Πάτρα: Η πολιορκία της «παραπλανημένης μάνας» σε δημοσιογράφους

Πισπιρίγκου

Μηνύματα τα οποία αποκαλύπτουν ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε καθημερινή συνομιλία με συγκεκριμένους δημοσιογράφους, τους οποίους τώρα εγκαλεί ότι την παραπλάνησαν, προσπαθώντας να αλιεύσει ειδήσεις, και όχι μόνο, αποκαλύπτει η «Μ».

Του ΦΩΤΗ ΑΝΔΡΕΟΥ


•Τα μηνύματα που αποκαλύπτουν την αλήθεια για την πίεση που ασκούσε η κατηγορουμένη σε εκπροσώπους του Τύπου
•Ζητούσε να μάθει ακόμη και πώς προχωράει η έρευνα Καρακούκη, ενώ εξέφραζε την οργή της για τον Κουσουλό!


Από τις συνομιλίες, που αποτελούν μέρος της δικογραφίας, καταρρίπτεται πλήρως ο ισχυρισμός του συνηγόρου υπεράσπισής της και εσχάτως και της ιδίας ότι συγκεκριμένοι λειτουργοί του Τύπου (όπως ο Γιώργος Σόμπολος) την «παγίδευσαν» πείθοντάς την να δώσει συνέντευξη (από κοινού με τον Μάνο Δασκαλάκη). Αντιθέτως αποκαλύπτεται ότι εκείνη ήταν που χειριζόταν δημοσιογράφους προσπαθώντας να εκμαιεύσει πληροφορίες για τις εν εξελίξει (εκείνη την περίοδο) έρευνες. Είναι ενδεικτικό ότι ζητούσε το τηλέφωνο της ιατροδικαστού Χριστίνας Τσάκωνα αλλά και να την πληροφορήσουν για το πώς εξελίσσεται η έρευνα Καρακούκη – Καλόγρηα!

Διάλογοι

Από το υλικό που βρίσκεται στη διάθεση της «Μ» προκύπτουν οι συχνές οχλήσεις της απέναντι σε δημοσιογράφο της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα».

-Στις 21 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 12.15 στέλνει ένα μήνυμα σε δημοσιογράφο: «Η σειρά είναι Μαλένα φεύγει πρώτα. Μετά το μωρό και μετά παθαίνει ανακοπή η Τζωρτζίνα».
-Στις 12.16 ακολουθεί νέο SMS στο οποίο δίνει το δικό της πόρισμα υποστηρίζοντας ότι για τον θάνατο της μεγαλύτερης κόρης τους ευθύνονται τα γονίδια:

«Η Τζιόλα (σ.σ. η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα) μας είπε στο μωρό ότι πρέπει να κάνουμε γονιδιακά, αλλά δεν προλάβαμε και το έπαθε η Τζωρτζίνα και μας είπαν για τα γονιδιακά».

-Το επόμενο λεπτό η κατηγορουμένη στέλνει νέο μήνυμα σε δημοσιογράφο: «Έστειλα και στη Ζήνα μηνύματα, αλλά δεν τα έχει δει».

-Πέντε λεπτά αργότερα στέλνει νέο μήνυμα σε δημοσιογράφο: «Σε ευχαριστώ».

-Στις 7.25 το απόγευμα της ίδιας ημέρας η Πισπιρίγκου γράφει: «… μου το θέμα γράφει ότι ο ιατροδικαστής το είπε».

-Στις 3.09 τα ξημερώματα της επομένης στέλνει μήνυμα σε δημοσιογράφο: «Ξέρω τι σκέφτεσαι και ξέρω ότι θα βγουν αύριο. Η κουβέντα σου και μόνο ότι ήρθες για τον Μάνο δήλωσε πολλά. Δεν θέλω να σου πω κάτι άλλο, το μόνο που θέλω να ξέρεις και το λέω σε σένα ειδικά γιατί μπήκες σπίτι μας είναι ότι δεν το έχω κάνει, δεν θα το έκανα ποτέ και για κανένα λόγο και θα το αποδείξω και μέσα να με πάνε. Καλό σου βράδυ και καλή ξεκούραση».

Παρέμβαση

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας η 34χρονη στέλνει μήνυμα σε δημοσιογράφο: «Δεν ακούστηκαν αυτά που είπε η Δήμητρα για τον Μάνο…».

Την επομένη στις 12.54 το μεσημέρι γράφει η ίδια: «Σε ευχαριστώ πολύ για το βήμα που της έδωσες».

Τέσσερα λεπτά μετά η Πισπιρίγκου στέλνει επεξηγηματικό μήνυμα: «Συγνώμη μάλλον παρεξήγησες, εννοώ που της έδωσες την ευκαιρία να μιλήσει ‘‘το βήμα’’».

Στις 7.59 το βράδυ της ίδιας ημέρας στέλνει νέο μήνυμα σε δημοσιογράφο: «Μας τα χάλασε λίγο ο μπαμπάς στο πρωινό το πρωί χαχα». Δευτερόλεπτα αργότερα συμπληρώνει: «Φυσικά κάνω πλάκα, ο άνθρωπος είπε τη γνώμη του».

-Στις 24 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 13.19 η 34χρονη εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τις αποκαλύψεις που έκανε ο Πέτρος Κουσουλός στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»: «Ντροπή», «μόνο αυτό θα πω», «μετέφερε το στον κύριο Κουσουλό», έγραψε σε τρία διαδοχικά SMS.

Ήταν η ημέρα που ο εκδότης της «Μ» είχε πει στον τηλεοπτικό αέρα ότι είχαμε «πολλές συμπτώσεις μαζεμένες» όσον αφορά τους θανάτους των τριών παιδιών από την Πάτρα.

-Τρία λεπτά αργότερα η Πισπιρίγκου στέλνει νέο μήνυμα: «Ο Πέτρος (σ.σ. Κουσουλός) όμως έμεινε στη θέση του καρδιολόγου που είπε ότι δεν στέκει ως αιτία θανάτου αυτό που έβγαλε η Μητσέλου (σ.σ. αγενεσία φλεβόκομβου για την Ίριδα).

-Στο επόμενο μήνυμα συμπληρώνει: «Δεν αμφισβήτησε τη γυναίκα. Αμφισβήτησε την αιτία θανάτου».

-Το ίδιο βράδυ η κατηγορουμένη απαντά σε μήνυμα δημοσιογράφου: «Δεν έχω ενημέρωση ακόμα… θα μιλήσω αργότερα και θα σου πω».

-«Τη Δευτέρα το πρωί μου είπε τώρα ο δικηγόρος θα πάμε στο τμήμα», γράφει σε νέο μήνυμά της στις 7.14 της ίδιας ημέρας.

Στις 12.19 το μεσημέρι της επομένης η 34χρονη σημειώνει: «Μόλις έμαθα ότι ο Ρουγκάλας συνταξιοδοτήθηκε νωρίς από την αστυνομία λόγω ψυχιατρικών προβλημάτων, παίρνει σοβαρή αγωγή φαρμακευτική για αυτά τα προβλήματα και όλα δημιουργήθηκαν γιατί τον παράτησε η γυναίκα του».

Ο Χρήστος Ρουγκάλας είναι ο υποστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. και πρώην διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, που έκανε πρώτος λόγο δημοσίως ότι η 34χρονη ευθύνεται για τους θανάτους των παιδιών της.

Λίγο αργότερα και ενώ φαίνεται ότι παρακολουθεί τη συζήτηση στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στέλνει νέο μήνυμα: «Το 1964 όχι πριν 64 χρόνια», αναφερόμενη στη δολοφονία της γιαγιάς της από τον παππού της.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου στις 28/2/2022 αν πήγαν στα δικαστήρια, η Πισπιρίγκου απάντησε:

-«Καλημέρα… μου επίσης. Όχι τώρα σε λίγο θα πάμε. Λίγο αργότερα σε νέο μήνυμα γράφει: «Αύριο τελικά μας είπαν κάτι κόλλημα δημιουργήθηκε. Θα μιλήσουμε και αργότερα».

«Τίποτα … μου τι λες, μίλα και αργότερα με τον Μάνο για το βράδυ φιλιά» απαντά σε δημοσιογράφο.

«Εάν ακούσεις κάτι που σε ενδιαφέρει, ρώτα», αναφέρει ρεπόρτερ. «Φυσικά», απαντά η 34χρονη.

Τρία λεπτά αργότερα στέλνει SMS για να το μεταφέρουν στο πάνελ εκπομπής: «Ρώτησε αν μπορεί να έχουν το γονίδιο και να μεταφράζεται αλλιώς σε κάθε παιδί;».

Την 1η Μαρτίου 2022 στις 8.58 η κατηγορουμένη απαντά σε μήνυμα ρεπόρτερ: «Καλημέρα και καλό μήνα. Σε μία ώρα θα πάμε». «Βγήκε το πρωί στον Λιάγκα ο Ρουγκάλας», αναφέρει σε νέο SMS στις 12.12 το μεσημέρι.

-Στις 2 Μαρτίου 2022 η Πισπιρίγκου σημειώνει: «Όχι μία χαρά. Ο Κόττας είναι δικός μου ο δικηγόρος, ο Καράμπελας του Μάνου. Αλλά και οι δύο είναι μαζί».

Στις 14.08 της επομένης η κατηγορουμένη στέλνει μήνυμα σε δημοσιογράφο και ρωτάει αν έχει το τηλέφωνο της ιατροδικαστού Χριστίνας Τσάκωνα.

Πενήντα λεπτά αργότερα επανέρχεται με νέο μήνυμα σε ρεπόρτερ: «Θα μπορούσες να μιλήσεις με τον Καρακούκη να έχεις μία εικόνα;».

Στις 5 Μαρτίου 2022 και ώρα 10.39 η Πισπιρίγκου στέλνει νέο μήνυμα: «Καλησπέρα … μου τι κάνετε; Πώς περνάτε στη γιορτινή Πάτρα;… Θα έρθεις αύριο στο μνημόσυνο;».

-Στις 7/3/2022 η κατηγορουμένη απαντά σε μήνυμα: «Ναι ισχύει, καλησπέρα».

Δύο λεπτά μετά γράφει: «Ναι, … μου … ΟΚ σε περιμένουμε».

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας γράφει σε ρεπόρτερ: «Σε παρακαλώ ότι άκουσες να μη βγει τίποτα έξω το έχω από σένα ότι δεν θα γίνει κάτι τέτοιο».

-Στις 8/3/2022 σημειώνει: «Ο Κόττας είναι δικός μου» (δικηγόρος).

-Δύο ημέρες αργότερα απαντά σε ερώτηση δημοσιογράφου: «Καλησπέρα … μου, όχι θα πάρουν μία κοινή γραμμή και οι τρεις από ότι ξέρω γιατί δεν συναντηθήκαμε όλοι σήμερα και είναι αποχή από όλα τα μέσα σε ευχαριστώ πολύ».

-Στις 22 Μαρτίου η Πισπιρίγκου απαντά: «Δεν ξέρω τι είχε μέσα ο κουβάς. Ρώτα την Τζιόλα (σ.σ. την ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα) καλύτερα», εννοώντας το περιεχόμενο από τη νεκροτομή της Ίριδας.

Μηνύματα πριν από τη σύλληψη

Στις 30 Μαρτίου 2022 λίγες ώρες πριν από τη σύλληψή της η Ρούλα Πισπιρίγκου στέλνει μήνυμα σε δημοσιογράφο στις 12.16 το μεσημέρι: «Δεν είχε προηγηθεί επεισόδιο και δεν είχε προηγηθεί μέτρηση».

Λίγα δευτερόλεπτα μετά συμπληρώνει: «Δεν έγινε καν τροπονίνη στις 19».

«Holter είχε μόνο στη ΜΕΘ όχι στο δωμάτιο που πήραν τις αιματολογικές έχει ανεβασμένη CRP».

Στις 12.36 στέλνει νέο μήνυμα: «Στις 21/1 ώρα 2.00 το μεσημέρι έγινε η λήψη της τροπονίνης».

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δίκη για το Μάτι – Επιπυραγός Δ. Λιότσιος: Το Λιμενικό ενημερώθηκε προφορικά από πολίτη – Κανένας φορέας δεν έστειλε έγγραφο

Το πόρισμα-βόμβα για Κοκλώνη – Τι απαντά ο ίδιος!

Πάτρα – Ρούλα Πισπιρίγκου: Η ουσία τροπονίνη & ο ρόλος της στον θάνατο της Τζωρτζίνας

Πάτρα: Πως σχολίασε η Τ. Στεφανίδου την αποκάλυψη της ΜΠΑΜ για τα μηνύματα της Πισπιρίγκου σε χαρτορίχτρα – «Μου είχες πει ότι ο Μάνος δεν θα φύγει, φρόντισε να μας δώσεις τα λεφτά μας πίσω»

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις