Επείγον αίτημα Διοικητικών Δικαστών για άμεση αναστολή λειτουργίας δικαστηρίων σε Θεσσαλονίκη-Λάρισα

διοικητικών δικαστών

Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών (ΕΔΔ) με επείγουσα επιστολή της προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα και Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ζητά την άμεση πλήρη αναστολή λειτουργίας των Διοικητικών Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης και Λάρισας, λόγω «της ιδιαίτερα δύσκολης και επικίνδυνης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στους δύο νομούς επιδημιολογικά εξαιτίας της ανεξέλεγκτης διασποράς του COVID-19».

Ακόμη, η ΕΔΔ ζητά να εκδικάζονται μόνο με τη χρήση τεχνολογικών μέσων, χωρίς φυσική παρουσία, τα αιτήματα έκδοσης προσωρινής διαταγής, οι αιτήσεις παροχής προσωρινής δικαστικής προστασίας, οι αντιρρήσεις κατά της απόφασης κράτησης αλλοδαπού και αιτήσεις ανάκλησης κατά των δικαστικών αποφάσεων που εκδίδονται επί των αντιρρήσεων, καθώς και οι αντιρρήσεις «σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου πρώτου της από 25.2.2020 πράξης νομοθετικού περιεχομένου, η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4682/2020».

Τέλος, η ΕΔΔ ζητά, να ανασταλούν πλήρως όλες οι δικαστικές και νόμιμες προθεσμίες για τη διενέργεια διαδικαστικών πράξεων και άλλων ενεργειών ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανοίγει ο δρόμος για την εξόφληση των υποχρεώσεων των Δήμων από διαταγές πληρωμής και δικαστικές αποφάσεις

Διακοπή στη δίκη της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις