Εισαγγελική πρόταση «κόλαφος» για τον πατέρα της 6χρονης που πνίγηκε στην Κόρινθο – Ζητά να δικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση

6χρονη

«Κόλαφος» η πρόταση του Εισαγγελέα για τον πατέρα της 6χρονης Αμέλιας που πνίγηκε ενώ έκανε μπάνιο στην θαλάσσια περιοχή του Καλαμακίου Κορινθίας.

Αίσθηση προκαλεί η πρόταση του εισαγγελέα να αλλάξει η αρχική κατηγορία που βαραίνει τον πατέρα του 6χρονου κοριτσιού που έχασε τη ζωή του στις 23 Αυγούστου 2022 στο Καλαμάκι Κορινθίας, όπου είχαν βουτήξει να κολυμπήσουν.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Πατρίς», ο εισαγγελέας προτείνει ο πατέρας να διωχθεί όχι για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου αλλά… για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως διά παραλείψεως τελουμένη.

Πιο συγκεκριμένα, όπως σημειώνει στην πρότασή του, η μικρούλα με τον πατέρα της εκείνη την ημέρα είχαν φάει σε ταβέρνα της περιοχής. Λίγη ώρα μετά ο πατέρας έδωσε – όπως αναφέρεται – στην κόρη του την άδεια να κολυμπήσει με εκείνον να είναι στο πλάι της παρά το γεγονός ότι γνώριζε ότι ο ίδιος είχε πρόβλημα υγείας που του «αναιρούσε τη δυνατότητα για ασφαλή κολύμβηση.

«Επιπλέον το κοριτσάκι δεν φορούσε μαγιώ ενώ είχε στα ποδαράκια του και τα παπούτσια που φορούσε. Σκοπός ήταν να πλησιάσουν μία βάρκα.

«Κατά την προσέγγιση της θαλάσσιας λέμβου και την προσπάθεια επιβιβάσεως της ανήλικης κόρης του σε αυτήν, γλίστρησε το σωσίβιο, που η ανήλικη φορούσε, λόγω μη ορθής εφαρμογής αυτού και η ανήλικη βούλιαξε στον βυθό στο ως άνω σημείο, ο κατηγορούμενος παρέλειψε να την βοηθήσει και να βουτήξει στην θάλασσα, προκειμένου να την επαναφέρει στην επιφάνεια».

Τα δεδομένα που καίνε τον πατέρα

Σύμφωνα πάντα με την πρόταση του εισαγγελέα, ο πατέρας έδωσε την άδεια στην κόρη του να κολυμπήσει παρά τα εξής δεδομένα:

  • προσωπικό ιατρικό πρόβλημα του πατέρα,
  • μπάνιο σε μη οργανωμένη παραλία και με μεγάλο βάθος πυθμένα,
  • καιρικές συνθήκες μη συμβατές για ασφαλή κολύβηση,
  • πρόσφατη λήψη γεύματος,
  • άγνοια κολυμβήσεως της ανήλικης σε συνδυασμό με
  • κακή εφαρμογή ακατάλληλου σωσιβίου και
  • έλλειψη κολυμβητικού ιματισμού.

Τα παραπάνω δεδομένα μπορούσαν να προκαλέσουν κίνδυνο ζωής για την ανήλικη κόρη του, ενώ ο ίδιος όταν το παιδί πνίγηκε απομακρύνθηκε από εκεί και απουσίασε για αρκετή ώρα.

Εν τέλει, η ανήλικη ανασύρθηκε από τρίτο πρόσωπο, νεκρή διά πνιγμού.»

«Το παιδί δεν ήξερε να κολυμπάει»

Όπως σημειώνει η μητέρα, η 6χρονη δεν ήξερε να κολυμπά: «Το παιδί δεν ήξερε να κολυμπάει. Μπορούσε να μπει στην θάλασσα μόνο με μπρατσάκια, αλλά φοβόταν την θάλασσα και δεν πήγαινε πολύ μακριά. Μόνο εκεί που πατούσε και κρατούσε κι εμένα από το χέρι.

Όταν είχε αέρα ή κύμα ή δεν ήταν καλός ο καιρός, η Αμέλια δεν βουτούσε στην θάλασσα, φοβόταν Εκείνη την ημέρα, που πήγε για μπάνιο με τον πατέρα της, έβρεχε και δεν ήταν να πάει για μπάνιο, γιατί έκανε κρύο και γι’ αυτόν τον λόγο δεν της είχα δώσει την τσάντα της.

Ο πατέρας ισχυρίστηκε από την πλευρά του ότι η μικρούλα επέμενε να κολυμπήσει και κατάφερε να τον πείσει. Μπήκε στη θάλασσα με τα ρούχα και τα παπούτσια της για να μην πατήσει αχινούς ενώ εκείνος ήταν δίπλα της. Τίποτα δεν προμηνύει το κακό μέχρι τη στιγμή που φθάνουν στη βάρκα με το κοριτσάκι να προσπαθεί να ανέβει σε αυτή:

Την προοπτική της ανάβασης στην εν λόγω αγκυροβολημένη βάρκα αντιμετώπισε η ανήλικη ως “παιχνίδι”, προκειμένου να περιεργαστεί τα εξαρτήματά της λέμβου και ό,τι ευρίσκετο πάνω σε αυτήν. Το ανωτέρω σημείο είχε βάθος πυθμένα περίπου 3 μέτρων. Η ανήλικη, κατά την προσπάθειά της να επιβιβαστεί στην λέμβο-πιάνοντας το χέρι του πατέρα της, την ώρα που ¨”έβγαινε” από το σωσίβιό της- γλίστρησε και – καθώς ο πατέρας της δεν κατάφερε να την συγκρατήσει – βυθίστηκε στον βυθό.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι δεν είχε την δυνατότητα να προβεί σε ανθρωπίνως δυνατή ενέργεια για την διάσωση της κόρης του.

Περαιτέρω, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι βγήκε από την θάλασσα και-επειδή δεν υπήρχαν άλλοι λουόμενοι στην παραλία-επιχείρησε να καλέσει την Αστυνομία με το κινητό του τηλέφωνο, αυτό όμως ήταν πλήρως αποφορτισμένο. Οπότε, ανέβηκε στην μοτοσικλέτα του και κατευθύνθηκε προς την οικία του, η οποία ευρίσκετο σε απόσταση 2 χιλιομέτρων περίπου από την παραλία και κατόπιν ενημέρωσε την Αστυνομία για το επίμαχο συμβάν. Πάρα ταύτα, δεν προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος προέβη σε άμεσες ενέργειες, προκειμένου να κληθεί-αποτελεσματικά και στον κρίσιμο χρόνο-βοήθεια για την προσπάθεια διασώσεως της κόρης του.

Η συγκλονιστική μαρτυρία του ψαροντουφεκά που βρήκε το παιδί

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα «Πατρίς», το κοριτσάκι βρέθηκε τυχαία από έναν άντρα που είχε πάει για ψαροντούφεκο.

Σοκαρισμένος ο άνδρας φέρεται να ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς:

«Όταν έβγαλα το παιδί έξω στα χαλίκια, άρχισα να ψάχνω για γονείς και κόσμο, που να μπορεί να βοηθήσει. Εκεί, είδα ότι το σωσίβιο ήταν λίγο πιο πέρα, στην στεριά. Στην παραλία, εκτός από την γυναίκα μου, δεν υπήρχε άλλος. το παιδί φορούσε σορτσάκι, πεδιλάκι και μια μπλούζα.

»Όταν έφτασε ο πατέρας με τον αστυνομικό, ο πατέρας φορούσε μια βερμούδα και ένα πόλο μπλουζάκι. Δεν θυμάμαι το είδος των υποδημάτων του. Τα ρούχα του ήταν στεγνά. Όταν o πατέρας έφτασε στο σημείο μαζί με τον αστυνομικό για τον εντοπισμό του παιδιού o αστυνομικός ρώτησε τον πατέρα, τι έγινε, πού πνίγηκε το παιδί, o πατέρας του έδειξε την βάρκα, κάτω από την οποία το παιδί ήταν πνιγμένο. Ο πατέρας ήξερε, δηλαδή, τι ακριβώς είχε γίνει με το παιδί. Γνώριζε ότι τα παιδί του ήταν πνιγμένο κάτω από την συγκεκριμένη βάρκα.»

«Καταδίκασε τη ζωή της.»

Ο εισαγγελικός λειτουργός στην πρότασή του είναι σαφής:

«Ο κατηγορούμενος – κατά την κρίση μας – αποδέχθηκε το ενδεχόμενο θανάτου της ανήλικης κόρης του, καθ’ όσον η παράλειψή του να παράσχει ή να αναζητήσει την αναγκαία βοήθεια μέσα σε ρεαλιστικά χρονικά πλαίσια ουσιαστικώς καταδίκασε την ζωή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Καρακούκης και το φρένο στους ιατροδικαστές – σχολιαστές!

Πάτρα – Αποκάλυψη: Η οικογένεια Πισπιρίγκου ζητάει και τα ρέστα από τον Ηλιάδη!

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις