Ξυλοδαρμός στο Μετρό: Ελεύθεροι με εγγύηση 2000 ευρώ και περιοριστικούς όρους οι δύο ανήλικοι

Ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους παρουσίας τρεις φορές το μήνα στο Α.Τ., επιτήρηση από επιμελητή κοινωνικής αγωγής, αλλά και εγγύηση 2.000 ευρώ αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι δυο ανήλικοι 17 και 16 ετών οι οποίοι ξυλοφόρτωσαν τον σταθμάρχη στο μετρό. Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο Αστυνομικός ο οποίος φέρεται να συνεργάστηκε με τη μητέρα τους. Στην απολογία τους ενώπιον του δικαστικού λειτουργού ο 17χρονος και ο 16χρονος αδελφός του εμφανίστηκαν μετανοιωμένοι για την πράξη τους επέμειναν όμως ότι προκλήθηκαν και απειλήθηκαν από τον σταθμάρχη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΤΑΘΗΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

Οι ανήλικοι θα πρέπει να παρουσιάζονται 3 φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα, ενώ θα επιτηρούνται από επιμελητή κοινωνικής αγωγής.

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους και ο αστυνομικός που φέρεται να συνεργάστηκε με τη μητέρα των παιδιών.

Οι ανήλικοι εμφανίστηκαν μετανιωμένοι ενώπιον του ανακριτή. Η διαδικασία κράτησε σχεδόν πέντε ώρες και περιλάμβανε την απολογία των κατηγορουμένων, την εξέταση των μαρτύρων και τη διαβούλευση μεταξύ εισαγγελέα και ανακριτή.

Ο δικηγόρος των νεαρών Κωνσταντίνος Δημόπουλος δήλωσε ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί με επίκεντρο τα όσα συνέβησαν μέσα στο συρμό κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Η πλευρά των ανηλίκων επεσήμανε ότι θα στηρίξει τον άνθρωπο που δέχτηκε τη βίαιη επίθεση των νεαρών, ενώ σημείωσε ότι τα παιδιά έχουν μετανιώσει έμπρακτα και ζήτησαν μια ακόμα ευκαιρία, καθώς ανήκουν σε μια αξιοπρεπή οικογένεια.

Η μητέρα ήταν συνεχώς έξω από το γραφείο του ανακριτή, στηρίζοντας μέχρι τέλους τα παιδιά της.

Η μητέρα των δύο ανηλίκων στα δικαστήρια

 

Σε δηλώσεις της είπε ότι το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα με ολόκληρο το περιστατικό δικαιώνει τα λεγόμενα των παιδιών ότι προκλήθηκαν από τον σταθμάρχη.

Στον προαύλιο χώρο περίμεναν με άγχος ο πατέρας και οι συμμαθητές και φίλοι των παιδιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο αρχείο η υπόθεση Παντελίδη – Αποζημιώσεις για δυσφήμιση θα διεκδικήσουν οι δύο γυναίκες – Τι λένε οι δικηγόροι τους(video)

 

Το πόρισμα για το «σεισμός, σεισμός, Δημήτρης Βερβεσός»

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις