ΚΕΕΛΠΝΟ: Κατέρρευσε η σκευωρία για τα «μαύρα» διαφημιστικά κονδύλια

ΚΕΕΛΠΝΟ

Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσε -κατόπιν εισαγγελικής έρευνας- μια ακόμη σκευωρία σε ότι αφορά το πολύπαθο ΚΕΕΛΠΝΟ η οποία αξιοποιήθηκε επικοινωνιακά από την πρώην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο. Πρόκειται για τη διαβόητη υπόθεση των «μαύρων»  διαφημιστικών κονδυλίων της περιόδου 2013-2014, με τα οποία η πρώην διοίκηση του Οργανισμού φέρεται να «τάιζε» δημοσιογράφους, εκδότες και διαφημιστικές εταιρείες προκειμένου, όπως λεγόταν, να στηρίζουν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Η υπόθεση είχε ανακύψει το καλοκαίρι του 2015 όταν ο Πάνος Καμμένος με την αρωγή του τότε προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θανάση Γιαννόπουλου, κράδαινε μια λίστα με ονόματα δημοσιογράφων, εκδοτών, ιστοσελίδων, εφημερίδων, καναλιών και διαφημιστικών εταιρειών που λάμβαναν διαφημιστικά κονδύλια από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Τη συγκεκριμένη λίστα ο κ. Καμμένος την είχε παραδώσει στην ΕΣΗΕΑ αλλά και στις εισαγγελικές Αρχές αφήνοντας να εννοηθεί επρόκειτο για υπόγειες χρηματοδοτήσεις οι οποίες περιείχαν στοιχεία χρηματισμού. Ακολούθησε σάλος με τα στελέχη της πρώην κυβέρνησης και τα υποκινούμενα μέσα να αφιερώνουν ολόκληρα τεύχη στο θέμα με τις «δήθεν λίστες» των δημοσιογράφων και των εκδοτών που έπαιρναν «μαύρα». Το βασικό και έωλο, όπως αποδείχθηκε, επιχείρημα το οποίο χρησιμοποιούσαν ήταν ότι οι συγκεκριμένες διαφημίσεις ήταν ουσιαστικά μαϊμού καθώς και τα ποσά δίνονταν για άλλους λόγους. Με αυτόν τον τρόπο στοχοποιήθηκαν επαγγελματίες και δημοσιογραφικοί οργανισμοί ενώ σε πολιτικό επίπεδο δόθηκε η εντύπωση ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα «έβαζε» με τη διαπλοκή στον χώρο του Τύπου.

Αρχείο

Εκείνες οι ημέρες ήταν ιδιαίτερα δύσκολες για την ίδια την δημοκρατία καθώς ένα κόμμα το οποίο  ήρθε στην εξουσία επικαλούμενο πως διαθέτει «ηθικό πλεονέκτημα», επιχείρησε με κάθε τρόπο, να εμπλέξει σε υποθέσεις διαφθοράς πολιτικούς του αντιπάλους και «επικίνδυνους» εκδότες και δημοσιογράφους, προκειμένου το ίδιο να παραμείνει στην εξουσία.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση εκτός από τον Πάνο Καμμένο, ρόλο κατηγόρου είχε αναλάβει ο τότε αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, στοχοποιώντας τους πάντες και τα πάντα, μεταξύ των οποίων ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Σταμάτης Πουλής και η σύζυγός του και στενή συνεργάτης του Αδώνιδος Γεωργιάδη, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, απλοί υπάλληλοι τότε, τους οποίους το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο σημείο να απολύσει, επειδή όπως κατήγγειλαν δεν δέχθηκαν να καταθέσουν ψέματα κατά του υπουργού Ανάπτυξης.

Τα χρόνια όμως πέρασαν και ήρθε η ώρα για τη Δικαιοσύνη, ως η μόνη αρμόδια, να αξιολογήσει και να αποφανθεί για το  κατά πόσον οι συγκεκριμένες υποθέσεις είχαν βάση ή όχι.

Όπως αποκαλύπτουμε, λοιπόν, σε  συνέχεια αντίστοιχης απόφασης που είχε ληφθεί για την υπόθεση του Σταμάτη Πουλή (ΚΕΕΛΠΝΟ: Αρχειοθετήθηκε η υπόθεση με τις “φακές”- Δικαίωση Πουλή, “χαστούκι” σε Πολάκη) και η υπόθεση των υποτιθέμενων «μαύρων κονδυλίων» για την οποία ελεγχόταν και η κυρία Θεοφιλάτου οδηγήθηκε με απόφαση της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος στο αρχείο.

Πουλής
Ο Σταμάτης Πουλής

Και οι δυο υποθέσεις εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον Παύλο Πολάκη αλλά και όσους στήριξαν τις συγκεκριμένες καταγγελίες του, αφού κατόπιν ενδελεχούς ελέγχου τόσο στην υπόθεση του κ. Πουλή, όσο και στην υπόθεση της κας. Θεοφιλάτου, όχι μόνον δεν προέκυψαν ευθύνες των δυο για έκνομες ενέργειες στο ΚΕΕΠΛΝΟ, αλλά δεν βρέθηκε το παραμικρό στοιχείο που θα μπορούσε έστω να δικαιολογήσει περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως ο Παύλος Πολάκης είχε κατηγορήσει τον Σταμάτη Πουλή για υπόθεση που αφορούσε σε γεύματα που είχαν αγοραστεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ για την τροφοδοσία δομής οροθετικών και την Ανδρονίκη Θεοφιλάτου για προνομιακή μεταχείριση συγκεκριμένων ΜΜΕ σε διαφημιστικές καμπάνιες του φορέα.

Πουλής: Μας στοχοποίησαν γιατί δεν δεχθήκαμε να καταθέσουμε ψέματα

Τόσο ο  Σταμάτης Πουλής όσο και η σύζυγός του  Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, έχουν τονίσει όλο αυτό το διάστημα πως στοχοποιήθηκαν από τον Παύλο Πολάκη γιατί δεν κατέθεσαν εναντίον του Άδωνη Γεωργιάδη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και δεν δέχθηκαν να γίνουν συνεργοί στη σκευωρία που είχε στήσει τότε το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σταμάτης Πουλής μάλιστα σε πρόσφατη δήλωσή του τόνιζε: «Ο καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Αυτό όμως δεν μπορούσαν και δεν μπορούν να το καταλάβουν οι νοσταλγοί της Σοβιετίας, γιατί ποτέ δεν υπήρξαν καθαροί. Πάντα στη σκιά, στο υπόγειο, στο παρασκήνιο, στην ίντριγκα και στην κοπτοραπτική μονταζιέρα.».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε απεργία κατέρχονται από αύριο οι δικαστικοί υπάλληλοι του Πρωτοδικείου Αθηνών λόγω έλλειψης καθαριότητας

Δίκη Λιγνάδη : “Έχω θετική διαίσθηση” δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της η στενή φίλη του κατηγορούμενου Ελένη Κούρκουλα

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις