Δίκη απαγωγής Λεμπιδάκη: Διακόπηκε για την 26η Νοεμβρίου – Η πρόταση της εισαγγελέως

και

Μετά την ολοκλήρωση της αγόρευσης της Εισαγγελέως της έδρας διακόπηκε η δίκη στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης για την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη για τις 26 και 27 Νοεμβρίου

Η πρόταση της Εισαγγελέως (η οποία, να σημειωθεί, ήταν και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο) κινήθηκε κατά κύριο λόγο στη γραμμή της πρωτόδικης αγόρευσης με κάποιες διαφοροποιήσεις ως προς συγκεκριμένους κατηγορούμενους.

Ειδικότερα πρότεινε την αθώωση λόγω αμφιβολιών δύο κατηγορουμένων, του πρώην γαμπρού και αδερφού του 47χρονου Ρεθυμνιώτη, ο οποίος διέμενε στην Αθήνα και φέρεται ως ένα από τα άτομα που είχαν ηγετικό ρόλο.

Για τέσσερις ακόμα κατηγορούμενους η εισαγγελική πρόταση ήταν λίγο πιο επιεικής, ως προς συγκεκριμένες κατηγορίες που τούς είχαν αποδοθεί σε πρώτο βαθμό.

Να σημειωθεί ότι για τον 47χρονο η Εισαγγελέας ανέφερε ότι δεν ήταν ο αρχηγός αλλά από τα άτομα που είχαν καθοριστικό ρόλο στην συγκρότηση της οργάνωσης, όμως τον πρώτο λόγο είχε “άτομο με εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα”

Υπενθυμίζεται πως στην αγόρευσή της, η Εισαγγελέας Έδρας καταλόγισε στο άτομο που είχε το γενικό πρόσταγμα στην απαγωγή Λεμπιδάκη “θητεία στον τομέα” υπογράμμίζοντας μεταξύ άλλων: “Το άτομο που είχε το γενικό πρόσταγμα στην απαγωγή Λεμπιδάκη, που έλεγξε αν ειναι τσιπαρισμενος, που έδωσε οδηγίες για το πως θα ντυθούν και πως θα μιλούν οι φύλακες, έχει κατά τη γνώμη μου προηγούμενη εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα”. “Έχει θητεύσει σε αυτόν” είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα στην απολογία του ο 47χρονος, όπως έγραψε το cretalive, υποστήριξε για μια ακόμα φορά ότι ενεπλάκη άδικα και ότι δεν υπάρχουν στοιχεία σε βάρος του. “Πρώτα πήγαν στον γαμπρό μου, μετά στον αδερφό μου για να φτάσουν σε εμένα και να τους βγει η ιστορία” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο 44χρονος ιδιοκτήτης της μάντρας από όπου και απελευθερώθηκε ο Κρητικός επιχειρηματίας επέμεινε για μια ακόμα φορά ότι ενεπλάκη στην υπόθεση γιατί εκβιαζόταν και δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Όταν ρωτήθηκε από την έδρα ποια ήταν αυτά τα στοιχεία που τον έκαναν να ενδώσει στον εκβιασμό, αρκέστηκε να απαντήσει “Δεν θέλω να μιλήσω, τα έχω αφήσει πίσω αυτά. Υπάρχει πολύς πόνος”!

πηγή: cretalive.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δίκη απαγωγής Λεμπιδάκη: Σε εξέλιξη η απολογία των κατηγορουμένων

Μιχάλης Λεμπιδάκης: Φερθείτε με επιείκεια στους απαγωγείς μου, λέει και συγκλονίζει με το μεγαλείο…

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις