Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταδικάζει τη στοχοποίηση της πρόεδρου του Πειθαρχικού της Super League

δικαστών

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) καταδικάζει και καταγγέλλει τις επιθέσεις και τη στοχοποίηση, που υφίσταται από χθες η πρόεδρος του Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου (Super League) από παράγοντες του ποδοσφαίρου, «με άκρως προσβλητικές εκφράσεις, που εξωθούν τμήμα της φίλαθλης κοινής γνώμης σε επιθετικές, σε βάρος δικαστικών λειτουργών, συμπεριφορές».

Ειδικότερα, η ΕΔΕ στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η διαφύλαξη των Αρχών του Κράτους Δικαίου και των δημοκρατικών θεσμών, καθώς και η διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας και υγείας όλων των πολιτών από φαινόμενα βίας εντός και εκτός γηπέδων, αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.

Δηλώνουμε μηδενική ανοχή σε ακραίες συμπεριφορές παραγόντων και κύκλων του ποδοσφαίρου, που, δρώντας οργανωμένα, στοχοποιούν δικαστικούς λειτουργούς ευτελίζοντας τους Θεσμούς και τη Δημοκρατία και που θεωρούν ότι το Σύνταγμα και οι νόμοι δεν ισχύουν για τους ίδιους.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες στα αρμόδια θεσμικά, εθνικά και ευρωπαϊκά, όργανα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκε μητέρα που άφησε τα τρία μικρά παιδιά της σε αυτοκίνητο για να πάει να ψωνίσει

Δολοφονία Μιχάλη Κατσούρη: Ο Εισαγγελέας ζητά αποβολή της ΠΑΕ ΑΕΚ από την πολιτική αγωγή

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις