Το ΦΕΚ της απαγόρευσης δημοσίων συναθροίσεων – Ποιο χρονικό διάστημα αφορά

ΦΕΚ απαγόρευσης συναθροίσεων μετακίνησης

Σε απαγόρευση των δημοσίων συναθροίσεων προχωρά από σήμερα η Κυβέρνηση με στόχο την αποφυγή των συγκεντρώσεων και κάθε είδους πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Η απαγόρευση ισχύει από τις 6 το πρωί της Κυριακής έως τιε 9 το βράδυ της  Τετάρτης 18 Νοεμβρίου. Ήδη δημοσιεύτηκε το σχετικό ΦΕΚ :

Το ΦΕΚ για την απαγόρευση των συναθροίσεων

Σε περίπτωση παράβασης της απαγόρευσης οι κυρώσεις που θα επιβάλλονται είναι οι εξής:
Στα νομικά πρόσωπα που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα θα επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ, ενώ αν οργανώνονται από φυσικά πρόσωπα, θα επιβάλλεται σε αυτούς πρόστιμο 3000 ευρώ. Τέλος σε κάθε πρόσωπο που θα παραβιάζει την απαγόρευση συμμετέχοντας σε τέτοια δημόσια συνάθροιση θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ.
Την απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων κατά το παραπάνω διάστημα αποφάσισε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αφού λήφθηκαν υπόψιν οι «επιτακτικοί λόγοι αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας του κορωνοϊού» και έχει ήδη δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεσσαλονίκη: Ποινή 2 ετών και 2 μηνών φυλάκισης, με αναστολή στους δύο ενοικιαστές για το πάρτι

 

Κούστας-Γιαννικοπούλου: Ανατρεπτική απόφαση από τον Άρειο Πάγο!

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις