Πάτρα: Οι… άριστοι μάρτυρες της Πισπιρίγκου

Ομολογώ ότι δεν κατόρθωσα να διαβάσω ολόκληρη τη νέα, μακροσκελή και αυτή τη φορά, ανακοίνωση του τέταρτου κατά σειρά (πρώην πλέον) συνηγόρου υπεράσπισης της κας Πισπιρίγκου, ο οποίος θέλησε να αιτιολογήσει την ξαφνική «παραίτησή» του -για λόγους καθυστερήσεων- από τη θέση του νομικού εκπροσώπου της κατηγορουμένης για τις δολοφονίες της Μαλένας, της Ίριδας και της Τζωρτζίνας.

Του Πέτρου Κουσουλού

Οφείλω όμως να παραδεχθώ ότι ειδικά οι πρώτες γραμμές του δελτίου Τύπου το οποίο διανεμήθηκε στον Τύπο την Παρασκευή είναι άκρως ξεκαρδιστικό. Εξηγούμαι: «…Μετά από 70 εξαντλητικές συνεδριάσεις και ειδικά μετά την εξέταση του καθηγητή Τοξικολογίας και κορυφαίου τοξικολόγου στον κόσμο Αριστείδη Τσατσάκη, αντιπροέδρου της Ακαδημίας της Μόσχας, με ό,τι σημαίνει αυτό για το επίπεδο της επιστημοσύνης του, μετά την κατάθεση του τακτικού ιατροδικαστού Λαρίσης κου Χρήστου Κραββαρίτη, μετά την εξέταση της κορυφαίας Ελληνίδας ιατροδικαστού, πραγματογνώμονος του Πρωτοδικείου Αθηνών κας Ουρανίας Δημακοπούλου, η οποία επιλέγεται για τις κορυφαίες υποθέσεις που απασχολούν τη Δικαιοσύνη, με τελευταία την υπόθεση του ‘‘ψευτογιατρού’’, όπου όλες οι επιστημονικές απόψεις της έγιναν δεκτές από το ΜΟΔ Αθηνών, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί ο κατηγορούμενος σε πολυάριθμες ισόβιες καθείρξεις, και κυρίως μετά την επανεξέταση του τακτικού ιατροδικαστή Αθηνών Σωτήρη Μπουζιάνη που όλοι τους ήταν κατηγορηματικοί ότι η κα Πισπιρίγκου είναι παντελώς αθώα…», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρώην (μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη) δικηγόρος της Πισπιρίγκου, κάνοντας και τις πέτρες να λυγίσουν από τα γέλια για τους επιθετικούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί σε ό,τι αφορά τους μάρτυρες α λα καρτ που επιστράτευσε προκειμένου να πείσει τακτικούς δικαστές και ενόρκους για την αθωότητα της (πρώην αλλά και νυν μετά την ερχόμενη Πέμπτη) εντολέως του.

  • Τι πληροφορηθήκαμε λοιπόν; Ότι ο κ. Αριστείδης Τσατσάκης, επικεφαλής του εργαστηρίου της Κρήτης, είναι ο κορυφαίος τοξικολόγος όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο! Τόσο «κορυφαίος» που, όπως αποκάλυψε η «Μ» την περασμένη Κυριακή, κατόρθωσε να τα κάνει σαλάτα στις εξετάσεις που υπεβλήθη το εργαστήριό του από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, όταν απέτυχε να εντοπίσει ακόμη και τις πλέον απλές ουσίες όπως η μορφίνη! Τόσο «κορυφαίος» που βάσει δικαστικών αποφάσεων σε άλλες υποθέσεις τα έκανε θάλασσα μπλέκοντας τα δείγματα της αλκοόλης, και σε άλλες περιπτώσεις, όπως εκείνη με το κοριτσάκι που έχασε τη ζωή του από ναρκωτικά στην Ίο, δεν κατάφερε να εντοπίσει τις ναρκωτικές ουσίες!
  • Τι άλλο μάθαμε από τη μνημειώδη ανακοίνωση του πρώην αλλά και νυν (από την ερχόμενη Πέμπτη) συνηγόρου της Πισπιρίγκου; Ότι ο Χρήστος Κραββαρίτης είναι τακτικός ιατροδικαστής Λάρισας. Ναι, είναι από το καλοκαίρι. Προηγουμένως, όμως, ήταν ιδιώτης που όχι μόνο είχε στενή συνεργασία με τους πρώην δικηγόρους της Πισπιρίγκου, αλλά είχε εισπράξει (επί ημερών Όθωνα Παπαδόπουλου) και αμοιβή μέσω Western Union προκειμένου να διαφωτίσει τη χαροκαμένη μάνα, χωρίς ουδέποτε να πράξει κάτι τέτοιο.
  • Πώς αλλιώς γίναμε σοφότεροι από την ανακοίνωση του εν λόγω δικηγόρου; Πληροφορηθήκαμε ότι η κα Ουρανία Δημακοπούλου, κατά κόσμον «πυρηνικό όπλο», είναι η κορυφαία Ελληνίδα ιατροδικαστής! Τύφλα να ’χουν η Σπηλιοπούλου, ο Καρακούκης, ο Καλόγρηας, ο Μπογιόκας κ.ά.! Πότε πρόλαβε η κα Δημακοπούλου να γίνει κορυφαία χωρίς να έχει κάνει νεκροψίες, όπως συνομολόγησε η ίδια καταθέτοντας στο ΜΟΔ, μόνο ο υποβολέας της ανακοίνωσης το ξέρει. Και εντέλει πότε η συμπαθέστατη κα Δημακοπούλου κατέστη «κορυφαία»; Πριν από μερικούς μήνες, όταν σε κανάλια και ραδιόφωνα μιλούσε για δολοφονίες των παιδιών, ή μετά τα καφεδάκια που ήπιε στη θρυλική καφετέρια της Βουλιαγμένης «Aqua Marina» μαζί με τον πρώην αλλά και νυν (από την ερχόμενη Πέμπτη) δικηγόρο της κας Πισπιρίγκου;
  • Αληθεύει;

Αληθεύει ότι η ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών κα Σουλτάνα Μαριανού ήταν παρούσα κατά τη διάρκεια της νέας κατάθεσης του συναδέλφου της, Σωτήρη Μπουζιάνη, στο ΜΟΔ Αθηνών, όπου εκδικάζεται η απόπειρα ανθρωποκτονίας αλλά και η ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας από την ίδια της τη μάνα; Υπενθυμίζω ότι κατά τη διάρκεια της πρώτης κατάθεσης Μπουζιάνη στο δικαστήριο τον… συνόδευσε η έτερη ιατροδικαστής Αθηνών, γνωστή για τα


  • Καθυστερήσεις 

Αντί επιλόγου παραθέτω τις δηλώσεις στην «Μ» του καθόλα άξιου δικηγόρου, εκ των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Τζωρτζίνας, Δημήτρη Γεωργακόπουλου, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει το νέο επικοινωνιακό σόου του πρώην αλλά και νυν (από την ερχόμενη Πέμπτη) υπερασπιστή της κας Πισπιρίγκου: Είναι δεδομένο ότι ο κος Κούγιας θα επιστρέψει στο δικαστήριο, αφού πρώτα θα έχει απλώς καθυστερήσει τη διαδικασία. Οι τρεις συνήγοροι που διορίστηκαν αυτεπαγγέλτως δεν θα προσφέρουν κάποιο υπερασπιστικό έργο, είναι εντελώς προσχηματική η αποδοχή τους από την κατηγορουμένη και άμεσα θα τους καταργήσει ώστε να επιστρέψει ο κος Κούγιας. Είναι κρίμα να γίνονται προσπάθειες για να τορπιλιστεί η υπόθεση, όμως το δικαστήριο είναι εκεί για να εφαρμόσει τον νόμο και να ολοκληρώσει την εκδίκαση σύμφωνα με συγκεκριμένους κανόνες, όσες ‘‘καθυστερήσεις’’ κι αν παίζει η πλευρά της κατηγορουμένης».

Ο δικηγόρος Δημήτρης Γεωργακόπουλος

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεσσαλονίκη: Απαλλάχθηκαν οι αδελφοί Ψωμιάδη για τις εικονικές συμβάσεις εργαζομένων

Μάριος Παπαγεωργίου: Έφεση από τον δικηγόρο της οικογένειας στο απαλλακτικό βούλευμα

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις