζει και τελικά αυτός μου είπε ότι τα προγράμματα ακυρώθηκαν και μου επιστράφηκαν στον λογαριασμό μου της Alpha Bank 1.000 ευρώ που αφορούσαν τα παράβολα…».

Μήνυση 2: Η «επιβράβευση του κορωνοϊού»

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2023 ο γνωστός επιχειρηματίας Δημήτρης Αγραφιώτης, ο οποίος μεγαλούργησε στην Αμερική, προσέρχεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και καταθέτει μήνυση-έγκληση σε βάρος του Μουστόγιαννη και κατά παντός άλλου υπευθύνου. Τα όσα καταγράφονται στο πολυσέλιδο δικόγραφο καταδεικνύουν ότι ο υποψήφιος δήμαρχος έδρασε και πάλι με τον ίδιο τρόπο. Τον γνώρισε, τον πλησίασε, του μίλησε για προγράμματα επιβράβευσης κορωνοϊού (!) τα οποία δικαιούται για τις επιχειρήσεις του, του ζήτησε να βάλει προκαταβολές και πάλι στους λογαριασμούς συγκεκριμένων δικαιούχων, του εμφάνισε τον «Ηλιόπουλο» και στο τέλος τον εξαπάτησε. Στον συγκεκριμένο επιχειρηματία, όπως καταγγέλλεται, «έφαγε» και επιπλέον λεφτά τάζοντας ότι θα κατάφερνε να λύσει ένα θέμα που αφορούσε τη διαμονή της κόρης του στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά ο Μουστόγιαννης εμφάνισε έναν «Αναστόπουλο», ο οποίος θα έλυνε το ζήτημα με τις κατάλληλες γνωριμίες και τις απαραίτητες χρηματικές καταβολές. Διαβολική σύμπτωση ότι από την έρευνα της «Μ» προέκυψε πως το κινητό τηλέφωνο του «Αναστόπουλου» είναι το ίδιο με εκείνο του «Αποστολόπουλου», ο οποίος στην περίπτωση της Δρούλια εμφανίστηκε ως υπάλληλος του υπουργείου Ανάπτυξης! Στη μήνυσή του ο επιχειρηματίας επισημαίνει ότι ο Μουστόγιαννης κατάφερε να του αποσπάσει συνολικά 46.700 ευρώ. Προηγουμένως ο υποψήφιος δήμαρχος τον είχε συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά του (από τα οποία παραιτήθηκε), ενώ τον έπεισε να πληρώσει για την ενοικίαση και τη λειτουργία του εκλογικού κέντρου του!

Μουστόγιαννης

Η γνωριμία

Ο επιχειρηματίας γνωρίστηκε με τον εγκαλούμενο υποψήφιο δήμαρχο την ημέρα των εκλογών της 21ης Μαΐου. «…Βρισκόταν στην είσοδο του εκλογικού κέντρου, ως εκλογικός αντιπρόσωπος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας (έφερε, δε, στην μπλούζα του σχετικό αυτοκόλλητο) και, καθώς με είδε να ψάχνω, προσφέρθηκε να με βοηθήσει να βρω το εκλογικό μου τμήμα. Αφού ψήφισα, εξήλθα στον προαύλιο χώρο του εκλογικού κέντρου, όπου συνάντησα και πάλι τον μηνυόμενο-εγκαλούμενο και αφού τον ευχαρίστησα για τη βοήθειά του συνομίλησα για λίγο μαζί του. Στη σύντομη, αρχικά, κουβέντα που είχαμε του γνωστοποίησα ότι διέμενα για πολλά χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με την οικογένειά μου, ότι τα τελευταία δύο έτη διαμένω στην Ελλάδα και δη στην Αγία Παρασκευή Αττικής και ότι συχνάζω σε μια καφετέρια της περιοχής, με τον ιδιοκτήτη της οποίας γνωρίζομαι από τα νεανικά μας χρόνια».

Η επόμενη συνάντηση των δύο ανδρών έλαβε χώρα δύο ημέρες αργότερα σε τοπική καφετέρια. «…Στη συζήτηση αυτή μας είπε ότι γνωρίζει υψηλά ιστάμενα πολιτικά πρόσωπα από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα ο ίδιος εργαζόταν για 4 έτη στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά, του οποίου επαιρόταν ότι ήταν «πολιτικό παιδί». Συνεχίσαμε την κουβέντα μας περί πολιτικής και του κόμματος του οποίου είμαστε κοινοί υποστηρικτές και μου γνωστοποίησε την πρόθεσή του να κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές υποστηριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα μου πρότεινε να είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του… Μετά από λίγες ημέρες μου απέστειλε γραπτό μήνυμα να συναντηθούμε για καφέ. Πράγματι βρεθήκαμε στην ίδια καφετέρια και συζητήσαμε κυρίως για την επιχειρηματική του δραστηριότητα, όπου μου γνωστοποίησε ότι διατηρεί εταιρεία επικοινωνίας και ότι αναλαμβάνει δημόσια έργα, ενώ συνεχώς ανέφερε πολιτικά πρόσωπα με τα οποία είχε στενές πολιτικές επαφές και τον στήριζαν, και φαινόταν βέβαιος ότι θα κερδίσει στις δημοτικές εκλογές. Εγώ πίστεψα ότι είχε πράγματι στενές πολιτικές επαφές, διότι στον προσωπικό του λογαριασμό του Facebook είχε αναρτήσει διάφορες προσωπικές φωτογραφίες του με εξέχοντα κυβερνητικά στελέχη, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο Νίκος Χαρδαλιάς κ.λπ. Στο τρίτο ραντεβού μας την 26η Ιουνίου 2023, στην καφετέρια ‘‘Starbucks’’ στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής Αττικής, άρχισε, αφού είχε μεταξύ μας αναπτυχθεί ένα πνεύμα οικειότητας και εμπιστοσύνης, να με ρωτάει για τη δική μου επαγγελματική δραστηριότητα. Εγώ του γνωστοποίησα ότι δραστηριοποιούμαι επιχειρηματικά στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, ότι διατηρώ εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών συμβουλών επ’ ονόματί μου και εταιρεία λιανικού και χονδρικού εμπορίου ηλεκτρικών τσιγάρων και ότι διατηρούμε τέσσερα καταστήματα στην Αττική… Ο μηνυόμενος-εγκαλούμενος άρχισε να μου αναφέρει κάποια Ευρωπαϊκά Προγράμματα Επιχορήγησης που ‘‘τρέχουν’’, εν είδει ‘‘επιβράβευσης’’ για επιχειρήσεις που λειτούργησαν κατά την περίοδο της COVID και που δεν απέλυσαν προσωπικό, από τα οποία υπήρχαν αδιάθετα κεφάλαια και δίνονταν μέχρι το τέλος του έτους 2023. Με προέτρεψε να συμμετάσχω, αναφέροντάς μου ότι μπορεί ο ίδιος να αναλάβει τη διεκπεραίωση της αίτησής μου με όλα υπόλοιπα μέσω τραπεζικής κατάθεσης. Έτσι την 30ή.6.2023 αποστείλαμε τις απαιτούμενες υπεύθυνες δηλώσεις (εκ μέρους του εμφανούς εταίρου) και καθ’ υπόδειξη του μηνυόμενου-εγκαλούμενου κατατέθηκαν α) από τον τηρούμενο στην τράπεζα ALPHA ΒΑΝΚ τραπεζικό λογαριασμό του Στυλιανού Καραταράκη (εμφανούς συνεταίρου μου) το ποσό των 6.450 ευρώ στον λογαριασμό της Ελευθερίας Νέτη του Ευαγγέλου και β) από τον τηρούμενο στην τράπεζα ΕΘΝΙΚΗ λογαριασμό του ιδίου το ποσό των 6.450 ευρώ στον λογαριασμό του Εμμανουήλ Κοντοπίδη. Τους ως άνω τραπεζικούς λογαριασμούς μου υπέδειξε ο ίδιος ο μηνυόμενος-εγκαλούμενος αναφέροντάς μου ότι επρόκειτο για συνεργάτες του.

Την ίδια ημέρα ο μηνυόμενος-εγκαλούμενος επικοινώνησε με τον εξάδελφό μου Γρηγόριο Αλεξάκη, προκειμένου να συνεννοηθούν για τον τρόπο καταβολής των μετρητών. Κατόπιν της επικοινωνίας αυτής, εμφανίστηκε για λογαριασμό του μηνυόμενου-εγκαλούμενου την 3η.7.2023 στο γραφείο του εξαδέλφου μου Γρηγορίου Αλεξάκη μια νεαρή κοπέλα, η οποία εισέπραξε για λογαριασμό του το ποσό των 12.900 ευρώ (6.450 ευρώ Χ 2) και έλαβε και τους φακέλους με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που μας είχε ζητήσει για κάθε κατάστημα…».

Ο φανταστικός… Ηλιόπουλος

Η συνέχεια, όπως καταγράφεται στη μήνυση, είναι άκρως απολαυστική, καθώς ο Μουστόγιαννης (στις 6 Ιουλίου 2023) ενημέρωσε τον επιχειρηματία ότι έγινε ο προέλεγχος της αίτησής του και ότι όλα έβαιναν μια χαρά και επιπλέον ισχυρίσθηκε ότι υπήρξε ακύρωση κάποιων άλλων αιτήσεων και έτσι υπήρχε δυνατότητα να ληφθεί μεγαλύτερο ποσό επιδότησης-επιχορήγησης και ότι θα τον ενημέρωνε σχετικά κάποιος συνεργάτης του, που κανόνιζε τα προγράμματα, ονόματι Ηλιόπουλος. «…Μάλιστα μου ανέφερε ότι χρειάζεται να καταβάλλω το ποσό των 12.900 ευρώ (6.450 ευρώ Χ 2) για τα δύο από τα τέσσερα καταστήματα, το οποίο κατατέθηκε την 7η.7.2023 κατά τον ίδιο τρόπο, ήτοι με ηλεκτρονική κατάθεση α) από τον τηρούμενο στην τράπεζα ALPHA ΒΑΝΚ λογαριασμό του Στυλιανού Καραταράκη (εμφανούς συνεταίρου μου α) το ποσό των 6.450 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό της Ελευθερίας Νέτη του Ευαγγέλου και β) από τον τηρούμενο στην τράπεζα ΕΘΝΙΚΗ τραπεζικό λογαριασμό του ιδίου το ποσό των 6.450 ευρώ στον λογαριασμό του Εμμανουήλ Κοντοπίδη. Για την εξέλιξη των ανωτέρω «αιτήσεων» ο μηνυόμενος-εγκαλούμενος με ενημέρωσε ότι θα επικοινωνήσει μαζί μου κάποιος συνεργάτης, ονόματι Ηλιόπουλος, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τα προγράμματα αυτά… Και πράγματι στις 16.7.2023 ξεκίνησε αλληλογραφία μέσω emails με τον ανωτέρω κ. Ηλιόπουλο, ο οποίος με ενημέρωνε σχετικά…».

Digital media

O κ. Αγραφιώτης επισημαίνει στη μήνυσή του ότι το διάστημα μεταξύ 11 και 13 Ιουλίου ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής προσπαθούσε να τον πείσει να ιδρύσουν μαζί μια εταιρεία digital media, για την οποία θα μπορούσε να εξασφαλίσει επιχορήγηση ύψους 150.000 ευρώ μέσω προγράμματος «για το οποίο είχε ενημερωθεί προσωπικά από τον κ. Κωνσταντίνο Κυρανάκη και προς τον σκοπό αυτόν έπρεπε να καταβάλουμε ως εγγύηση το ποσό των 40.000 ευρώ». Σημειώνεται ότι σε επικοινωνία της «Μ» με τον κ. Κυρανάκη ο ίδιος δήλωσε άγνοια για το συγκεκριμένο έργο που υποσχόταν ο Μουστόγιαννης.

«…Εγώ, όμως, επειδή δεν είχα άλλη οικονομική δυνατότητα, πλέον αυτών που είχα ήδη καταβάλει στον μηνυόμενο-εγκαλούμενο, δήλωσα αδυναμία εύρεσης αυτών των χρημάτων» αναφέρει ο επιχειρηματίας και συνεχίζει: «Σε επόμενη συζήτησή μας μου ανέφερε ότι είχε βρει κάποιον άλλον χρηματοδότη ο οποίος θα έδιδε το ποσό των 37.500 ευρώ, το οποίο και θα του αποδίδαμε αργότερα από το ποσό της επιχορήγησης, επομένως έπρεπε εγώ να καταβάλω τη διαφορά των 3.500 ευρώ για να προχωρήσει η διαδικασία της ίδρυσης της κοινής μας εταιρείας. Εγώ του ανέφερα ότι είχα μόνο 2.000 ευρώ να καταθέσω και έτσι κατέβαλα το ποσό αυτό με ηλεκτρονική μεταφορά από τον λογαριασμό του εξαδέλφου μου Γρηγορίου Αλεξάκη σε τραπεζικό λογαριασμό της Ελευθερίας Νέτη…».

Ο επιχειρηματίας αναφέρει ότι από τις 28 Αυγούστου 2023 ο Μουστόγιαννης τον καθησύχαζε ότι τα χρήματα των εγγυήσεων θα επιστρέφονταν μέχρι τις 30 Αυγούστου. Το ίδιο έπραττε και ο φανταστικός κ. Ηλιόπουλος, ο οποίος κάθε φορά έδινε και νέα ημερομηνία…!

Η κόρη

Παράλληλα, ο κ. Αγραφιώτης αναφέρει στη μήνυσή του ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και «πολιτικό παιδί του Αντώνη Σαμαρά» έλαβε χρήματα προκειμένου να λύσει το θέμα ιθαγένειας της κόρης του με τις κατάλληλες -και πάλι- διασυνδέσεις. «…Ο εγκαλούμενος, όταν του εξέθεσα το ζήτημα που αντιμετωπίζω και μάλιστα με χαρακτήρα επείγοντος, καθώς κινδύνευε να εκπνεύσει το διάστημα των 90 ημερών που της είχε επιτραπεί η παραμονή στην Ελλάδα, επικαλούμενος για άλλη μία φορά τις γνωριμίες που είχε προθυμοποιήθηκε να με βοηθήσει να επιλύσω το ανωτέρω πρόβλημα. Έτσι την 25η.6.2023 μου ανέφερε με γραπτό μήνυμα ότι βρήκε γνωστό του πρόσωπο στο Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών, το οποίο μπορούσε να με βοηθήσει με τη διαδικασία και να μου εξηγήσει τις νομικές ενέργειες στις οποίες χρειάζεται να προβώ για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Μου παρέδωσε μάλιστα ένα τηλεφωνικό νούμερο «699204 7048», το οποίο ανήκε σε κάποιον κύριο ονόματι Αναστόπουλο, συνεργάτη του.

Εγώ τηλεφώνησα αμέσως εκ μέρους του μηνυόμενου-εγκαλουμένου στον κύριο αυτόν, ο οποίος μου ανέφερε ότι γνωρίζει τις διαδικασίες στο Ειδικό Ληξιαρχείο, ότι είναι δύσκολη περίπτωση, αλλά θα κατάφερνε να με βοηθήσει να το διεκπεραιώσει και μου ζήτησε προς τούτο το ποσό των 6.000 ευρώ μετρητά για κάποια έξοδα (παράβολα κ.λπ.) και για την αμοιβή του. Έτσι, μετά από συνεννόησή μας, την 26η.6.2023 ήλθε από το κατάστημα της εταιρείας μου στην Αγία Παρασκευή ένας ηλικιωμένος κύριος για λογαριασμό του κ. Αναστόπουλου, εις χείρας του οποίου κατέβαλα το ποσό των 4.000 ευρώ. Επίσης μου ζήτησε κάποια δικαιολογητικά έγγραφα της κόρης μου, τα οποία παρέδωσα επίσης στον ανωτέρω κύριο.

Εν συνεχεία ο κ. Αναστόπουλος μου απέστειλε γραπτό μήνυμα ότι θα με ειδοποιούσε όταν θα έχει νέα. Το υπόλοιπο δε ποσό των 2.000 ευρώ το κατέβαλα εις χείρας του ιδίου του μηνυόμενου-εγκαλουμένου, με τη διαβεβαίωση ότι μετά από περίπου δέκα ημέρες θα είχαμε ολοκληρώσει τη διαδικασία. Πλην όμως οι μέρες πέρασαν και δεν είχα οποιαδήποτε ενημέρωση. Σε επίμονες ερωτήσεις μου, καθώς και ο χρόνος παρέλευσης των 90 ημερών επρόκειτο να εκπνεύσει και η κόρη μου θα βρισκόταν παράνομα στην Ελλάδα, τόσο ο μηνυόμενος-εγκαλούμενος όσο και ο κ. Αναστόπουλος χρησιμοποιούσαν διάφορες δικαιολογίες για να με καθησυχάσουν και ταυτόχρονα να κερδίσουν χρόνο και με διαβεβαίωναν ότι θα τελειώναμε, ζητώντας μου να κάνω υπομονή.

Εντέλει την 31η.7.2023 με ειδοποίησε ο κ. Αναστόπουλος ότι είχε κλειστεί ένα ραντεβού στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην οδό Κατεχάκη, όπου έπρεπε να παραστεί αυτοπροσώπως η κόρη μου μαζί με τον μηνυόμενο-εγκαλούμενο. Επειδή εγώ έλειπα σε ταξίδι στην Κίνα και επειδή η κόρη μου δεν μιλάει καθόλου ελληνικά, παρακάλεσα τον εξάδελφό μου Γρηγόριο Αλεξάκη να τη συνοδεύσει. Πλην όμως όταν έφτασαν εκεί, δεν επετράπη η είσοδος στον κ. Αλεξάκη και του είπαν να περιμένει έξω από το κτίριο. Έτσι μπήκε στο κτίριο η κόρη μου με τον μηνυόμενο-εγκαλούμενο και από πληροφορίες που μου έδωσε η κόρη μου έμαθα ότι μπήκαν σε κάποιο γραφείο και βγήκαν αμέσως, χωρίς να μιλήσει κανείς με κανέναν και από την κόρη μου δεν ζητήθηκε να κάνει τίποτε.

Έκτοτε ζητούσα ενημέρωση από τον κ. Αναστόπουλο, ο οποίος μου έλεγε ότι έχει τελειώσει το θέμα και ότι είναι ζήτημα ημερών. Παρά ταύτα ο ίδιος άρχισα να ανησυχώ…».

Την 1η Αυγούστου 2023 ο κ. Αγραφιώτης μέσω γραπτού μηνύματος ενημέρωνε ότι εάν δεν λυνόταν το θέμα με την κόρη μέχρι τις 23 Αυγούστου, θα έπρεπε να του επιστραφούν τα 6.000 ευρώ. «…Εν συνεχεία και ενώ πλέον είχε καταστεί σαφές ότι με κορόιδευε, τηλεφώνησα στον μηνυόμενο-εγκαλούμενο και του είπα ότι θέλω τα λεφτά μου πίσω και ότι αν δεν μου τα επέστρεφε, θα προχωρούσα σε νομικές ενέργειες, καθώς ούτε το ζήτημα της κόρης μου επιλύθηκε, αλλά ούτε και οι ανωτέρω ‘‘εγγυήσεις’’ μου είχαν επιστραφεί. Ο μηνυόμενος-εγκαλούμενος με διαβεβαίωσε ότι όλα τα χρήματα θα μου επιστρέφονταν στις 11.9.2023 κατά τον ίδιο τρόπο που τα κατέβαλα, ήτοι τα χρήματα που καταβλήθηκαν μετρητά θα επιστρέφονταν μετρητά και αυτά που είχαν κατατεθεί με ηλεκτρονική μεταφορά θα επιστρέφονταν στους τραπεζικούς λογαριασμούς, από τους οποίους είχαν φύγει. Μετά την πάροδο και της ανωτέρω προθεσμίας μου έθεσε νέα ημερομηνία, την 13η.9.2023, κατά την οποία βεβαίως δεν μου επέστρεψε ουδέν. Επίσης την 13η.9.2023 επικοινώνησε μαζί μου και ο κ. Αναστόπουλος, ο οποίος μου ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι θα επέστρεφε τα χρήματα μέχρι την Παρασκευή 15.9.2023, η οποία βεβαίως και παρήλθε άπρακτη…».

Ο κύκλος των μηνυμάτων που φανερώνει τις απάτες


Οι επικοινωνίες με τα θύματα, η αγάπη για τα μετρητά και η αγωνία για να αφήσει λιγότερα ηλεκτρονικά ίχνη   


Τη στιγμή που η εισαγγελική Αρχή ασχολείται με το «φαινόμενο Μουστόγιαννη», ο υποψήφιος δήμαρχος συνεχίζει την πολιτική δράση του επαιρόμενος για τη δυναμική που αναπτύσσει αλλά και το γεγονός ότι τον στηρίζουν πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ. Είναι ενδεικτικό ότι στις 20 Ιουλίου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του ευχαρίστησε για τα μηνύματα στήριξής τους τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνο Κυρανάκη, τον υφυπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Παππά, καθώς και τους βουλευτές Φάνη Παπά και Ιωάννη Γιώργο, οι οποίοι ήταν παρόντες. Σημειώνεται ότι ο υποψήφιος δήμαρχος διατηρεί ιδιαίτερα στενές σχέσεις και με την ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, την οποία διατείνεται ότι «κρατάει» με κάποιον τρόπο που μόνο ο ίδιος γνωρίζει. Και μπορεί ο ίδιος σε επικοινωνία με την «Μ» να δήλωσε άγνοια για όλα όσα του καταλογίζονται, όμως τα μηνύματα τα οποία βρίσκονται στη διάθεση των δικαστικών Αρχών τον καίνε.

Είναι ενδεικτικό ότι για την υπόθεση Αγραφιώτη υπάρχουν πλείστα όσα μηνύματα που έχει ανταλλάξει ο ίδιος τόσο με τον επιχειρηματία όσο και με τον εξάδελφό του Γρηγόρη Αλεξάκη, με τα οποία τον κατευθύνει πού πρέπει να κατατεθούν τα χρήματα προκειμένου να «τρέξει» το πρόγραμμα επιδότησης:

– Μήνυμα 1:

Μουστόγιαννης: Θα σου στείλω λογαριασμό σε Άλφα/Γιούρομπανκ/Πειραιώς για τα τρία προγράμματα. Για το ένα μετρητά. Οπότε ετοίμασε τους τέσσερις φακέλους με τη δήλωση μέσα κ.λπ. Στο ένα μόνο μετρητά. Και θα σου στείλω λογαριασμούς για τις μεταφορές. Απλά πες μου ώρα.

Αλεξάκης: Δεν έχω τελειώσει ακόμη τη συνάντηση, σε παίρνω αμέσως.

– Μήνυμα 2:

Μουστόγιαννης; Εγώ τελείωσα… GR……….47 Eurobank. Δικαιούχος Κοντοπίδης Εμμανουήλ. GR……….095 Alpha Bank. Δικαιούχος Νέτη Ελευθερία. Ένα πρόγραμμα σε κάθε έναν μέχρι τις 15.30. Σου έκανα προώθηση όπως μου τα έστειλε.

Αλεξάκης: Στείλε μου και το μέιλ για τις υπεύθυνες δηλώσεις.

Μουστόγιαννης: [email protected]

– Μήνυμα 3:

Μουστόγιαννης: Όλα οκ! Δεν έχουν λάβει ακόμη τις δηλώσεις. Τη Δευτέρα οι άλλοι δύο φάκελοι με μετρητά στις 15.30.

Αλεξάκης: Το ξαναέστειλε. Για να είμαστε σίγουροι. Μετρητά για το ένα θα μπορέσω. Για το άλλο δύσκολο το βλέπω. Ηλεκτρονικά θα μπορέσουμε;

Μουστόγιαννης: Εντάξει Γρηγόρη, θα τους πιέσω να κάνουμε ένα και ένα.

– Μήνυμα 4:

Μουστόγιαννης: Γρηγόρη καλησπέρα! Στείλε μου τα στοιχεία της εταιρείας αν μπορείς και μετέφερε στον λογαριασμό Άλφα που έχεις τα 2.000 ευρώ.

Αλεξάκης: Νέτη Ελευθερία;

Μουστόγιαννης: Ναι.

– Μήνυμα 5:

Αλεξάκης: Καλημέρα Αλέξανδρε. Έχουμε κάνα νέο με την επιστροφή των χρημάτων; (σ.σ. αναφέρεται στις εγγυήσεις οι οποίες υποτίθεται ότι θα επέστρεφαν).

Μουστόγιαννης: Γρηγόρη μου καλημέρα. Οι εργάσιμες μέρες μετρούν κανονικά. Απλά τώρα με τον καύσωνα δεν μπορούσα να κάνω ραντεβού, μου ζήτησαν οι άνθρωποι για να δούμε λίγο τα τιμολόγια.

Αλεξάκης: Θα πρέπει μέχρι 31 που είναι Δευτέρα να το κλείσω κάπως. Μου λένε ή θα επιστραφούν τα χρήματα ή θα πρέπει να κοπεί κάποιο τιμολόγιο για να περάσουν στα βιβλία.

Σε άλλο μήνυμα μεταξύ του επιχειρηματία Αγραφιώτη και του φερόμενου Αναστόπουλου, ο οποίος μετά την παρέμβαση Μουστόγιαννη θα έλυνε υποτίθεται το θέμα ιθαγένειας της κόρης του επιχειρηματία, ο διάλογος είναι αποκαλυπτικός:

Αναστόπουλος: Απλά χωρίς παρεξήγηση και για ευνόητους λόγους να ζητήσετε από τον κοινό μας γνωστό (σ.σ. Μουστόγιαννη) να έρθει. Κλειστό φάκελο με το όνομά σας απέξω. 1250 για παράβολο και 1.700 για αμοιβή.

Αγραφιώτης: Οκ.

(…)

Αγραφιώτης: Ο κοινός μας φίλος (σ.σ. Μουστόγιαννης) θα έρθει με την κόρη μου την Τετάρτη.

Αναστόπουλος: Ναι, μιλήσαμε με τον διευθυντή μας. Το κανονίσαμε ήδη. Επειδή ο κλητήρας δεν θα είναι στις 13.00 εκεί, δώστε τον φάκελο κλειστό στον κοινό μας φίλο (σ.σ. Μουστόγιαννη) γιατί θα τον επισκεφθεί ο διευθυντής μας. Ευχαριστώ.

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν και τα μηνύματα που αντάλλαξε ο Μουστόγιαννης με την έτερη μηνύτρια κυρία Δρούλια. Εκτός του γεγονότος ότι της υποδεικνύει πού πρέπει να καταβάλει τα χρήματα για τη δήθεν επιδότηση που θα έπαιρνε, στη συνέχεια την εμπαίζει για τη δήθεν επιστροφή της εγγύησης αλλά και την υπογραφή της σύμβασης στο υπουργείο Ανάπτυξης!

Μουστόγιαννης: Ναι ναι, αύριο κιόλας έχω ραντεβού στο υπουργείο και θα μου δώσουν ημέρα που θα κατέβουμε κάτω! Επίσης έχω πάνω μου τα 1.000 ευρώ που ήρθες, ξέχασα να σου τα δώσω. Μήπως σήμερα βρεθούμε να σου τα δώσω και σε δω που μου έλειψες;;;

Σε άλλο μήνυμα ο Μουστόγιαννης και πάλι χρησιμοποιεί το όνομα του Αδώνιδος Γεωργιάδη. Αναφέρει: Μίλησα προχθές με τον άνθρωπο του Άδωνι που ήρθε στο καφέ και μου είπε ότι αυτές τις ημέρες θα μας καλέσουν.

Αλέξανδρος Μουστόγιαννης: «Δεν εκμεταλλεύθηκα κανέναν»

«Εγώ δεν έχω καμία ανάμειξη και δεν εκμεταλλεύτηκα κανέναν. Δεν αποδεικνύεται από πουθενά και δεν υπάρχει καμία συναλλαγή ανάμεσα σε Αλέξανδρο Μουστόγιαννη σε κανέναν από αυτούς τους λογαριασμούς. Ο κ. Αγραφιώτης ήταν υποψήφιός μου και με είχε βοηθήσει με την ενοικίαση του εκλογικού κέντρου και εγώ ουδέποτε έχω, έχω… Δεν υπάρχει καμία συναλλαγή. Εγώ δούλευα στο γραφείο Τύπου του κ. Σαμαρά όταν ήταν πρωθυπουργός και δεν έχω δώσει κανένα τέτοιο δικαίωμα» επεσήμανε αρχικά ο κ. Μουστόγιαννης. Όταν του επισημάναμε ότι έχουμε στην κατοχή μας μηνύματα που αντάλλαξε ο ίδιος, τότε άλλαξε ρότα: «…Ο δικηγόρος μου έχει εντοπίσει κάποια μηνύματα τα οποία δεν τα έχω γράψει εγώ. Ακριβώς τέτοιες μηνύσεις έχει κάνει ο δικηγόρος μου και προφανώς αυτό προέρχεται από συγκεκριμένους υποψηφίους. Η κυρία Δρούλια είναι υποψήφια σε άλλο συνδυασμό, σε συνδυασμό που είναι κάτω από εμένα ποσοστιακά και προφανώς έχω διαφυλαχθεί και εγώ. Μπορείτε να πάρετε οποιοδήποτε χαρτί από τράπεζες ότι δεν έχει μπει στον λογαριασμό μου…».

– Εσείς αρνείστε ότι υποδείξατε σε συγκεκριμένα πρόσωπα ότι θα μπορούσαν να πάρουν επιδοτήσεις από ΕΣΠΑ;

«Βεβαίως και έχω χαρτί και από γραφολόγο που αποδεικνύουν ότι κάποιος χρησιμοποίησε το όνομά μου και με αποθήκευσε».

– Δηλαδή ο κ. Αγραφιώτης μιλούσε με άλλον; Και δεν ήσασταν εσείς;

– «Όχι, όχι. Ο κ. Αγραφιώτης ήταν υποψήφιός μου και με βοήθησε με το εκλογικό μου κέντρο, ασχέτως αν έκλεισε αυτό. Κρατήστε το αυτό. Δεν υπάρχει χαρτί που να πήρα ένα ευρώ… Δεν υπάρχει καμία συναλλαγή απέναντί μου. Αν κάποιος έχει πλαστογραφήσει το όνομά μου…».

– Υπάρχουν και ηχητικά όμως!

– «Δεν ξέρω για τα ηχητικά… Μπορώ να σας πω όμως ότι την ίδια αντιμετώπιση με εμένα έχει αντιμετωπίσει ο έτερος υποψήφιος από τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Ζορμπάς. Προέρχονται από συγκεκριμένο υποψήφιο δήμαρχο…».

– Από πού προέρχονται, από τον κ. Οικονόμου δηλαδή;

– «Ε να δείτε από πού προέρχονται οι υποψήφιοι αυτοί…».

ΒΙΚΥ ΛΥΤΡΑ: «Μετά τη δημοσιοποίηση έχουν επικοινωνήσει μαζί μου και άλλοι πολίτες»

Μιλώντας στην «Μ» η δικηγόρος του Δημήτρη Αγραφιώτη, κυρία Βίκυ Λύτρα, δήλωσε: «Ο εντολέας μου έχει ήδη προσφύγει στις δικαστικές Αρχές υποβάλλοντας ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών έγκληση σε βάρος του καταγγελλόμενου για απάτη, καθόσον ο καταγγελλόμενος κατάφερε να του αποσπάσει με δόλιο τρόπο μεγάλα χρηματικά ποσά, με τη βοήθεια και έτερων συνεργατών του. Μετά τη δημοσιοποίηση της εν λόγω υπόθεσης έχουν επικοινωνήσει μαζί μου και άλλοι πολίτες, οι οποίοι μου ανέφεραν παρόμοια περιστατικά σε βάρος τους από τον καταγγελλόμενο. Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκριση της Δικαιοσύνης για τη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Η δικηγόρος Βίκυ Λύτρα

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μουστόγιαννης: Από που σας κρατάει ο απατεώνας Υποψήφιος κυρία Ασημακοπούλου;

Μουστόγιαννης: Τα ηχητικά ντοκουμέντα και τα μηνύματα που εκθέτουν τον απατεώνα υποψήφιο

 

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις