Επικαιροποιημένος οδηγός για νέους δικηγόρους

δικηγόρων

Οι δικηγόροι Αθηνών Αντώνης Μιχελόγγονας και Στέλιος Λεριός προέβησαν σε επικαιροποίηση του Οδηγού για την ενημέρωση και διευκόλυνση των νέων Δικηγόρων ως προς τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν μετά την επιτυχία τους στις εξετάσεις για την άδεια άσκησης δικηγορικού επαγγέλματος.

Ο Οδηγός είχε συνταχθεί σε προγενέστερο χρόνο (https://www.dikastikoreportaz.gr/neoi-dikigoroi-odigos-gia-ton-diorismo-tous_-tin-orkomosia_-tin-eggrafi-ston-dsa-kai-ta-asfalistika-tameia/) και ενημερώθηκε με τις μεταβολές που έλαβαν χώρα έκτοτε.

Ο Οδηγός αφορά τις διαδικασίες για την επίσημη απόκτηση δικηγορικής ιδιότητας (διορισμός  από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ορκωμοσία, εγγραφή στο ΔΣΑ) και για τη νόμιμη άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος ως προς ζητήματα κοινωνικής ασφάλισης (εγγραφή σε ΕΦΚΑ, ΤΕΚΑ) και φορολογίας (δήλωση έναρξης φορολογικής δραστηριότητας, δημιουργία επαγγελματικού λογαριασμού κοκ). δικηγόρους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δίκη για το Μάτι: «Συγγνώμη» του Νίκου Τόσκα «για τον κρατικό μηχανισμό που δεν σταμάτησε την τραγωδία»

Μιχάλης Κατσουρής: Ο Αλέξης Κούγιας κατέθεσε αίτημα αποβολής της ΠΑΕ ΑΕΚ από το βήμα στη δίκη

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις