Ο Καρακούκης και το φρένο στους ιατροδικαστές – σχολιαστές!

ιατροδικαστές

Αποφασισμένος να «σπάσει αυγά» είναι ο επικεφαλής των Ελλήνων ιατροδικαστών Νίκος Καρακούκης, ο οποίος ως γνωστόν κατόρθωσε (μαζί με τον Νίκο Καλόγρηα) να διαγνώσει τον τραγικό, ασφυκτικό θάνατο στη Μαλένα και την Ίριδα, στα δύο από τα τρία κοριτσάκια της οικογένειας Δασκαλάκη που -κατά το κατηγορητήριο- δολοφονήθηκαν από τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Του Πέτρου Κουσουλού

Είδε και αποείδε από τις παλινωδίες συναδέλφων του (αναφέρομαι στους κρατικούς ιατροδικαστές) ο κορυφαίος επιστήμονας της χώρας και με έγγραφο που έστειλε στο υπουργείο Δικαιοσύνης υπόμνησε ότι η παρουσία ιατροδικαστών του Δημοσίου σε μέσα μαζικής ενημέρωσης αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καρακούκης υπενθυμίζει ότι το άρθρο 107 του Νόμου 3528/2007 αναφέρει πως αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα η «παράβαση του υπαλληλικού καθήκοντος της υποχρεωτικής εχεμύθειας», με όλα τα πειθαρχικά παρελκόμενα και για τους ιατροδικαστές που παραβιάζουν το υπαλληλικό καθήκον τους και μάλιστα για γεγονότα για τα οποία λόγω της ιδιότητάς τους λαμβάνουν γνώση κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους!

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί και στην στήλη ΕΔΩΛΙΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα – Αποκάλυψη: Η οικογένεια Πισπιρίγκου ζητάει και τα ρέστα από τον Ηλιάδη!

Μιχάλης Κατσούρης: Απολογήθηκαν συμπληρωματικά 45 κατηγορούμενοι – Τι υποστήριξαν

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις