Δημητρακόπουλος για υπόθεση Φιλιππίδη: «Είναι απορία το γιατί δεν εκμυστηρεύτηκαν στην οικογένειά τους οι κοπέλες την απόπειρα βιασμού»

Ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι» για την κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα που στηρίζει την κατηγορία των καταγγελλουσών του ηθοποιού.
«Κύριε Φιλιππίδη λυπάμαι». Με τα λόγια αυτά έκλεισε την κατάθεση της στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η μάρτυρας φίλη της δεύτερης καταγγέλλουσας η οποία απηύθυνε αυτές τις τρεις λέξεις προς τον κατηγορούμενο ηθοποιό λίγο πριν κατέβει από το βήμα με εκείνον να της απαντά «Και εγώ».

Αμέσως μετά ξεκίνησε η κατάθεση του πατέρα της δεύτερης καταγγέλλουσας, ο όποιος έμαθε τι συνέβη στην κόρη του, μετά την αποκάλυψη του θέματος στην τηλεόραση.

«Όταν μίλησα μαζί της και μου είπε τι συνέβη κυρίως μετά το περιστατικό την προέτρεψα να συνεχίσει την καταγγελία» ανέφερε.

Ο μάρτυρας περιέγραψε πως σύστησε την κόρη του σε ένα φίλο του, ο οποίος την έστειλε με το βιογραφικό της στον Πέτρο Φιλιππίδη.

Ο κ. Δημητρακόπουλος επεσήμανε τις αμφιβολίες του σχετικά με τις καταθέσεις των καταγγελλουσών.

«Υπάρχουν ερωτήματα για το πώς ένα συμβάν όπως αυτό του βιασμού. Συγκεκριμένα, πώς δεν εκμυστηρεύτηκαν στον πατέρα, την μητέρα και στα δύο αδέρφια που ήταν επιστήμονες, για να βοηθήσουν, αυτό το γεγονός; Αναρωτιέται και η εισαγγελέας και το δικαστήριο και όχι μόνο εγώ. Οι γυναίκες που βιάζονται ή δέχονται απόπειρα, στους πρώτους που απευθύνονται είναι οι γονείς και η οικογένεια, γιατί είναι αυτοί που θα αντιμετωπίσουν μαζί με την γυναίκα, τον «εισβολέα» στην προσωπική της ζωή. Αυτή είναι η θέση της καταγγέλλουσας και το δικαστήριο θα κρίνει», είπε αρχικά.

«Δεν ακούω, έχω δικαστικές εμπειρίες. Τα θύματα κατά κανόνα εκμυστηρεύονται στην οικογένεια και ζητούν την συνδρομή της. Μετά πηγαίνουν σε εκτός οικογένειας άτομα, όταν η οικογένεια είναι διαλυμένη. Αυτό που έχει αξία είναι ότι έρχεται μία φίλη της καταγγέλλουσας μετά από χρόνια και μιλάει για ένα μήνυμα, λίγο μετά την καταγγελία, που ο φερόμενος ως βιαστής, στέλνει ένα μήνυμα στο φερόμενο ως θύμα, που της λέει γραπτά ότι “ ό,τι δεν κατάφερα τώρα, θα το καταφέρω σε λίγο”»,,

»Δηλαδή, ένας που κάνει απόπειρα βιασμού, φεύγει το θύμα του, και μετά στέλνει μήνυμα στη φίλη της για να στοιχειοθετήσει την κατηγορία. Δεν έχουν λογική αυτά. Και όταν ρωτάμε εάν υπάρχει το μήνυμα μας απάντησαν ότι το έχουν διαγράψει. Άρα, το μήνυμα είναι η φωνή και η αξιοπιστία της φίλης της», πρόσθεσε.

«Ο κόσμος καταλαβαίνει, νομίζω ότι μπορώ να βρω και εγώ 10 μάρτυρες από τα θύματα πουν ότι υπήρχαν αντίστοιχα μηνύματα από τον Πέτρο Φιλιππίδη, τα οποία βέβαια δεν τα έχω, θα έχω μία φωνή που θα καταθέτει αυτά που λέει ο Φιλιππίδης πριν από 10 χρόνια. Δεν είναι σοβαρά αυτά», συμπλήρωσε.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Πολύωρες καταθέσεις των ιατροδικαστών Καρακούκη & Καλόγρηα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Χανιά: Αναβλήθηκε για τις 18 Νοεμβρίου η εκδίκαση της υπόθεσης του γηροκομείου “κολαστηρίου”


«Δεν μπορούμε με το κίνητρο να καταδικάσουμε έναν άνθρωπο»
Για τις γυναίκες και το METOO είπε πως, «Για να βοηθήσουμε τις γυναίκες, κάνω έκκληση στις γυναίκες, όταν δεχθούν κακοποιητική συμπεριφορά, οπουδήποτε ακόμα και με χαρακτηριστικά γενετήσιας προσβολής, άμεσα να πηγαίνουν στην Αστυνομία, γιατί τότε μπορεί να μην υπάρχουν αυτόπτες μάρτυς, αλλά υπάρχει DNA, υπάρχει ιατροδικαστική έκθεση, υπάρχουν πολλά στοιχεία. Το κίνητρο για μία γυναίκα, έναν άνδρα, ένα θύμα, σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο, δεν έχουν αξία, αξία έχουν τα αποδεικτικά στοιχεία».

«Δεν μπορούμε με το κίνητρο να καταδικάσουμε έναν άνθρωπο. Λέω στη γυναίκα που πραγματικά έχει βιαστεί ή έχει δεχθεί κακοποιητική συμπεριφορά να προσφύγει στην αστυνομία. Έχω δεχθεί επιθέσεις από άνδρες που είναι εκτός ελέγχου, γιατί οι βιαστές είναι κτήνη, αποδέχομαι τους κινδύνους, αλλά για να μπορέσει να τεκμηριωθεί το αδίκημα θα πρέπει να γίνεται απευθείας η καταγγελία και όχι μετά από χρόνια», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Προτείνω κάθε γυναίκα να καταγγείλει, αλλά δεν θα μπορώ να εγγυηθώ την καταδίκη του κατηγορούμενη. Εάν υπήρχε όντως αυτό το μήνυμα, τότε θα άλλαζε η κατηγορία, γιατί να μηνύματα του Πέτρου Φιλιππίδη τα κρατάς δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο, τα κρατάς τα μηνύματα και “ιστορικά”».

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις