Θεσσαλονίκη – Δίκη Άλκη: Συνεχίζονται οι απολογίες των 12 κατηγορουμένων

23χρονου
Μεταφορά στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης των 9 κατηγορούμενων για την δολοφονική επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκε ο 18χρονος Άλκης Καμπανός στην περιοχή του Χαριλάου, Θεσσαλονίκη, 7 Φεβρουαρίου 2022.

Συνεχίζονται σήμερα, Πέμπτη 27 Απριλίου, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, οι απολογίες των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Χαριλάου, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022.

Οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους, οι οποίες αναμένεται να κρατήσουν αρκετές εβδομάδες, θα δώσουν τη δική τους εκδοχή για το συμβάν, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει το αν θα διαφοροποιηθούν από τις αρχικές τους θέσεις.

Την περασμένη Τρίτη απολογήθηκε ο πρώτος εκ των κατηγορουμένων, ο οποίος ήταν και οδηγός του πρώτου οχήματος που έφτασε στο σημείο της φονικής επίθεσης.

Ο 24χρονος υποστήριξε πως δεν συμμετείχε καθόλου στο αιματηρό επεισόδιο, καθώς, αρχικά είχε κατεβεί από το αυτοκίνητο του, είχε ξεχάσει όμως να τραβήξει το χειρόφρενο, το συνειδητοποίησε αμέσως και γύρισε πίσω. Ακόμη, ισχυρίστηκε πως πήγαν να κυνηγήσουν οπαδούς του Άρη και όχι να σκοτώσουν.


Σήμερα ο 24χρονος θα απαντήσει σε ερωτήσεις της έδρας και των συνηγόρων. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η απολογία του δεύτερου κατηγορουμένου για τον οποίο ο 24χρονος υποστήριξε ότι τον είδε να κρατά μαχαίρι αλλά δεν γνωρίζει αν χτύπησε κάποιον.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις