ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Όλη η δικογραφία για το κύκλωμα ναρκωτικών

μαρκος

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε πολυμελές εγκληματικό δίκτυο εμπορίας ναρκωτικών ουσιών σε διάφορες περιοχές της Αττικής. To eREPORTAZ.gr και το dikastikoreportaz.gr φέρνουν αποκλειστικά στο φως της δημοσιότητας σημαντικά στοιχεία για το από που ξεκίνησε και πως δρούσε η εγκληματική οργάνωση που είχε ως “βάση” σχολικό συγκρότημα στο Γαλάτσι όπως επίσης και το Άλσος Φιλαδελφείας. Επίσης αποκαλύπτει την οργάνωση της πρώτης ομάδας όπως επίσης και κάποιους από τους “καυτούς” διαλόγους μεταξύ των μελών του εγκληματικού δικτύου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σε χθεσινή οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν (14) μέλη του εγκληματικού δικτύου, μεταξύ των οποίων και τα (2) αρχηγικά, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον (8) συνεργοί τους.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης και την ταυτοποίηση των εμπλεκόμενων χρησιμοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές πράξεις, σχηματίστηκε το προφίλ ( crime profile ) του καθενός, ενώ προέκυψαν οι μεταξύ τους διασυνδέσεις, η ιεραρχία, οι διακριτοί τους ρόλοι.

Όπως προέκυψε το εγκληματικό δίκτυο ήταν δομημένο και λειτουργούσε με τη μορφή (2) υποομάδων. Ο αρχηγός της πρώτης υποομάδας είχε άμεση συνεργασία με τον αρχηγό της δεύτερης, ο οποίος του προμήθευε ναρκωτικές ουσίες, προερχόμενες είτε από την περιοχή των Εξαρχείων είτε από την Αλβανία.

Η πρώτη υποομάδα (8μελής), χρησιμοποιώντας ως «βάση» σχολικό συγκρότημα στο Γαλάτσι, διακινούσε ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή και στο κέντρο της Αθήνας. Η δεύτερη υποομάδα (6μελής), χρησιμοποιώντας ως «βάση» το Άλσος Φιλαδέλφειας, διακινούσε ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή και στο κέντρο της Αθήνας.

Στο πλαίσιο της έρευνας ταυτοποιήθηκαν τουλάχιστον (850) συναλλαγές ναρκωτικών ουσιών, πολλές από τις οποίες εντός του ως άνω σχολικού συγκροτήματος.

Επιπλέον τα μέλη του εγκληματικού δικτύου :

 • πραγματοποιούσαν ελέγχους ποιότητας πριν αγοράσουν τα ναρκωτικά, για να αποφύγουν ενδεχόμενη δυσαρέσκεια των «πελατών» τους,
 • αποθήκευαν προσωρινά τα ναρκωτικά σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα και πλατείες, ώστε να δυσχεραίνεται η οποιαδήποτε συσχέτιση των μελών της οργάνωσης με την κατοχή τους,
 • πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη διακίνηση των ναρκωτικών, λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα αντιπαρακολούθησης,
 • στις μεταξύ τους συνομιλίες χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες λέξεις και εκφράσεις, ενώ
  τα κέρδη που αποκόμιζαν, μεταφέρονταν είτε με τη φυσική παρουσία τους είτε μέσω καταστημάτων ηλεκτρονικής μεταφοράς χρημάτων.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, με τη συνδρομή αστυνομικών Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), στις οικίες των μελών της οργάνωσης, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

περισσότερα από (10) κιλά κάνναβη,
(172) γραμμάρια κοκαΐνη,
(7) ζυγαριές ακριβείας,
περίστροφο και πιστόλι κρότου,
(39.060) ευρώ,
(5) οχήματα, (6) μοτοσικλέτες και (36) κινητά τηλέφωνα.

Το παράνομο οικονομικό όφελος του εγκληματικού δικτύου ανέρχεται σε τουλάχιστον (309.000) ευρώ, ενώ μεγάλο μέρος των μελών της οργάνωσης, έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών και έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης και κάθειρξης.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πως δρούσε το Εγκληματικό Δίκτυο  

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του eREPORTAZ.gr και το dikastikoreportaz.gr  το εγκληματικό δίκτυο όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ δρούσε ως εξής:

“Σύμφωνα με την έρευνα της Υπηρεσία μας η εγκληματική ομάδα έχοντας συγκεκριμένη ιεραρχική δομή η οποία θα αναλυθεί εκτενέστερα παρακάτω διέπονταν από συγκεκριμένη μεθοδολογία η οποία και τηρούνταν απαρέγκλιτα από τα μέλη της.

Α) Οι ναρκωτικές ουσίες προέρχονταν από την Αλβανία και παραδίδονταν  μέσω των ηγετικών στελεχών των εκάστοτε ομάδων στους διακινητές.

Β) Τα χρήματα των διακινούμενων ναρκωτικών ουσιών καταβάλλονταν                            – μεταφέρονταν είτε με φυσική παρουσία των ανωτέρω κατηγορουμένων είτε μέσω του δικτυού WESTERN UNION.

Γ) Από τα μέλη της οργάνωσης πραγματοποιούταν και έλεγχος ποιότητας των ναρκωτικών ουσιών προ της αγοράς αυτών με σκοπό να αποφύγουν ενδεχόμενη δυσαρέσκεια των πελατών – αγοραστών.

Δ) Στις συνομιλίες τα μέλη χρησιμοποιούσαν κωδικοποίηση στους κρίσιμους όρους (ναρκωτικά χρήματα ποσότητες  κτλ.)

Ε) Στις κινήσεις τους πριν, κατά την διάρκεια και μετά τις  αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών (πράξεις διακίνησης) λάμβαναν σαφή μέτρα αντιπαρακολούθησης.

ΣΤ)  Για τις μεταξύ τους συνομιλίες χρησιμοποιούσαν και  διαδικτυακές εφαρμογές για προφανείς σκοπούς ενώ άλλαζαν τηλεφωνικές συνδέσεις κατά διαστήματα ως μέτρο αντιπαρακολούθησης.

Ζ) Μέλη της ομάδας διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες εντός σχολικού συγκροτήματος   με γνώμονα  τον ασθενή έλεγχο των αρχών εντός του συγκεκριμένου περιβάλλοντος.

Η) Τα μέλη του εγκληματικού δικτύου είχαν δημιουργήσει διαφορετικές ομάδες, η δράση των οποίων, επεκτεινόταν σε διάφορες περιοχές της Αττικής καθώς και σε πόλεις τις επαρχίας.”

Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι “…. βάσει των αρχικά δοθέντων πληροφοριών η έρευνα της Υπηρεσίας μας ξεκίνησε  από την κωμόπολη Λυγουριό του  Νομού Αργολίδας όπου ο κάτοχος της υπ’ αριθ. ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ τηλεφωνικής σύνδεσης ΛΧ για τις εν λόγω παράνομες πράξεις συνεργαζόταν με τον ΣΓ κάτοχο της υπ’ αριθ. ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ τηλεφωνικής σύνδεσης ο οποίος διαμένει μόνιμα στην περιοχή του κέντρου των Αθηνών. Ακόμη, ο ΣΓ προέκυψε ότι έχει άμεση συνεργασία όσον αφορά στην προαναφερόμενη εγκληματική δραστηριότητα με τον ηγετικό στέλεχος της  ΟΜΑΔΑΣ 1 EM τα μέλη της οποίας διακινούσαν πέραν του ενός είδους ναρκωτικές  ουσίες  και συγκεκριμένα τις κάτωθι: 

 1. Ακατέργαστη κάνναβη.
 2. Κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας.
 3. Κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα).
 4. Κοκαΐνη.
 5. Ναρκωτικά δισκία

Εν συνεχεία, η έρευνα της Υπηρεσίας μας κινήθηκε προς την εξακρίβωση των ατόμων που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο εγκληματικό δίκτυο ακολουθώντας κυρίως την πορεία της προέλευσης των διαφόρων ειδών των διακινούμενων ναρκωτικών ουσιών. Για το λόγο αυτό πέραν της φυσικής επιτήρησης των μελών του εγκληματικού δικτύου χρησιμοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές πράξεις και κυρίως της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών (επισύνδεση) με αποτέλεσμα να διαπιστώσουμε την δράση του εγκληματικού δικτύου να χωρίζεται σε δύο διαφορετικούς πυλώνες-ομάδες.

Κατόπιν των ανωτέρω διαπιστώσαμε ότι η ΟΜΑΔΑ 1 έχει ως βάση το σχολικό συγκρότημα της ΓΚΡΑΒΑΣ και την ευρύτερη περιοχή αυτού, ενώ η εγκληματική της δραστηριότητα επεκτείνετε μέχρι την πόλη της Καλαμάτας. Ακόμη, προέκυψε ότι για την συντήρηση και την εύρυθμη λειτουργία του εγκληματικού δικτύου ο EM έχει άμεση συνεργασία με την ΟΜΑΔΑ 2 και το ηγετικό στέλεχος αυτής τον QV με το προσωνύμιο «BOMPA» ο οποίος τον προμηθεύει με ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.”

Το σχήμα και η σύνθεση της ομάδας Νο 1

μαρκος

Οι καυτοί διάλογοι

(Συνομιλία α/α: 768 DVD 65 Σωτήρης)

«ΜΑΡΚΟΣ»: πήγες πήρες από τους δικούς σου τα λεφτά;
«ΣΩΤΗΡΗΣ»: ναι πήγα και πήρα κάτι λεφτά
«ΜΑΡΚΟΣ»: ο Αλεβίζος;
«ΣΩΤΗΡΗΣ»: από τον Αλεβίζο πήγα και πήρα θα πάω να πάρω και από τους άλλους
«ΜΑΡΚΟΣ»: από τον Αλεβίζο πήρες τα δυόμιση;
«ΣΩΤΗΡΗΣ»: ναι
«ΜΑΡΚΟΣ»:(ακατάληπτο)
«ΣΩΤΗΡΗΣ»: όχι δε μου δωσε δυόμιση
«ΜΑΡΚΟΣ»:(ακατάληπτο)
«ΣΩΤΗΡΗΣ»: μου είπε τα απόγευμα θα μου δώσει δυόμιση
«ΜΑΡΚΟΣ»: το απόγευμα ;
«ΣΩΤΗΡΗΣ»: ναι
«ΜΑΡΚΟΣ»: και δυόμιση του Αλεβίζου
«ΣΩΤΗΡΗΣ»: δύο ο Αλεβίζος μου έδωσε
«ΜΑΡΚΟΣ»: δύο;
«ΣΩΤΗΡΗΣ»: ναι
«ΜΑΡΚΟΣ»: ωραία έλα από μένα

(Συνομιλία α/α: 775 DVD 65 Σωτήρης)
«ΣΩΤΗΡΗΣ»: να σου πω
«Άγνωστος»: έλα
«ΣΩΤΗΡΗΣ»: πόσα λεφτά πόσα λεφτά είμαστε;
«Άγνωστος»: 3840
«ΣΩΤΗΡΗΣ»: 3840;
«Άγνωστος»: ναι
«ΣΩΤΗΡΗΣ»: ωραία έρχομαι να μου δώσεις τα 50 ευρώ και μάζεψε λεφτά να μου τα δώσεις όλα μαζεμένα θέλω να μου δώσεις 3790, εντάξει;
«Άγνωστος»: εντάξει

(Συνομιλία α/α: 4113 DVD 45 Μάρκος)

 • «VLAD»: Έλα ρε μπρο
 • «ΜΑΡΚΟΣ»: Έλα ρε μπρο. Τι κάνεις;
 • «VLAD»: Είμαι εδώ πλατεία Αμερικής σ’ ένα σπίτι
 • «ΜΑΡΚΟΣ»: Πλατεία Αμερικής; Να σου πω…
 • «VLAD»: Έλα
 • «ΜΑΡΚΟΣ»: Θα φτιάξει μία τον Σόνι ρε φίλε; Θέλει κάτι
 • «VLAD»: Ποιόν;
 • «ΜΑΡΚΟΣ»: Τον Σόνι
 • «VLAD»: Τι θέλει;
 • «ΜΑΡΚΟΣ»: Έλα ρε φίλε, ένα καλό ρε φίλε
 • «VLAD»: (ακατάληπτο)
 • «ΜΑΡΚΟΣ»: Ε σε κάνα εικοσάλεπτο
 • «VLAD»: Σε κάνα εικοσάλεπτο; Εικοσάλεπτο θα μου πάρει μόνο για να φτάσω εκεί.
 • «ΜΑΡΚΟΣ»: Ε σε κάνα μισάωρο
 • «VLAD»: Ντάξει
 • «ΜΑΡΚΟΣ»: Σε μισή ώρα θα είναι την Γκράβα αυτός
 • «VLAD»: Οκ

 (Συνομιλία α/α: 5309 DVD 61 Μάρκος)

 • «ΜΑΡΚΟΣ»: ρε μπρο ξέρεις που το χω εγώ αυτό ρε φίλε και δε θα είμαι σπίτι ρε φίλε
 • «VLAD»: εε πότε θες να του πω να περάσει;
 • «ΜΑΡΚΟΣ»: ρε μπρο πήγαινε εσύ πάρτο ξέρεις που το χω
 • «VLAD»: που το χεις;
 • «ΜΑΡΚΟΣ» θα μπεις μέσα φίλε στο παράθυρο του δωματίου το χω στο καλαθάκι
 • «VLAD»: ομ εντάξει θα το πάρω εγώ
 • «ΜΑΡΚΟΣ»: εντάξει
 • «VLAD»: ναι έλα
 • «ΜΑΡΚΟΣ»: τρία ε;
 • «VLAD»: ναι να του πω τρισίμιση , να βγάλω και εγώ κάτι;
 • «ΜΑΡΚΟΣ»: πες του ρε φίλε εγώ με τρία το δίνω ρε μπρο
 • «VLAD»: οκ οκ έλα
 • «ΜΑΡΚΟΣ»: σε μια βδομάδα ε;
 • «VLAD»: ναι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεχνητή Νοημοσύνη και Δικαιοσύνη

Έδεσσα: Σύλληψη για παράνομη λειτουργία καταστήματος εν μέσω lockdown

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις