Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος: Στο αρχείο οι καταγγελίες για Κυρ. Βελόπουλο και Νίκο Παππά

Στο αρχείο έθεσε η Αρχή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, την έρευνα για τον πρόεδρο του κόμματος «Ελληνική Λύση» Κυριάκο Βελόπουλο και δυο βουλευτές του κόμματός του, όπως επίσης και για τον πρώην υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Νίκο Παππά.

Αναλυτικότερα, από δύο βουλευτές της «Ελληνικής Λύσης» υπήρξαν καταγγελίες για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος μέσα στο κόμμα. Μετά την γνωστοποίηση των καταγγελιών, παρενέβη ο πρόεδρος της Αρχής πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ο οποίος διέταξε σχετική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας ελέγχθηκαν για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος και οι καταγγέλλοντες βουλευτές, χωρίς να προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία.

Ακόμη, στο αρχείο τέθηκε και η έρευνα της ίδιας Αρχής για δωροληψία του πρώην υπουργού Επικρατείας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Νίκου Παππά. Η έρευνα αυτή είχε ξεκινήσει μετά την διαβίβαση από την Βουλή, του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2016, και στο πλαίσιο αυτής ελέγχθηκε η πορεία των 3 εκ. ευρώ που, όπως έχει καταγγείλει ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, πήρε από την οικογένεια των αδελφών Χούρι κατόπιν μεσολάβησης του Νίκου Παππά, για να συμμετάσχει στον επίμαχο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες – και όταν αποκλείστηκε από την διαδικασία, τα 3 εκ. ευρώ δόθηκαν για την έκδοση της εφημερίδας Documento.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ελέγχου της Αρχής δεν προέκυψαν στοιχεία δωροληψίας του Νίκου Παππά, ούτε και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από τους αδελφούς Χούρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο 11 κατηγορούμενοι για την αρπαγή γυμνασιάρχη στο Αιγίνιο Πιερίας από «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Μάριος Παπαγεωργίου: Η συνομιλία που «έκαψε» τους δολοφόνους – Ραγδαίες εξελίξεις

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις