Απόστολος Λύτρας: Πειθαρχικές ποινές για δηλώσεις του σε υποθέσεις που είχε αναλάβει

Λύτρας

Πειθαρχικές ποινές επιβλήθηκαν στον προφυλακισμένο πλέον Απόστολο Λύτρα με αφορμή δηλώσεις που είχε κάνει σε υποθέσεις που είχε χειριστεί.

Συγκεκριμένα, είχαν κινηθεί πειθαρχικές έρευνες από τα πειθαρχικά όργανα του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας σε βάρος του ποινικολόγου σχετικά με την υπόθεση του 16 χρόνου Ρομά στη Θεσσαλονίκη και την υπόθεση της 12χρονης του Κολωνού.

Με τις δύο πειθαρχικές αποφάσεις έχουν επιβληθεί ξεχωριστά για κάθε υπόθεση: 1) επίπληξη και 2) χρηματική ποινή. Οι χρηματικές ποινές είναι με ποσά τα οποία κυμαίνονται από 3.000 έως 5.000 ευρώ κατά περίπτωση.

Ακόμη, ο κ. Λύτρας δεν έχει πληρώσει ως όφειλε την συνδρομή του στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών με συνέπεια να μην έχει ενημερωθεί η δικηγορική ταυτότητά του και να μη μπορεί να διοριστεί δικαστικός αντιπρόσωπος, χωρίς αυτό να μεταφράζεται ότι δεν έχει δικηγορική ταυτότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΣΑ: Ασκήθηκε αυτεπάγγελτη πειθαρχική έρευνα σε βάρος του Αλ. Κούγια για τις δηλώσεις του αναφορικά με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σοβαρές νομοθετικές αλλαγές για ενδοοικογενειακή βία – Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις