Το ΣτΕ απέρριψε αμετάκλητα το αίτημα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για το κτίριο της Ερμού

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε το αίτημα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για το κτίριο της Ερμού.

Το περασμένο καλοκαίρι με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού είχε ανασταλεί η παραχώρηση του κτιρίου στο Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων. Αφορμή υπήρξε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον κήπο του για το Ναυάγιο της Πύλου, κάτι το οποίο είχε ως επακόλουθο την αυστηρή επιστολή της υπουργού στο σωματείο. Η Λίνα Μενδώνη κάλεσε τότε το σωματείο σε διαπραγμάτευση για την ενδεχόμενη παραχώρηση άλλου κτιρίου.

Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε μέσω της νομικής οδού και τελικά το θέμα έφτασε στο Συμβούλιο της Επικρατείας .

Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού αναφέρει : «Την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023 εκδόθηκε η 327/2023 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία απέρριψε αμετάκλητα το αίτημα  του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων περί αναστολής εκτέλεσης της με αρ. 388268/11.8.2023 απόφασης της υπουργού Πολιτισμού, που ανακάλεσε την παραχώρηση προς τον ΣΕΑ, του ακινήτου της οδού Ερμού 134-136. Η αυτόβουλη συμμόρφωση του ΣΕΑ προς την άμεσα εκτελεστή δικαστική κρίση, στην οποία ο ίδιος προσέφυγε, συνιστά ενέργεια υποχρεωτική εκ του Συντάγματος».

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις