ΕΟΠΥΥ: Προφυλακιστέοι κρίθηκαν δυο από τους πέντε συλληφθέντες για τις απάτες σε βάρος του Οργανισμού

Λιμενικού

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν δυο από τους πέντε συλληφθέντες που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης η οποία διέπραττε κακουργηματικές άπατες σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, προκαλώντας ζημιά που φτάνει τις 540.000 ευρώ. Πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο ΚΑΕ της Βορείου Ελλάδος κι έναν λογιστή, ενώ στους άλλους τρεις κατηγορούμενους που αφέθηκαν ελεύθεροι επιβλήθηκε η καταβολή εγγυοδοσίας ύψους από 8.000 μέχρι 10.000 ευρώ.

Σε βάρος και των πέντε συλληφθέντων ασκήθηκε δίωξη κατά περίπτωση για εγκληματική οργάνωση, απάτη, ψευδείς βεβαιώσεις, δωροδοκία υπαλλήλου, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Η δράση του κυκλώματος, μέσω πέντε τουλάχιστον εταιρειών, φέρεται να ξεκίνησε το 2018 ενώ στη δικογραφία της υπόθεσης περιλαμβάνονται καταθέσεις ασθενών οι οποίοι αναφέρουν πως δεν γνωρίζουν τους γιατρούς του δημοσίου που συνταγογράφησαν με το ΑΜΚΑ τους. Στην υπόθεση εμπλέκονται και γιατροί του δημοσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εισαγγελική πρόταση «κόλαφος» για τον πατέρα της 6χρονης που πνίγηκε στην Κόρινθο – Ζητά να δικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Ο Καρακούκης και το φρένο στους ιατροδικαστές – σχολιαστές!

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις