Υπόθεση Proton Bank: Αναγνώριση όλων των ελαφρυντικών για τους κατηγορουμένους

Proton

Στην αναγνώριση όλων των ελαφρυντικών για τους εννέα καταδικασθέντες στην υπόθεση της Proton Bank προχώρησε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Η ποινή που αναμένεται να τους επιβληθεί την προσεχή Δευτέρα δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 5 έως 6 χρόνια.

Οι 9 καταδικασθέντες (από τους συνολικά 43 κατηγορουμένους) αναμένεται να ακούσουν την επόμενη Δευτέρα την ποινή που τελικά θα τους επιβληθεί, μετά και την αναγνώριση όλων των ελαφρυντικών με τη σύμφωνη γνώμη του Προεδρείου και του Εισαγγελέα.

Οι εννέα κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για το αδίκημα της απιστίας και αθωώθηκαν από τα αδικήματα της απάτης, της υπεξαίρεσης, της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης καταδικάστηκε μόνο για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απιστία των δύο δικηγόρων, των μελών του Δ.Σ. της Proton Bank και των υπαλλήλων των Επιτροπών Δανειοδοτήσεων που την τριετία 2010-2012 για τα δάνεια που σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση δόθηκαν χωρίς απαιτούμενες εξασφαλίσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο εδώλιο για ναρκωτικά στην Ελλάδα ο διάσημος ψυχίατρος του FBI Άλεν Σαλέριαν

Καταδίκη 44χρονης που οδήγησε υπερήλικα στο σπίτι του για να τον κλέψει

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις