Επεισόδιο στη δίκη Φιλιππίδη: Επίθεση στον Μπιμπίλα, «δεν είσαι φίλος είσαι φίδι»

Φιλιππίδη

Ότι γνωρίζει «κι άλλα περιστατικά» που όμως «δεν μπορεί να καταθέσει» ανέφερε ο Σπύρος Μπιμπίλας στην κατάθεσή του για τον Πέτρο Φιλιππίδη ενώπιον του δικαστηρίου, καλώντας τις γυναίκες που παίρνουν στο ΣΕΗ για καταγγελίες να καταθέσουν και στη δίκη.

Σε διακοπή οδηγήθηκε το δικαστήριο όταν ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος ανέφερε πως η Ελπίδα Νινου διαψεύδει όσα είπε χθες ο Σπύρος Μπιμπίλας σχετικά με σχέση που είχε συνάψει ο Πετρος Φιλιππίδης με την κοπέλα του γιου του.

Δημητρακοπουλος: Σας διαψεύδει η κα Νινου!
Μπιμπιλας: Τη διαψεύδω κι εγώ την κα Νινου!

Εκείνη τη στιγμή ο γιος του Πέτρου Φιλιππιδη Δημήτρης σηκώθηκε όρθιος, ενώ η Ελπίδα Νινου φώναξε «Σας παρακαλώ πολύ θέλω να μιλήσω ένα λεπτό», με την πρόεδρο να μη της δίνει το λόγο και να διακόπτει. Την ίδια στιγμή, η Πηνελοπη Αναστασοπούλου που βρισκόταν στο ακροατήριο φώναξε: «Και για εμάς λέτε πράγματα αλλά δε σηκωνόμαστε να μιλήσουμε!».

Μετά τη διακοπή φίλοι από το περιβάλλον του Πέτρου Φιλιππίδη φώναζαν στον Σπύρο Μπιμπιλα «Φίδι! Φίδι! Εσυ δεν είσαι φίλος, είσαι φίδι κολοβό!», με τον πρόεδρο του ΣΕΗ να απαντά: «Ντροπη! Ντροπη! Και τι να κάνουμε να πούμε ψέματα;!».

Αποκάλυψη Μπιμπίλα για Φιλιππίδη

 

Την άποψη ότι κάποιοι ηθοποιοί μπορεί να ανεχτούν σεξουαλικές πράξεις σε βάρος τους και μετά να συνεργαστούν με το δράστη προκειμένου να έχουν δουλειά εξέφρασε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ καταθέτει για δεύτερη μέρα στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη και κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης του κατηγορουμένου για βιασμό ηθοποιού.

«Ο Πέτρος και η Ελπίδα μου στάθηκαν σαν αδέλφια, αυτό δεν αλλάζει. Τα όσα αποκαλύφθηκαν μετά με απογοήτευσαν. Οι καταγγελίες ήταν ισχυρότατες. Και μόνο που με πήρε και μου είπε πάρε την τάδε να μη μιλήσεις, και μόνο που είχε αγωνία για το πόσες καταγγελίες έρχονταν, λέει πολλά» είπε ο μάρτυρας.

«Για την πρώτη καταγγέλλουσα ξέρω ότι τον κατηγορεί για βιασμό. Έχω διαβάσει την κατάθεση της στο ΣΕΗ. Για τον Φιλιππίδη υπάρχουν 12 καταγγελίες συνολικά και εκτός από τις 3, οι υπόλοιπες δεν είναι για σεξουλικά αδικήματα» ανέφερε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Υπεράσπιση: Περιγράφει βιασμό στην καταγγελία του ΣΕΗ;
Μαρτυρας: Περιγράφει γεγονότα που κρίθηκαν από την εισαγγελία ως βιασμός.
Υπεράσπιση: Πού μιλάει για βιασμό;
Μαρτυρας: Α δεν ξέρω!
Υπεράσπιση: Γιατί σε εσάς δεν αναφέρει πράξεις, στον εισαγγελέα περιγράφει ένα βιασμό και θυμάται και δεύτερο; Το συζητήσατε;
Μαρτυρας: Έστυψε το μυαλό της. Θυμήθηκε και αλλά στην πορεία. Συνέβη και σε μένα όταν πήγα. Κάνει πολλές ερωτήσεις ο εισαγγελέας. Δεν γνωρίζω σε τι κατάσταση κατέθεσε. Υπάρχουν συναισθηματικές φορτίσεις.
Υπεράσπιση: Μια γυναίκα που δέχεται σεξουαλικη πράξη σε βάρος της το ξεχνάει;
Μαρτυρας: Θα μπορούσε να μη το πει.
Υπεράσπιση: Δεν το είπε στον εισαγγελέα και το είπε στην ανακρίτρια. Τη βοήθησε ένας φίλος της να ανασύρει από τη μνήμη της το περιστατικό…
Μαρτυρας: Τα πάντα μπορεί να συμβούν στους ανθρώπους.

«Έχουν συμβεί απίστευτα πράγματα και στην προηγούμενη γενιά. Έχω μιλήσει με τη Μαρθα Καράγιαννη και τη Μαιρη Χρονοπούλου. Γίνονταν απίστευτα πράγματα και τότε και κανείς δε μιλούσε» είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει το γιατί η πρώτη καταγγέλλουσα πήγε ξανά στον άνθρωπο που την παρενόχλησε σεξουαλικά, ο πρόεδρος του ΣΕΗ απάντησε: «Δυστυχώς πολλές ηθοποιοί έχουν υποστεί άσχημα πράγματα στη ζωή τους και πάνε σε δουλειές. Η συνθήκη του θεάτρου είναι πολύ δύσκολη. Πολλοί ηθοποιοί πάνε σε δουλειές γνωρίζοντας ότι θα συνεργαστούν με ανθρώπους από τους οποίους έχουν υποστεί πράγματα. Για να δουλέψουν, για να βρουν δουλειά. Μπορεί να συμβεί. Δε συνηθίζεται αλλά μπορεί να συμβεί».

Υπεράσπιση: Είπε ότι δέχτηκε με ενθουσιασμό την δεύτερη συνάντηση με Φιλιππιδη.
Μαρτυρας: Ξέρετε τι σημαίνει Φιλιππιδης στο θέατρο;
Υπεράσπιση: Ακόμα κι αν έχεις υποστεί σεξουαλική παρενόχληση ή βιασμό;
Μαρτυρας: Είναι μεγάλη ευκαιρία να δουλεύεις με τον Φιλιππίδη.
Υπεράσπιση: Είναι πάνω από την ανθρώπινη αξιοπρέπεια το να δουλέψεις με τον Φιλιππίδη;
Μάρτυρας: Γι αυτό πρέπει να αλλάξει η κοινωνία.

Ένταση προκλήθηκε στην αίθουσα όταν ο Σπύρος Μπιμπίλας υποστήριξε σε ερώτηση που τέθηκε, ότι ο Πετρος Φιλιππιδης θα μπορούσε να κάνει σεξουαλικές πράξεις στα παρασκήνια παράστασης, ενώ λίγο αργότερα είπε πως σε γνώση του υπάρχουν και αλλά περιστατικά αλλά δεν μπορεί να τα καταθέσει.
«Κάνω έκκληση σε όλες τις γυναίκες που μας λένε περιστατικά να έρθουν να καταθέσουν» είπε μεταξύ άλλων.

Για τη συνάντηση των με την Ελπίδα Νινου και τη μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας ανέφερε: «Μας είπε η Ελπίδα ότι έβλεπε μηνύματα της πρώτης καταγγέλλουσας στο κινητό του Πέτρου. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ήταν ότι κυνηγούσε τον Πέτρο η μικρή κι εγώ απάντησα πως είναι δυνατόν να τα λες αυτά, αφού ξέρουμε τον Πέτρο».

Ο μάρτυρας επέμεινε πολλές φορές ότι είναι φίλος του κατηγορουμένου, εξηγώντας ότι «οι φίλοι λένε την αλήθεια για να διορθωθούν οι φίλοι».

Μάρτυρας: Αν δέχονταν μηνύματα από τον κ. Φιλιππιδη σαφώς και θα απαντούσε η πρώτη καταγγέλλουσα.
Προεδρος: Η ίδια είχε υποστεί δυο συμπεριφορές…Γιατί θα απαντούσε;
Μαρτυρας: Αν υπήρχαν μηνύματα από τον Πέτρο θα απαντούσε. Αν την ενοχλούσε θα απαντούσε.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας αναφέρθηκε ξανά στο χαρακτήρα του Πέτρου Φιλιππίδη αλλά και στο γεγονός ότι μόλις έμαθε για τις πρώτες καταγγελίες σε βάρος του, τον κάλεσε στο τηλέφωνο ζητώντας του να πάρει «την τάδε για να μη μιλήσει». Ο μάρτυρας εκτίμησε ως ισχυρές τις καταγγελίες που έχουν γίνει, ενώ περιέγραψε την σχέση των 30 ετών που τους ενώνει. «Ανησύχησα γιατί μετά τις πρώτες δημόσιες καταγγελίες έπαθε μια ταραχή ο Πέτρος. Με πήρε αρκετές φορές τηλέφωνο» συμπλήρωσε.

Η κατάθεση συνεχίζεται.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις