Πανηγυρική Ολομέλεια στο ΣτΕ για την αποχώρηση του πρόεδρου του, Δ. Σκαλτσούνη

Σκαλτούνης

Αναφορές στη διαδρομή της 39χρονης δικαστικής πορείας του απερχόμενου προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Δημήτρη Σκαλτσούνη, έγιναν κατά τη σημερινή πανηγυρική πλήρη Ολομέλεια του ΣτΕ.

Ειδικότερα, στην εκπνοή του τρέχοντα μήνα αποχωρεί λόγω συμπλήρωσης του ανωτάτου προβλεπομένου ορίου ηλικίας ο κ. Σκαλτσούνης. Κατά την πανηγυρική Ολομέλεια, στην οποία συμμετείχαν και 8 αντιπρόεδροι του ΣτΕ, 7 ομιλητές αναφέρθηκαν στην πορεία του απερχόμενου 25ου προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας από τότε που υπηρετούσε τη θητεία του στο Ναυτικό, μέχρι σήμερα. Παράλληλα, εξήραν την προσφορά του τόσο στο ΣτΕ όσο και στη νομική επιστήμη.

Στην πορεία και το έργο του κ. Σκαλτσούνη, αναφέρθηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, οι αντιπρόεδροι του ΣτΕ Ιωάννης Γράβαρης, Μαρίνα-Ελένη Κωνσταντινίδου, ο σύμβουλος Επικρατείας Διομήδης Κυριλλόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης Τσούκας και ο καθηγητής του Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σπυρίδων Βλαχόπουλος, και η πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) Ευγενία Βελώνη.

Με τη σειρά του, ο κ. Σκαλτσούνης στην αντιφώνησή του ευχαρίστησε τους δικαστές και όλο το διοικητικό προσωπικό του ΣτΕ και αναφέρθηκε στη νομολογιακή πορεία του δικαστηρίου.

Στην πανηγυρική Ολομέλεια παραβρέθηκαν, εκτός του κ. Τσιάρα, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς, ο γενικός επίτροπος επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων Δημήτριος Κωστάκης, ο γενικός διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών Δημήτριος Εμμανουηλίδης, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Λίνος-Αλέξανδρος Σισιλιάνος, οι πρώην πρόεδροι του ΣτΕ, Χρήστος Γεραρής, Κώστας Μενουδάκος, Μαίρη Σαρπ, δικαστές, δικηγόροι κ.λπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΕΕΛΠΝΟ: Κατέρρευσε η σκευωρία για τα «μαύρα» διαφημιστικά κονδύλια

Δικάζεται σήμερα σε δεύτερο βαθμό ο γνωστός ντράμερ – Για αποπλάνηση 6χρονου κοριτσιού

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις