Δίκη απαγωγής Λεμπιδάκη: Σε εξέλιξη η απολογία των κατηγορουμένων

Λεμπιδάκη

Με τις απολογίες των δώδεκα κατηγορουμένων συνεχίστηκε σήμερα Σάββατο στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Μέχρι πριν από λίγο είχαν απολογηθεί οι μισοί από τους κατηγορούμενους οι οποίοι δεν άλλαξαν τακτική από ότι στο πρωτόδικο δικαστήριο μια και εκείνοι όπου τα στοιχεία ήταν επιβαρυντικά για εκείνους ζήτησαν την επιείκεια του δικαστηρίου ενώ οι υπόλοιποι υποστήριξαν και πάλι την αθωότητα τους. Ο εισαγγελέας της δίκης ζήτησε από τους κατηγορούμενους να πουν την αλήθεια

Η ακροαματική διαδικασία διεξάγεται κάτω από ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα ασφαλείας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος στην αίθουσα σε κανέναν άλλο πλην εκείνων που σχετίζονται άμεσα με την όλη διαδικασία.

Η δίκη είχε διακοπεί στις 4 Νοεμβρίου για σήμερα Σάββατο και αρχικά, όπως προβλεπόταν θα συνεχιζόταν οι μαρτυρικές καταθέσεις. Ωστόσο, λόγω της απουσίας 7 μαρτύρων από τη σημερινή διαδικασία αποφασίστηκε η συνέχιση της διαδικασίας με τις απολογίες των κατηγορούμενων, παρά τις ενστάσεις που διατύπωσαν δικηγόροι τους.

Υπενθυμίζεται πως στο εδώλιο βρίσκονται συνολικά 12 άτομα, ωστόσο, από τη σημερινή διαδικασία απουσίαζε για λόγους υγείας ένας εξ αυτών και πιο συγκεκριμένα ο ιδιοκτήτης της μάντρας από όπου και απελευθερώθηκε ο Κρητικός επιχειρηματίας ο οποίος και θα απολογηθεί τη Δευτέρα.

Η διαδικασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Με πληροφορίες από cretalive.gr και ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μιχάλης Λεμπιδάκης: Φερθείτε με επιείκεια στους απαγωγείς μου, λέει και συγκλονίζει με το μεγαλείο…

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις