Θεσσαλονίκη: Απαλλάχθηκαν οι αδελφοί Ψωμιάδη για τις εικονικές συμβάσεις εργαζομένων

Ψωμιάδη

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη για τους αδελφούς Ψωμιάδη αναφορικά με παράνομες συμβάσεις έργων με 81 άτομα που προσλήφθηκαν στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας ο οποίος, κατά την αγόρευση του, ζήτησε τα εξής: Να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη σε βάρος τους για τις πράξεις που κατηγορούνται. Αυτό γιατί ο νόμος προβλέπει ειδική παραγραφή για όλες τις πράξεις αιρετών και μελών ΟΤΑ που έχουν τελεστεί μέχρι 31 Ιουλίου 2019, εφόσον έχουν εγκριθεί από Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου ή από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Όπως έγινε γνωστό, από τον σχετικό έλεγχο δεν προέκυψε έλλειμμα και δεν υπήρξε καταλογισμός για τα επίδικα εντάλματα πληρωμής καθώς οι 81 εργαζόμενοι παρείχαν εργασία σε άλλα πόστα και δικαίως πληρώθηκαν.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι αδελφοί Ψωμιάδη «μηχανεύτηκαν» την απασχόληση πλήθους ατόμων στην Νομαρχία υπό τον μανδύα των συμβάσεων έργου.

Πρόκειται για οκτώ «εικονικά» έργα στα οποία απασχολήθηκαν βάσει συμβάσεων μίσθωσης έργου συνολικά 81 άτομα. Όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, τα άτομα αυτά δεν εκτέλεσαν το έργο το οποίο υποτίθεται ότι είχαν αναλάβει, αλλά προσέρχονταν σε διάφορες υπηρεσίες ασκώντας διοικητικά ή άλλα καθήκοντα.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη για τον τρίτο κατηγορούμενο -πρώην γενικό γραμματέα- ο οποίος απεβίωσε.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι:

«Δέκα χρόνια καταγγελιών και συκοφαντιών έπεσαν στο κενό. Είχα δηλώσει ότι έστω και αργά η αλήθεια θα λάμψει. Και η αλήθεια έλαμψε και είμαι ευτυχής γιατί το έργο μου δεν πήγε χαμένο. Δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια καταστράφηκα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά».

πηγή GRTimes.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη φυλακή η Μαρίνα Ελευθερουδάκη

Μάριος Παπαγεωργίου: Έφεση από τον δικηγόρο της οικογένειας στο απαλλακτικό βούλευμα

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις