Κύκλωμα ναρκωτικών: Ποινική δίωξη για κακουργήματα και πλημμελήματα σε βάρος των 21 συλληφθέντων

ποινική δίωξη κύκλωμα ναρκωτικών

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος αλλά και πλημμελήματος άσκησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος των 21 συλληφθέντων που φέρονται ως μέλη σπείρας, η οποία διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στον Πειραιά και τη Δυτική Αττική.
Σήμερα,οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και σε βάρος τους η εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση και ιδιαίτερα διακεκριμένη κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Επιπλέον, τους ασκήθηκε δίωξη για το πλημμέλημα της οπλοκατοχής. Μάλιστα, η η αρμόδια εισαγγελέας φέρεται να συναίνεσε στην έκδοση ενταλμάτων για τη σύλληψη και άλλων προσώπων για τα οποία έχουν συγκεντρωθεί από τις αρχές στοιχεία για εμπλοκή τους στο κύκλωμα.
Μετά τη δίωξη οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σε ανακριτή από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμίες προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Από τη διάρθρωση και τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, τις ειδικές κρύπτες που χρησιμοποιούσαν καθώς και τις ποσότητες ναρκωτικών και τα χρήματα που κατασχέθηκαν, προκύπτει η κατάρτιση εκ μέρους τους επαγγελματικής υποδομής στη συστηματική διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών, με παράνομα κέρδη που ξεπερνούν τα 500.000 ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, χθες, Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020, εκτυλίχτηκαν παράλληλες οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αγία Βαρβάρα, Αγίους Αναργύρους, Άνω Λιόσια, Αχαρνές, Πειραιά, Κερατσίνι και Δραπετσώνα, για την αποδόμηση της οργάνωσης και τη σύλληψη των μελών της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Όλη η δικογραφία για το κύκλωμα ναρκωτικών

 

Πως έμπλεξε ο «Ντάνος» με το κύκλωμα ναρκωτικών; Ο μικρός διακινητής και ο Τσουτσουνάκης

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις