ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η κυβέρνηση προήγαγε σε αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου 5 από τους 7 δικαστές του Ειδικού Δικαστηρίου»

αεροπαγίτες

«Την ώρα που το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων επιβεβαιώνει την καθεστωτική, στα όρια του παρακράτους, λειτουργία της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, συνεχίζονται χωρίς ντροπή και προσχήματα οι μεθοδεύσεις του Μεγάρου Μαξίμου και εν τέλει η προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Λίγες μόλις μέρες πριν την πρώτη συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου, η κυβέρνηση επέλεξε να προάγει σε θέσεις αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου τα 5 από τα 7 μέλη της σύνθεσης του Ειδικού Δικαστηρίου», σημειώνει, καταγγέλλοντας παράλληλα πως «μεταξύ αυτών των 5 μάλιστα προήχθη και δικαστής γνωστή για τις αντισημιτικές και ακροδεξιές απόψεις της, όπως καταγγέλλει και το ΚΙΣ».

«Το κύρος των θεσμών είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει τη Νέα Δημοκρατία και την υπό κατάρρευση κυβέρνησή της. Το μόνο που την ενδιαφέρει -μάταια γιατί είναι αναντιστρεπτή- είναι να γλιτώσει την κατάρρευση μέσα από μεθοδεύσεις που υπονομεύουν το κράτος δικαίου», καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Πολύωρες καταθέσεις των ιατροδικαστών Καρακούκη & Καλόγρηα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Χανιά: Αναβλήθηκε για τις 18 Νοεμβρίου η εκδίκαση της υπόθεσης του γηροκομείου “κολαστηρίου”

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις