Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Αρτέμης Σώρρας

Σώρρας

Αποφυλακίστηκε στις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής 20 Νοεμβρίου ο Αρτέμης Σώρρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνθρωπος που έχει καταδικαστεί σε έξι χρόνια κάθειρξη για απόπειρα απάτης, κατάφερε να αποφυλακιστεί με όρους απο τις φυλακές Χαλκίδας. Έξω από τη φυλακή θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, τον Ιανουάριο του 2021.

Μάλιστα, ο δικηγόρος του επικεφαλής του κόμματος «Ελλήνων Συνέλευσις», ανέφερε πως «η έφεσή του κατά της καταδικαστικής απόφασης θα δικαστεί στο Πενταμελές Εφετείο στις 27 Ιανουαρίου 2021 και εκτίμησε ότι «θα απαλλαγεί πλήρως γιατί η κατηγορία δεν στέκει».

Που στηρίχθηκε η απόφαση για την αποφυλάκιση 

Η αποφυλάκιση του στηρίζεται στις ευνοϊκές διατάξεις της υφ’ όρων απόλυσης.

Ο Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος ισχυριζόταν ότι έχει την οικονομική δυνατότητα να ξεπληρώσει πλήρως του χρέος του ελληνικού κράτους με ομόλογα ύψους 200 δισεκατομμυρίων ευρώ, κρίθηκε το 2017 ένοχος για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος, αλλά δεν παρέστη στη δίκη, με αποτέλεσμα να εκδοθεί εις βάρος του ένταλμα σύλληψης και να είναι καταζητούμενος για περίπου έναν χρόνο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θα τιναχτούν στον αέρα υποθέσεις φοροφυγάδων; Το άρθρο Σεβαστίδη και η τροποποίηση που φέρνει το υπουργείο Δικαιοσύνης


Τον Ιούνιο του 2018 , ο επικεφαλής των Ελλήνων Συνέλευσις συνελήφθη τελικά από τις αρχές στον Άλιμο.

Τον Δεκέμβριο του 2019, ο Αρτέμης Σώρρας καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 6 χρόνια κάθειρξης χωρίς αναστολή για το αδίκημα της απόπειρας απάτης σε βάρος του Δημοσίου, αλλά κρίθηκε αθώος για σειρά άλλων αδικημάτων, όπως:

– συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης,

– απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) και τραπεζών με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου,

– της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις