Δάσκαλε που δίδασκες

Προέδρος

Στις 8 Νοέμβριου ο Προέδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών προέτρεπε τους συναδέλφους του, ορθά, να τηρούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στις 20 Νοεμβρίου μετατράπηκε σε πρωταγωνιστή πάρτι το οποίο στήθηκε μέσα στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για τον εορτασμό των γενεθλίων του! Γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων το Νόμο που υπηρετεί ως συλλειτουργός της Δικαιοσύνης, ο κ. Βερβεσός προσπάθησε να δικαιολογηθεί (μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που δημοσίευσαν προσκεκλημένοι στα social media) χρησιμοποιώντας δικαιολογίες που δεν ταιριάζουν ούτε στην επιστημονική του ιδιότητα ούτε στο θεσμό τον οποίο υπηρετεί.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ισχυρίσθηκε ότι στενοί του συνεργάτες και μέλη της οικογένειας του τον επισκέφθηκαν, ξαφνικά, και του έκαναν πάρτι έκπληξη, καθώς και ότι ο χώρος είναι COVID free εξαιτίας ειδικών συστημάτων που χρησιμοποιεί για τον αέρα. Δυστυχώς για τον κ. Βερβεσό τα νέα ντοκουμέντα που δημοσιεύθηκαν με τις σαμπάνιες, τα συνθήματα και τα ζεϊμπέκικα αποδεικνύουν ότι οι αίθουσες του ΔΣΑ μετατράπηκαν εν μέσω πανδημίας σε ιδιωτικό club. Καλεσμένοι και καλεσμένες χωρίς να φορούν μάσκες, ο ένας δίπλα στον άλλον, με τσιγάρα στα χέρια, απαθανατίστηκαν και υπερηφανεύτηκαν (με φωτογραφίες που ανέβασαν και κατέβασαν) για το κατόρθωμα τους.

Την στιγμή που η πλειοψηφία των συναδέλφων τους, όπως και όλοι οι υπόλοιπο Έλληνες δίνουν μάχη επιβίωσης, τη στιγμή που συνάνθρωποι μας έφευγαν από τη ζωή και άλλοι πάλευαν στις ΜΕΘ, την στιγμή που το σύστημα υγείας λυγίζει υπό το βάρος της διασποράς του ιού, ο κ. Προέδρος φαίνεται ότι ζήλεψε τη δόξα του Παύλου Πολάκη. Απέδειξε ότι στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας υπάρχουν πολίτες δυο ταχυτήτων. Εκείνοι που γράφουν το νόμο στα παλαιότερα των υποδημάτων τους εκτιμώντας ότι απολαμβάνουν μια ιδιότυπη ασυλία και όλοι οι υπόλοιποι.

Αναμφισβήτητα ο Δημήτρης Βερβεσός είναι ένας ικανός δικηγόρος και εξαιρετικός επιστήμονας. Τυγχάνει να είναι όμως και επικεφαλής του αρχαιότερου συλλόγου της χώρας, συλλειτουργός της Δικαιοσύνης, και πρόσωπο που θα έπρεπε πρώτος να τηρεί τους Νόμους.

Αναμφισβήτητα σε οποιαδήποτε άλλη χώρα παρόμοια ντοκουμέντα θα είχαν κινήσει διαδικασίες, ποινικές και διοικητικές. Άλλωστε όπως γνωρίζει καλύτερα ο κ. Βερβεσός τα ντοκουμέντα αποκαλύπτουν ότι παραβιάστηκαν τα μέτρα για την πρόληψη ασθενειών.

Αλήθεια οι εισαγγελικές Αρχές της χώρας θα μείνουν αδιάφορες μπροστά σε αυτό το θέαμα;

eREPORTAZ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κορωνοπάρτι – πρόκληση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

«Σεισμός, σεισμός και συνωστισμός». Νέο βίντεο από το πάρτι του Δημήτρη Βερβεσού

Ζήλεψε το πάρτι του Βερβεσού ο Πολάκης (φωτό)

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις