Δικάζεται σήμερα σε δεύτερο βαθμό ο γνωστός ντράμερ – Για αποπλάνηση 6χρονου κοριτσιού

Δικάζεται σήμερα σε δεύτερο βαθμό γνωστός ντράμερ, πρώην συνεργάτης του συγκροτήματος Πυξ Λαξ, Γιώργος Γιαννόπουλος για ασελγείς πράξεις σε βάρος ανήλικης.

Πριν από ένα μήνα, μετά την απολογία του στην 14η τακτική ανακρίτρια, ο 69χρονος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος για σειρά κακουργηματικών κατηγοριών σε βάρος τεσσάρων ανήλικων κοριτσιών.

Συγκεκριμένα, τα αδικήματα γενετήσιας πράξης με ανήλικους μη συμπληρώσαντες τα 12 έτη και συμπληρώσαντες τα 12 έτη άπαξ κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση αλλά και κατάχρηση ανηλίκων μη συμπληρωσάντων τα 14 έτη άπαξ κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση απαγγέλθηκαν στο μουσικό αφορούν τέσσερα κορίτσια στα οποία ασέλγησε κατά το διάστημα 2007 – 2015, ενώ ήταν ανήλικα.

Η κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκων αποδίδεται καθώς τα θύματα ήταν υπό την επίβλεψη του σε κάμπινγκ του νομού Ηλείας όπου του τα εμπιστεύονταν οι γονείς τους, φιλικές οικογένειες, να τα προσέχει. Σε ένα από τα δύο καταλύματα, ο κατηγορούμενος είχε εκδιωχθεί όταν ο ιδιοκτήτης τής εγκατάστασης είχε πληροφορηθεί τις ενέργειες του μουσικού σε βάρος των παιδιών.

Η δίκη στο Εφετείο

Σήμερα ο κατηγορούμενος θα περάσει το κατώφλι του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τις ασελγείς πράξεις σε βάρος ανήλικης που τελέστηκαν από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως και το Μάιο του 2013 στην εξοχική κατοικία του 69χρονου στον Ωρωπό και αποδείχθηκαν «πέραν πάσης αμφιβολίας».

Η καταδικαστική απόφαση για τον μουσικό, είχε ληφθεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο κατά πλειοψηφία (5-2) με τον ίδιο πάντως να αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία, εμμένοντας στην αθωότητά του.

Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε καταδικάσει κατά πλειοψηφία τον 69χρονο, επιβάλλοντάς του κάθειρξη 12 ετών «για την πράξη της αποπλάνησης παιδιού που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη», χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. Ο ίδιος επιμένει στην αθωότητά του.

Διαβάστε επίσης

Προφυλακίσθηκε ο πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ Γ. Γιαννόπουλος

Διεκόπη για δεύτερη φορά η δίκη του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις