Δίωξη στην Ελένη Ζαρούλια για διορισμό στη Βουλή με ψευδή στοιχεία

Ζαρούλια

Ποινική δίωξη σε βάρος της Ελένης Ζαρούλια ασκήθηκε από την Εισαγγελία για τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης και για ψευδή υπεύθυνη δήλωση. Η δίωξη αφορά τα δικαιολογητικά έγγραφα που κατέθεσε στη Βουλή προκειμένου να διορισθεί ως μετακλητή υπάλληλος. Ειδικότερα δήλωσε ότι δεν διώκεται για καμία κακουργηματική πράξη ενώ ήδη ήταν κατηγορούμενη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο οι έξι συλληφθέντες στη χθεσινή κινητοποίηση για το Πολυτεχνείο


Τα αδικήματα για τα οποία διώκεται η πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα. Υπενθυμίζεται ότι η Ελένη Ζαρούλια έχει ήδη καταδικασθεί σε κάθειρξη 6 ετών για συμμετοχή και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

«Η Ελένη Ζαρούλια προκάλεσε ψευδώς και δολίως τον διορισμό της για ίδιον όφελος» ανέφερε στο σκεπτικό του ο πρόεδρος της Βουλής.  Επισήμανε επίσης ότι η πρώην βουλευτής «δήλωσε ψευδώς στην υπεύθυνη δήλωσή της ότι δεν συντρέχει στο πρόσωπό της κώλυμα διορισμού». Στην απόφαση ο κ. Τασούλας επικαλέστηκε, εκτός από την ψευδή δήλωση, και τις γενικές αρχές του Διοικητικού Δικαίου που προβλέπει ανάκληση για λόγους δημοσίου συμφέροντος.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η απαγόρευση συναθροίσεων «ερεθίζει» τους Συνταγματολόγους


Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος ως αρχηγός κοινοβουτευτικού “κόμματος” είχε προσπαθήσει να βάλει τη σύζυγό του στη Βουλή… από την πίσω πόρτα.  Ο διορισμός έγινε, καθώς η πρώην βουλευτής δεν δήλωσε ότι είναι υπόδικη με τελεσίδικο βούλευμα για κακουργηματική πράξη. Ο πρόεδρος της Βουλής είχε υπογράψει την ανάκληση του διορισμού της, στις 9 Οκτωβρίου.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις