Υπ. Δικαιοσύνης: Υιοθέτησε το πρώτο εθνικό σχέδιο δράσης κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας

νεκροτόμος

H προστασία και η προώθηση της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών συγκροτούν τις βασικές αρχές του Ελληνικού Συντάγματος. Η Ελλάδα αποδίδει πρωταρχική σημασία στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών όλων των ατόμων που ευρίσκονται εντός της ελληνικής επικράτειας, καθώς και στη διαφύλαξη των δημοκρατικών θεσμών και στη λειτουργία του κράτους δικαίου.

Το Εθνικό Συμβούλιο κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας (ΕΣΡΜ) υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Πάνου Αλεξανδρή κατά τη συνεδρίαση της 8ης Δεκεμβρίου 2020 υιοθέτησε το πρώτο Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας.

Το ζητούμενο μετά την υιοθέτηση του παρόντος σχεδίου δράσης είναι η εφαρμογή των προτεινόμενων πολιτικών και η ανάπτυξη δέσμης θετικών δράσεων, που θα στηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα είναι απέναντι σε κάθε μορφή ρατσισμού και σε κάθε διάκριση.

Για το ΕΣΡΜ πρέπει να στηρίζονται όλες οι πτυχές της προσωπικότητας των πολιτών και να προάγεται η συμμετοχή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι, καθώς επίσης να τυγχάνουν προστασίας στην έκφραση των ιδεών τους και των προτιμήσεών τους, ανεξάρτητα από τη φυλή, το χρώμα, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, τις γενεαλογικές καταβολές, την κοινωνική προέλευση, τις θρησκευτικές ή άλλες πεποιθήσεις, την αναπηρία, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα ή τα χαρακτηριστικά του φύλου τους.

Το ΕΣΡΜ θα αναπτύξει κάθε αναγκαία δράση που θα ενισχύει τη δυναμική στήριξη των ελευθεριών όλων των πολιτών, όπως ακριβώς απαιτεί ο ρόλος του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ντοκουμέντο: Όταν τα δικαστήρια ζητούσαν “πύλες εισόδου” και η ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ

Κώστας Τσιάρας: Νέος Κώδικας Δικαστικών Υπαλλήλων

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις