ΠΑΤΡΑ: Πλήρης Δικαίωση για Κουσουλό και «ΜΠΑΜ» – Τεράστια νίκη για την Ελευθερία του Τύπου και τους Δημοσιογράφους

Πισπιρίγκου

Ασφαλιστικά μέτρα Πισπιρίγκου κατά Κουσουλού και ΜΠΑΜ. Πλήρης Δικαίωση για Κουσουλό και «ΜΠΑΜ» –Τεράστια νίκη για την  Ελευθερία του Τύπου και τους Δημοσιογράφους

 Εκδόθηκε σήμερα η προσωρινή διαταγή επί της αίτησης Ασφαλιστικών μέτρων της Κας Πισπιρίγκου, με την οποία δια  του πληρεξουσίου  δικηγόρου  της, Αλέξιου Κούγια, ζητούσε ο Πέτρος Κουσουλός και η «ΜΠΑΜ», να φιμωθούν και ειδικότερα να παραλείψουν στο μέλλον κάθε προσβολή των προσωπικών της δεδομένων, κάθε αναφορά στο ονοματεπώνυμο της, κάθε δημοσίευση των φωτογραφιών της, καθώς και εν γένει κάθε ενασχόληση με την υπόθεση της.

Τα παραπάνω αιτήματα της κας. Πισπιρίγκου,  τα  οποία μάλιστα για την ανάδειξη της αλήθειας που πρόδηλα παρέκαμψε  το μόλις  δημοσιευθέν Δελτίο Τύπου του πληρεξουσίου δικηγόρου της, παρατίθενται και ακολούθως από το δικόγραφο της αίτησής  της:

Πισπιρίγκου

 ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΔΕΚΤΑ ΚΑΙ ΑΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΩΣ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ, ΠΑΡΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΤΟΥ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΗΣ, και έτσι  η σήμερον εκδοθείσα προσωρινή διαταγή διαφυλάσσοντας το πολύτιμο αγαθό  της Ελευθερίας  του Τύπου απλώς επανέλαβε μόνο τα εκ του νόμου προβλεπόμενα, δηλαδή πως οι δημοσιογράφοι οφείλουν να σεβαστούν το εκ του νόμου προβλεπόμενο τεκμήριο αθωότητας της Κας Πισπιρίγκου, το οποίο πράγματι εκ του νόμου ισχύει έως ότου και εάν αυτή καταδικαστεί αμετακλήτως,  καθώς και να μην προβαίνουν σε διαρροή των εγγράφων της ποινικής δικογραφίας της.

Η απόφαση αποτελεί τεράστια νίκη, όχι μόνο για τον Πέτρο Κουσουλό και την «ΜΠΑΜ», αλλά για την Ελευθερία του Τύπου, αφού απετράπη η προσπάθεια της κας Πισπιρίγκου  για φίμωση του Τύπου και επικυρώθηκε ότι μπορούμε να  συνεχίσουμε να τηρούμε το δημοσιογραφικό καθήκον μας, να σχολιάζουμε την πολύκροτη αυτή υπόθεση που αγγίζει τις ψυχές όλων μας, να δημοσιεύουμε τις  φωτογραφίες της κας.  Πισπιρίγκου, να αναφερόμαστε στο ονοματεπώνυμο της, να  ενημερώνουμε  τους αναγνώστες και ακροατές μας  για  όλες τις πτυχές  της υπόθεσης αυτής, η οποία έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη και να σχολιάζουμε κάθε  εξέλιξή της.

Έτσι παρά τα περί του αντιθέτου αναφερόμενα  στο Δελτίο Τύπου του πληρεξουσίου δικηγόρου  της,  η προσπάθεια της Κας Πισπιρίγκου, να φιμώσει  τον Τύπο και να εκφοβίσει τους δημοσιογράφους, με μηνύσεις και αγωγές, δεν ευδοκίμησε, και πλέον σύσσωμη η ελληνική δημοσιογραφία, θα μπορεί να συνεχίσει ανενόχλητα, να σχολιάζει και να εκφέρει την άποψη της, επί της πολύκροτης αυτής υπόθεσης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Παρελθόντος  του ωραρίου της Γραμματείας  του Πρωτοδικείου Αθηνών, αύριο θα αναρτηθεί και το ακριβές αντίγραφο της προσωρινής διαταγής, προς  επιβεβαίωση όλων των ανωτέρω και το ουσιωδέστερο προς αποκατάσταση της αλήθειας.      

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εισαγγελείς και δικηγόροι

Η Τράπεζα της Ελλάδος προεξοφλεί απόφαση του Αρείου Πάγου υπέρ των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις