Διεκόπη για δεύτερη φορά η δίκη του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ

Πυξ Λαξ
Πυξ Λαξ

Διεκόπη για δεύτερη φορά η δίκη του μουσικού Γιώργου Γιαννόπουλου, πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 6χρονης.

Ο 69χρονος μουσικός επρόκειτο να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για κακούργημα, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, ενώ έχε καταδικασθεί σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη 12 ετών χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά. Ωστόσο, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του είχε χορηγήσει τότε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την έφεση, ενώ του επέβαλλε και τους όρους της υποχρέωσης δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και του απαγόρευσε την έξοδο από τη χώρα.

Σήμερα ο συνήγορός του ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να παραστεί, μιλώντας για ανειλημμένες επαγγελματικές υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα να διακοπή ξανά η δίκη. Η εξέλιξη αυτή έφερε την αντίδραση του εισαγγελέα, ο οποίος μίλησε για εμπαιγμό του δικαστηρίου, αναφέροντας ότι η υπεράσπιση είχε εγκαίρως ενημερωθεί για τη συγκεκριμένη δικάσιμο.

Τελικά, ο εισαγγελέας πρότεινε τη διακοπή της δίκης για τις 17 Ιουνίου και το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρότασή του. Στο δικαστήριο βρίσκονταν και ο 69χρονος, ο οποίος σημειωτέον αύριο απολογείται στη 14η ανακρίτρια για άλλες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών.

Ο παριστάμενος προς υποστήριξη της κατηγορίας συνήγορος κ. Παναγιώτης Παπαϊωάννου, σε δήλωσή του ανέφερε: «Όπως εύστοχα παρατήρησε ο επί της έδρας κ. εισαγγελέας, η υπεράσπιση του κατηγορουμένου κινήθηκε στα όρια του εμπαιγμού του δικαστηρίου. Προβλήθηκε και πάλι κώλυμα προσωρινό ως προς τη δυνατότητα παράστασης του κ. υπερασπιστή του και αφού η υπόθεση κρατήθηκε για μια ώρα, τελικώς προκρίθηκε η διακοπή της δίκης για 17 Ιουνίου, κατ’ απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων του κατηγορούμενου. Ως γνωστό όμως δικαιώματα έχουν και τα θύματα και αυτά θα μιλήσουν τελευταία. Όσο και να κωλυσιεργήσει κανείς την τελική κρίση δεν μπορεί να την αποφύγει».

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις