Βουλή – Προανακριτική : Κατάθεση Τόμπρα : Η CCC με τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ εισήχθη στο καθεστώς των ναυτιλιακών για να γλυτώνει φόρους

Τόμπρας

Σε εξέλιξη είναι η δεύτερη κατάθεση του Κυριάκου Τόμπρα στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Νίκου Παππά στην υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών. 

Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο έχει αναδείξει η «ΜΠΑΜ» με αποκλειστικό και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.

Για τα deals και τις επικοινωνίες Καλογρίτσα- Xουρι μετά το ναυάγιο της άδειας για το ΣΥΡΙΖΑ Channel κατέθεσε ο Κυριάκος Τόμπρας στη δεύτερη ημέρα μαρτυρίας του. Μίλησε ώρα για τα μετά τηλεοπτικών αδειών τεκτενόμενα .

Σύμφωνα με πηγές από την προανακριτική επιτροπή, ο μάρτυρας αναφέρεται σε τεχνικά ζητήματα της συμφωνίας Καλογρίτσα -Χούρι μετά το ναυάγιο με τις τηλεοπτικές άδειες, για τη συνάντηση στο σπίτι του Σάμερ Χούρι στις 6/5/2018, αλλά και σε εικονικές συμβάσεις μεταξύ τους.

Επίσης φέρεται να κατέθεσε πως η λιβανέζικη κατασκευαστική εταιρία CCC που αρχικά θωρείτο ΝΔ friendly έγινε στην πορεία ΣΥΡΙΖΑ friendly.

Στη συνάντηση στην οικία του Σάμερ Χούρι στην Πολιτεία, στις 6/5/2018, ο Χρήστος Καλογρίτσας είπε στον Χούρι ότι δεν είναι αξιόπιστος στις τράπεζες και δεν έχει ρευστότητα τώρα και συμφώνησαν για ανεκτέλεστα έργα 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Κόντρα CCC με Καλογρίτσα

Αναφερόμενος στη κόντρα CCC Καλογρίτσα, ο Κ. Τόμπρας τόνισε πως η εταιρεία, σύμφωνα με τον μάρτυρα, ζητούσε από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλαγές στο νόμο ώστε να γίνουν να τις ναυτιλιακές και να τύχει ευνοϊκότερης φορολογικής μεταχείρισης. Τότε οι Χουρι έγιναν ΣΥΡΙΖΑ friendly κι άλλαξαν στάση. Να μη φορολογούνται καθώς με νόμο Σαμαρα φορολογήθηκαν. «Τους το υποσχέθηκαν. Όμως τελικά δεν το έκαναν. Για την ακρίβεια δεν το έκαναν τότε αλλά την 1/4/2019 με βουλευτές να σχολιάζουν πως αυτό έγινε λίγο πριν τις ευρωεκλογές. Όμως, σύμφωνα με τον μάρτυρα, η CCC είπε, «με βάλατε να δώσω 3 εκατ ευρώ στον Καλογρίτσα, μου υποσχεθήκατε τροπολογία και δεν την κάνατε…».

«Να μην κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια»

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε ακόμη και στη σύμβαση Καλογρίτσα – Χούρι, την οποία εμφάνισαν προχρονολογημένη για «να μην κάνει νιάου- νιάου στα κεραμίδια».

Πηγές της επιτροπής αναφέρουν πως ερώτηση του Βασίλη Κεγκέρογλου από το ΚΙΝΑΛ, ο Κυριάκος Τόμπρας ανέφερε πως «η CCC δεν είχε καμία επαφή με την κυβέρνηση πριν έλθει σε μένα. Γιατί αλλιώς εμένα τι με ήθελε; Σίγουρα δεν είχε γίνει κουβέντα για κανάλι μέχρι να έρθουν σε μένα».

Φέρεται επίσης, να έχει καταθέσει το χειρόγραφο χαρτί της συμφωνίας Χούρι – Καλογρίτσα με το οποίο ο Καλογρίτσας αναγνωρίζει την οφειλή των 3 εκατ. ευρώ. «Ο μόνος που πήρε λεφτά είναι ο Καλογρίτσας», είπε σύμφωνα με πληροφορίες κι ότι ο ίδιος συμφώνησε αμοιβή 300.000 ευρώ με τον Χρήστο Καλογρίτσα.

Σύμφωνα με τις πηγές της επιτροπής, σε ερώτηση του Βασίλη Κεγκέρογλου από το ΚΙΝΑΛ, ο Κυριάκος Τόμπρας ανέφερε πως «η CCC δεν είχε καμία επαφή με την κυβέρνηση πριν έλθει σε μένα. Γιατί αλλιώς εμένα τι με ήθελε; Σίγουρα δεν είχε γίνει κουβέντα για κανάλι μέχρι να έρθουν σε μένα».

Ανέφερε  επίσης, να έχει καταθέσει το χειρόγραφο χαρτί της συμφωνίας Χούρι – Καλογρίτσα με το οποίο ο Καλογρίτσας αναγνωρίζει την οφειλή των 3 εκατ. ευρώ. «Ο μόνος που πήρε λεφτά είναι ο Καλογρίτσας», είπε σύμφωνα με πληροφορίες κι ότι ο ίδιος συμφώνησε αμοιβή 300.000 ευρώ με τον Χρήστο Καλογρίτσα.

Σύμφωνα με μέλη της προανακριτικής ο Βασίλης Κεγκέρογλου ρώτησε τον Κ. Τόμπρα για τη σύμβαση που υπεγράφη.

Β. Κεγκέρογλου: Αφού η σύμβαση ήταν νόμιμη γιατί έγινε η εικονική σύμβαση και δεν είπαν απευθείας την αλήθεια;

Κ. Τόμπρας: Είναι σαν τη σύζυγο με την ερωμένη. Την ερωμένη μπορεί να την έχεις αλλά δεν τη συστήνεις στη σύζυγο.


Αποκάλυψη – Κυριάκος Τόµπρας: “Ξέρω τα πάντα για τον “White Porscha” και το “White House”

To Μπεν Χούρ(ι) του ΣΥΡΙΖΑ με όρους διαπλοκής


 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις