Πάτρα: Η Τζωρτζίνα χαροπάλευε και η κατηγορούμενη ενδιαφερόταν για τη βέρα του Μάνου!

Μάνος

Μηνύματα-σοκ μεταξύ του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου αλλά και της κατηγορουμένης και της αδελφής της Δήμητρας, τα οποία αποδεικνύουν ότι τις κρίσιμες ώρες, δηλαδή μετά την εισαγωγή της άτυχης Τζωρτζίνας στο «Καραμανδάνειο» αλλά και την ανεξήγητη ανακοπή που υπέστη, η κατηγορουμένη είχε ως πρώτο μέλημά της το Facebook αλλά και τη βέρα του εν διαστάσει -πλέον- συζύγου της αποκαλύπτει η δημοσιογραφική έρευνα της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ».

ΤΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ – ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑΚΗ


Όλα τα μηνύματα-φωτιά (από 8/4 μέχρι και 12/4/2021) μεταξύ Μάνου – Ρούλας και Δήμητρας


Είναι πραγματικά συγκλονιστικό το γεγονός ότι τη 12η Απριλίου 2021 σε συνομιλία της η Πισπιρίγκου αντί να ασχολείται με την κατάσταση υγείας της ήδη τετραπληγικής κόρης της, ζητεί από τον Δασκαλάκη να την ξεμπλοκάρει από το Facebook για να τον επισυνάψει σε ανάρτηση την οποία ήθελε να κάνει για το μνημόσυνο της Μαλένας. Από μια απλή ανάγνωση του διαλόγου προκύπτει ότι η κατηγορουμένη για τις τρεις δολοφονίες των παιδιών της συμπεριφέρεται λες και δεν έχει χάσει ήδη δύο παιδιά (Μαλένα – Ίριδα) και δεν έχει βιώσει το απίστευτο σοκ (το οποίο υποτίθεται ότι βίωσε) με την ανακοπή της Τζωρτζίνας.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι ότι σε συνομιλία της με την αδελφή της Δήμητρα, στις 9 Απριλίου 2021, και ενώ η θεία της Τζωρτζίνας τη ρωτάει για την κατάσταση της υγείας της 9χρονης, η Πισπιρίγκου ασχολείται με το εάν ο Μάνος Δασκαλάκης φοράει ή όχι τη βέρα του! Το περιεχόμενο των συγκεκριμένων διαλόγων που αποτελούν μέρος της δικογραφίας αποδομεί πλήρως το προφίλ της χαροκαμένης μητέρας η οποία δήθεν ενδιαφερόταν για τα παιδιά της. Ποια μητέρα σε ποια γωνιά του πλανήτη η οποία θα θρηνούσε την απώλεια της Ίριδας (κατέληξε στις 21 Μαρτίου 2021) και θα αγωνιούσε για την επιβίωση ή όχι της Τζωρτζίνας θα είχε το κουράγιο να ασχολείται με τις βέρες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του συζύγου της; Η απάντηση δίδεται μέσα από το βούλευμα-κόλαφο που την έστειλε στο εδώλιο του ΜΟΔ αποκαλύπτοντας εμμονή αλλά και εκδικητικότητα προς τον εν διαστάσει πλέον σύζυγό της: η Ρούλα Πισπιρίγκου!

Εισαγωγή

Νωρίς το πρωί της 8ης Απριλίου 2021, ημέρα που πραγματοποιήθηκε η εισαγωγή της Τζωρτζίνας στο «Καραμανδάνειο», έγιναν δύο αναπάντητες κλήσεις από τον Δασκαλάκη (8.15 και 8.19). Στις 9.59 η Πισπιρίγκου γράφει για την 9χρονη: «Αυτό με την κοιλιά το είπε και η ίδια κοιμισμένη».

-Μάνος (10.03 π.μ.): «Κοιμισμένη από φόβο θα το έκανε, κοίτα σε παρακαλώ να κάνουμε το καλύτερο για το παιδί και να σταματήσουν οι κόντρες, αλήθεια στο λέω δεν φταίει σε τίποτε αυτό και ούτε πρέπει να είναι στα νοσοκομεία».

-Ρούλα (10.07): «Από μένα δεν υπάρχουν κόντρες, ελπίζω να είναι αυτό που λες».

-Μάνος (10.16): «Δεν έχει τίποτα το παιδί ξέρεις, αν υπάρχουν ή όχι θα σου πω μόνο ότι προτιμώ να δίνω σε εσένα και το παιδί λεφτά και όχι στους δικηγόρους και να παίρνεις εσύ λιγότερα. Άσε να βγει το παιδί από το νοσοκομείο και κοίτα να μην ακούει τίποτε άλλο. Θέλεις να βρίσεις, βρίσε, αλλά όχι μπροστά του. Πες ό,τι θες για εμένα, αλλά όχι στο παιδί, σε παρακαλώ να σταματήσει αυτό εδώ. Αν δεν θες μη δίνεις διαζύγιο και να υπογράψουμε ένα συμφωνητικό, μη γεμίζουμε πληγές άλλο. Το παιδί αυτό δεν φταίει κάτι, σε παρακαλώ δηλαδή, έχεις νεύρα το καταλαβαίνω, υπάρχουν κόντρες το καταλαβαίνω, αλλά μην μπαίνει το παιδί στη μέση… Θα έρθω το βράδυ να τη δω λίγο. Δεν χρειάζεται κανένα τεστ, ρώτησα. Κοίτα να της μιλήσεις. Είδες για να μπω σε κοίταξε όταν τη ρώτησα, ενώ ήθελε άλλαξε λίγο στάση για το παιδί και μόνο… Σταμάτα το αυτό, το παιδί είναι μια χαρά. Δεν έπρεπε να πάει καν στο νοσοκομείο, αλλά καλά έκανες και την πήγες… Προληπτικά είναι όλα αυτά και το ξέρεις μέσα σου, μη σε κυριεύει το άγχος. Αν θες πάρε με ένα τηλέφωνο να της μιλήσω λίγο» γράφει ο Μάνος στις 12.47 το μεσημέρι.

Ο ίδιος στέλνει νέο μήνυμα στις 3.15 το απόγευμα:

-«Πώς είναι το παιδί;».

-Ρούλα: «Τρώει».

-Μάνος: «Ρώτα την τι θέλει να της φέρω το βράδυ».

-Ρούλα: «Μα δεν θέλει να έρθεις».

-Μάνος: OΚ. Μπορείς να κάνεις εσύ αυτήν την ερώτηση;».

Στις 5.56 το απόγευμα η κατηγορουμένη στέλνει μήνυμα στον σύζυγό της για την Τζωρτζίνα:

«Τώρα έκαναν καρδιογράφημα πάλι και έφεραν και ένα φάρμακο στο συρτάρι. Μου είπαν για ώρα ανάγκης. Θα το γκουγκλάρω να δω τι είναι».

-Μάνος: «Έχει άλλους μέσα στο δωμάτιο;».

-Ρούλα: «Όχι».

-«Αυτό που της έχουν βάλει δεν κρατάει αρχείο;», ρωτάει ο Μάνος.

-«Εννοείται», απαντάει η Πισπιρίγκου.

-Μάνος: «Και καρδιογράφημα γιατί κάνουν; Αφού υπάρχει αυτό, καρδιογράφημα δεν είναι; Ζόρισέ τους λίγο».

-Ρούλα (18.23): «Η κρέμα είναι αντιεπιληπτική, από τον ποπό σαν υπόθετο πρέπει να είναι, γενικά για το νευρικό σύστημα».

-Μάνος: «Το γκούγκλαρες; Πώς λέγεται αφού εγκεφαλικά βγήκε μία χαρά το παιδί. Κοίτα μην του δώσουν τίποτα έτσι… Έτσι κάναν και στο Ελπίδα».

-Ρούλα: «Έφεραν στο Ελπίδα φάρμακο στο συρτάρι και μας είπαν μην το πειράξουμε… Ναι, την γκούγκλαρα, λέγεται…».

 

9 Απριλίου

Στις 12.10 η μητέρα της Τζωρτζίνας στέλνει μήνυμα στον Μάνο για το… μνημόσυνο της Μαλένας: «Λοιπόν 8 πάμε χωριό. Αν θες να τη δεις, αν μας ξεμπλοκάρεις μπορείς να την πάρεις βίντεο, αλλιώς όταν έρθουμε Πάτρα, την Κυριακή το απόγευμα θα κάνουν το μνημόσυνο της Μαλένας στις 5 και μισή, οι δικοί σου είναι ενημερωμένοι. Αν θες έρχεσαι».

-Μάνος: «Έχω Viber και έχεις Viber, αν θέλω βιντεοκλήση το παιδί θα έρθω να το πάρω αύριο να πάμε μία βόλτα και θα στο φέρω απόγευμα, αν συμφωνείς».

-Ρούλα: «Δεν έχω Viber. Εγώ σε έχω μπλοκάρει, όλο δεν συμφωνώ. Το παιδί είναι πολύ πιεσμένο και δεν σε θέλει καθόλου. Πριν μου έλεγε ‘‘τι δεν καταλαβαίνει που του λέω δεν θέλω…’’. Έχω ενημερώσει και τον δικηγόρο μου, οι συναντήσεις στην αρχή θα είναι για λίγο και παρουσία μου, αργότερα φτιάχνουν τα πράγματα για πότε όπου θέλετε, όσο θέλετε».

-Μάνος: «Εσύ είπες, αλλά το παιδί δεν μπορεί να πάει στο Ρίο τώρα. Το παιδί δεν έχει κάτι. Έχει κάνει όλες τις εξετάσεις από δύο φορές. Θα ξανακοιτάξουν όλες τις εξετάσεις πάλι μέχρι τη Δευτέρα και τη Δευτέρα θα φέρουν παιδοψυχολόγο μάλλον».

-Ρούλα: «Εσύ πού τα ξέρεις όλα αυτά; Και δεν καταλαβαίνω πώς τα ξέρεις εσύ και εγώ δεν έχω καμία ενημέρωση… Και πάνω από όλα ενώ τα ξέρεις γιατί δεν με ενημερώνεις και εγώ σε ενημερώνω για τα πάντα;».

«Το πανάκι»

Μάνος Δασκαλάκης: «Τέσπα χέστο δεν με αφορά… Κάνε ό,τι θες… Δεν με ενδιαφέρει αυτό ούτε τη στιγμή».

-Ρούλα: «Όχι το δικό μου είναι και επειδή σε είχα μπλοκάρει και εγώ φαίνεται λέει η Δήμητρα… Και σ’ είχα κάνει και αναφορά… Στείλε μου το τηλ. της Τσιόλα (σ.σ. η ιατροδικαστής Πατρών που έκανε τη νεκροψία –νεκροτομή της Ίριδας)… Θέλω να μου δώσει το πανάκι της μπέμπας πίσω».

-Μάνος: «Τι αναλαμπή είναι αυτή;».

-Ρούλα: «Είδα ένα όνειρο ότι κάτι έκαναν στο πανάκι… Και το θέλω να το πάρω».

Σημειώνεται ότι όπως είχε αποκαλύψει η «Μ», δυόμισι μήνες μετά την παράδοση του πειστηρίου (κηλιδωμένο πανάκι), το οποίο δόθηκε στις Αρχές, η Πισπιρίγκου το είχε ζητήσει πίσω από την ιατροδικαστή Πάτρας, Αγγελική Τσιόλα. Το πειστήριο (ευτυχώς) ποτέ δεν επιστράφηκε στην κατηγορουμένη παρά το όνειρο που ισχυριζόταν ότι είχε δει. Σύμφωνα με την έκθεση Καρακούκη – Καλόγρηα, το πανάκι χρησιμοποιήθηκε για να δολοφονηθεί (σύμφωνα με το κατηγορητήριο) η Ίριδα.

Σημειώνεται ότι στην απολογία της για το πανάκι η Ρούλα Πισπιρίγκου ισχυρίστηκε ότι ζήτησε πίσω το πανάκι για συναισθηματικούς λόγους. Η κατάθεση της αδελφής της όμως στις 10/10/2022, που αποκάλυψε αποκλειστικά η «Μ», ανατρέπει αυτόν τον ισχυρισμό: «Τότε δεν μου το είχε πει. Τώρα, όταν βγήκε στη δημοσιότητα το θέμα και το άκουσα και εγώ, τη ρώτησα γιατί και μου είπε ότι είχε ακούσει να συζητάνε κάτι ο κ. Ηλιάδης και η κ. Τσιόλα και φοβήθηκε ότι θα έκαναν κάτι περίεργο στο πανάκι. Επειδή ο κ. Ηλιάδης την είχε παραπέμψει σε ψυχίατρο και πίστευε ότι η Ρούλα ότι είχε εμμονή μαζί της, που πράγματι είχε, όπως πίστευε και ο Μάνος, πίστευε ότι θα έκαναν κάτι περίεργο με το πανάκι», ανέφερε στην κατάθεσή της η Δήμητρα Πισπιρίγκου.

10 Απριλίου

-Μάνος, 10/4, 4.29 π.μ.: «Δεν ξέρω, αυτό που μου είπανε είναι ότι κοιτάνε να εξαντλήσουν όλες τις εξετάσεις… Ήδη έχουν κάνει πάρα πολλές και μετά θα αρχίσουν να ψάχνουν το ψυχολογικό κομμάτι. Τη Δευτέρα εγώ το είπα, μπορεί να τραβήξει και πιο μετά. Υπολογίζω Δευτέρα γιατί μου είπαν ότι της έκαναν όλες τις εξετάσεις και ήταν άψογο το παιδί».

11 Απριλίου (ανακοπή Τζωρτζίνας)

Την ημέρα της δυσεξήγητης ανακοπής της άτυχης Τζωρτζίνας, ο Δασκαλάκης στέλνει στις 11.02 το πρωί SMS στη γυναίκα του για να μιλήσουν με θεράποντα ιατρό: «Έλα πάνω, θέλει να μας κάνει ενημέρωση».

Η κρίσιμη ανακοπή της 9χρονης συνέβη στις 18.55 της 11ης Απριλίου, η οποία επανήλθε στη ζωή μετά από ΚΑΡΠΑ 50΄. Στις 20.30 το άτυχο κορίτσι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Π.Γ.Ν. Πατρών.

«Κοίτα το προφίλ του, έβγαλε το παντρεμένος;»

 

12 Απριλίου

Στις 12.49 τα ξημερώματα και ενώ η Τζωρτζίνα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο, ο Μάνος Δασκαλάκης που παραμένει δίπλα στην κόρη του γράφει στη Ρούλα που έχει γυρίσει στο σπίτι τους: «Δεν έχω κάτι με σένα, απλά θέλω να είμαι δίπλα στο παιδί, να νιώθει κάποιον δίπλα του και να μην ακούω κανέναν άλλον, δεν αντέχω άλλο ειλικρινά».

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου, και ενώ το παιδί της νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ασχολείται με τη συμπεριφορά του συζύγου της. Ακόμα κι όταν αναφέρεται στην Τζωρτζίνα το κάνει με τέτοιον τρόπο που τονίζει «την ανάγκη να τους δει καλά, όταν βγει»: «Η συμπεριφορά σου ακόμα και τώρα απέναντί μου είναι επιεικώς απαράδεκτη. Δεν πονάς περισσότερο εσύ, αλλά το σώμα μου μ’ έχει εγκαταλείψει τόσες μέρες. Πρέπει να είμαστε δυνατοί γιατί όταν βγει πρέπει να μας δει καλά… και θα βγει…».

-Μάνος (1.06 π.μ.): «Κοίτα να είσαι εσύ δυνατή και να βγει αν βγει θα είμαι και εγώ, κατάλαβε ότι δεν θέλω να μιλήσω με κανέναν, δεν σου έκανα κάτι ούτε σ’ είπα, αλλά πρέπει να νιώθει ότι είναι κάποιος εδώ. Κατάλαβέ το αυτό, δεν έχει μάθει μόνη της και το θέμα δεν είναι ποιος πονάει περισσότερο, το θέμα είναι ότι αυτό το παιδί εμένα είναι όλη μου η ζωή και μόνο που το είδα έτσι πονάω. Καλύτερα να πεθάνω εγώ τώρα και να ζήσει αυτό, δεν θέλω να πάθει τίποτα, δεν αντέχω».

Την επομένη η 33χρονη ζητά από τον σύζυγό της να την… ξεμπλοκάρει στο Facebook (!), σαν να μην έχουν χάσει δύο παιδιά και ένα τρίτο να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση!

-Ρούλα: «Μπορείς να με ξεμπλοκάρεις από το ΦΜΠ;».

-Μάνος: «Γιατί;».

-Ρούλα: «Γιατί ήθελα να σε ταγκάρω στη Μαλένα τώρα και θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος για τέτοια καραγκιοζιλίκια και μόλις βγει το παιδί σβήσε με, δεν έχω θέμα».

-Μάνος: «Μη δημοσιεύεις τίποτα στο ΦΕΙΣ και μη με ταγκάρεις πουθενά, δεν θέλω να ανέβει τίποτα από μένα, θα σε ξεμπλοκάρω τώρα».

-Ρούλα: «Για τη Μαλένα γιατί;».

-Μάνος: «Έτσι. Δεν θέλω καμία δημοσίευση, όσο είναι το παιδί μέσα».

Οι συνομιλίες Ρούλας – Δήμητρας

Αίσθηση προκαλούν όμως και οι διάλογοι στο Facebook – Messenger μεταξύ των δύο αδελφών Πισπιρίγκου από τις 8/4/2021, ημερομηνία εισαγωγής της Τζωρτζίνας στο «Καραμανδάνειο», μέχρι τις 15/4/2021 που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ στο Ρίο.

Εντύπωση προκαλούν η προσήλωση της Ρούλας και οι αλλεπάλληλες ερωτήσεις στην αδελφή της για το εάν ο Μάνος φοράει βέρα, αν έχει ενεργό το Facebook και διάφορα άλλα, ενώ μιλάει σε κάποια σημεία για την άτυχη κορούλα της με τρόπο που προκαλεί αρνητικές εντυπώσεις.

-Ρούλα (8/4/2021): «Μήπως πρόσεξες αν είχε βέρα σήμερα, γιατί μου είπε την έχει βγάλει».

-Δήμητρα: «Όχι, δεν τον κοίταξα καθόλου».

-Ρούλα: «Γ***** ούτε εγώ».

Σοκ προκαλεί η αναφορά της στην Τζωρτζίνα όταν έπεσαν οι σφυγμοί της:

8/4/2021, 11.50: «Έπεσαν οι σφυγμοί στο 70 και κοπάναγε αυτό, εχέστηκα!».

-Δήμητρα: «Άμα τον ξαναδούμε θα το κοιτάξω… Κοιμήθηκε το παιδί;… Τέτοια λέγε να χορεύω πεντοζάλι απόψε».

-Ρούλα: «Ευτυχώς ήταν νοσηλεύτρια εδώ και μου λέει είναι που της πήρα πίεση ναι τώρααα».

Ρούλα (9/4/2021, 3.18): «Για μπες στο προφίλ (σ.σ. του Δασκαλάκη) του μία».

-Δήμητρα: «Όλα τα ίδια… Και δεν έχει ανεβάσει και τίποτα… Εντάξει μ… Τώρα πώς είναι;».

-Ρούλα: «Αρχίζει να νυστάζει, καλά είναι όμως».

-Δήμητρα: «Για άστη να κοιμηθεί ρε παιδί μου… Και αν το ξανακάνει εγώ είμαι σίγουρη ότι θα είναι ψυχολογικό γιατί εκεί ηρεμεί και της βγαίνουν όλα… Και μακάρι να είναι αυτό δλδ».

-Ρούλα: Και εγώ αυτό λέω μακάρι να είναι αυτό. Τπτ άλλο γιατί δεν με κρατάν τα πόδια».

-Ρούλα (9.4.2021, 8.20): «Κοίτα το προφίλ του γιατί γέννησε η γυναίκα του στιχουργού μήπως έχει ανεβάσει τπτ για βαφτιστήρι κτλπ και βγάλτο φωτό και κράτα το».

-Δήμητρα: «Ναι μισό… Τίποτα δεν έχει ανεβάσει… Το FACEBOOK μπορεί να το έχει κλειδώσει και να μην μπορώ να δω».

-Ρούλα: «ΟΚ… Κοίτα μία το έβγαλε το παντρεμένος;».

-Δήμητρα: «Όχι… Το παιδί πώς είναι;».

-Ρούλα: «Τη βέρα ήξερε να τη βγάλει… Κοιμάται (η Τζωρτζίνα)».

-Δήμητρα: «Όλα καλά δλδ;».

-Ρούλα: «Ναι κοιμάται».

-Δήμητρα (10/4/2021, 10.42 μ.μ.) : «Τι γίνεται ρε πες μου εδώ τα έχουμε δει όλα».

-Ρούλα: «Δεν ξέρω ρε… Περίμενε, είναι όλοι από πάνω της ακόμα… Μιλάει».

-Δήμητρα: «Τι έπαθε;».

-Ρούλα: «Βγήκε λέει κάτι, φαίνεται να ξεκινάει σαν βρογχίτιδα».

-Δήμητρα: «Δεν είναι κάτι σοβαρό όμως… Αυτό μας νοιάζει».

-Ρούλα: «Πάει η γαστρεντερίτιδα τώρα πάμε στη βρογχίτιδα, για να δούμε».

-Δήμητρα: «Μήπως έχει και τα δύο;».

-Ρούλα: «Ναι έχει τα κέρατά τους».

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαργαρίτα Στενιώτη, πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων: Η ανάρτηση Πολάκη συνιστά συνταγματική εκτροπή

Υπόθεση «Εσκομπάρ» – Κρήτη: Πατέρας και γιος οδηγήθηκαν στην φυλακή

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις