Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο αστυνομικός για τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά στο κεφάλι

μητέρα

Ελεύθερος με τον περιορισμό της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ο 34χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη, κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης έλυσε τη διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα, κάνοντας δεκτή την πρόταση του πρώτου που ζητούσε να αφεθεί ο αστυνομικός ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Κατά την απολογία του στον 6ο ανακριτή, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα γιατί ο 16χρονος οδηγός του καταδιωκόμενου οχήματος επιχείρησε να εμβολίσει τη δεύτερη μηχανή της ΕΛΑΣ. Ανέφερε ότι πυροβόλησε εν κινήσει, στοχεύοντας στο αυτοκίνητό και όχι στον οδηγό.

Οι τρεις δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αποφάσισαν για τη διαφωνία εισαγγελέα- ανακριτή, λαμβάνοντας υπόψη τη δικογραφία που σχηματίστηκε πριν εκπνεύσει ο 16χρονος. Γιατί προβλέπεται ένα χρονικό περιθώριο 5 ημερών που δεν μπορεί να παραταθεί και γιατί μέχρι την ώρα της απόφασης δεν είχαν διαβιβαστεί τα απαραίτητα έγγραφα (πιστοποιητικό θανάτου, ιατροδικαστική έκθεση κλπ), σύμφωνα με το grtimes.gr. Αρχικά εις βάρος του 34χρονου αστυνομικού ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Το προσεχές χρονικό διάστημα η δικογραφία θα επιστρέψει στον ανακριτή ο οποίος θα ζητήσει να αλλάξει η κατηγορία και να ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελία για ανθρωποκτονία τετελεσμένη. Ο κατηγορούμενος θα κληθεί ξανά για συμπληρωματική απολογία και δεν είναι απίθανο να προφυλακιστεί, σύμφωνα με νομικούς κύκλους.

Υπενθυμίζεται ότι ο 34χρονος αστυνομικός πυροβόλησε τον έφηβο στο κεφάλι κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή μετά από νοσηλεία στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Ο πυροβολισμός του 16χρονου προκάλεσε κύμα οργής στην κοινότητα των Ρομά που διαδήλωνε καθημερινά.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις