Ελεγκτικό Συνέδριο: Συζητήθηκε μία από τις τέσσερις ομαδικές υποθέσεις για αναδρομικά των συνταξιούχων

Ελεγκτικού

Μια από τις τέσσερεις προγραμματισμένες δίκες διεκδίκησης αναδρομικών από συνταξιούχους πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δ´ Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Οι υπόλοιπες τρεις αναβλήθηκαν για τις 11 Μαρτίου καθώς ο εκπρόσωπος του Δημοσίου δεν δέχθηκε να εκδικαστούν με την διαδικασία δηλώσεων, όπως προβλέπεται λόγω πανδημίας. Ειδικότερα, αν κάποιο από τα μέρη δεν συναινεί και επιθυμεί δημόσια διαδικασία στο ακροατήριο, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η δίκη με την συνθήκη αυτή.

Στο μεταξύ, ο αντεπίτροπος του Ε.Σ Αντώνης Νικητάκης ζήτησε να εκδοθεί προδικαστική απόφαση προκειμένου να συμπληρωθεί ο φάκελος της υπόθεσης αυτής, λόγω ελλείψεων των στοιχείων που είχαν προσκομιστεί και είναι αναγκαία για το σχηματισμό πλήρους εικόνας της εκκρεμούς υπόθεσης.

Στο Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει συνταξιούχοι του Δημοσίου τομέα, που διεκδικούν αναδρομικά διαφορές στις συντάξεις τους λόγω των περικοπών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, έως το περασμένο έτος. Οι διεκδικήσεις κατά περίπτωση και κατηγορία των τέως απασχολουμένων υπαλλήλων του Δημοσίου τομέα αφορούν την χρονική περίοδο 2011 έως 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προκαταρκτική εξέταση για τα ετεροχρονισμένα κρούσματα στην Κοζάνη

Υπόθεση Proton Bank: Αναγνώριση όλων των ελαφρυντικών για τους κατηγορουμένους

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις