Αφέθηκαν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες σε Πολυτεχνείο και Πολυτεχνειούπολη

Πολυτεχνείο

Με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι και οι 91 συλληφθέντες, μετά τη χθεσινή επέμβαση της αστυνομίας στο Πολυτεχνείο και στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου αφού πρώτα σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους από την Ασφάλεια Αττικής για σειρά αδικημάτων, και επιβλήθηκαν σε όλους πρόστιμα των 300 ευρώ για Covid-19.

Ειδικότερα, εναντίον των 66 ατόμων που συνελήφθησαν μέσα στο Πολυτεχνείο, σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, παραβίαση μέτρων για πρόληψη ασθενειών και ψευδή κατάθεση (δεν δέχτηκαν να δώσουν δαχτυλικά αποτυπώματα).

Οι 25 που συνελήφθησαν στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, διώκονται για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, παραβίαση μέτρων για πρόληψη ασθενειών, εμπρησμό και προσβολή συμβόλων (έκαψαν σημαία), φθορά ξένης περιουσίας και ψευδή κατάθεση καθώς δεν δέχτηκαν να δώσουν αποτυπώματα.

Η δικογραφία θα αποσταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφανθεί για τις διώξεις και θα ορίσει τακτική δικάσιμο.

Διαβάστε επίσης 

Μάτι: Αναβάθμιση της κατηγορίας σε κακούργημα θα ζητήσει για 3η φορά ο ανακριτής

Επείγον αίτημα Διοικητικών Δικαστών για άμεση αναστολή λειτουργίας δικαστηρίων σε Θεσσαλονίκη-Λάρισα

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις