Τι δήλωσε ο Κώστας Παπαδάκης που συνελήφθη λόγω της παραβίασης των μέτρων για τον κορωνοϊό

Παπαδάκης

«Απαγγέλθηκε κατηγορία , σχηματίστηκε δικογραφία και κλήθηκα σε απολογία αφού είχα συλληφθεί από τις 12.30 από την αστυνομία για το αδίκημα 285 ΠΚ. Σύμφωνα με όσα γράφτηκαν στο κείμενο της απολογίας η παραπάνω διαδικασία έγινε μετά από συνεννόηση της αστυνομίας με τον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Κ. Σπυρόπουλο , ο οποίος έδωσε εντολή να αφεθώ ελεύθερος λόγω ειδικής δωσιδικίας».

Αυτά δήλωσε ο Κώστας Παπαδάκης, συνήγορος πολιτικής αγωγής στη Δίκη της Χρυσής Αυγής, σχετικά με τη σύλληψή του από την Αστυνομία, το μεσημέρι της Κυριακής 6 Δεκεμβρίου. Εκτός από την παραπάνω εξέλιξη, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι δικηγόροι Κώστας Παπαδάκης και Θανάσης Καμπαγιάννης, ζήτησαν την ποινική και πειθαρχική δίωξη του Αττικάρχη και παντός άλλου υπευθύνου για την «παράνομη» σύλληψή τους και παραβίαση μέτρων κατά του κορωνοϊού καθώς, όπως καταγγέλλουν, «στον ίδιο χώρο κράτησης υπήρχαν 80 άτομα μαζί και οι αστυνομικοί με τα ίδια γάντια ερευνούσαν τα πράγματά τους».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελεύθεροι οι προσαχθέντες δικηγόροι Καμπαγιάννης και Παπαδάκης


Υπενθυμίζεται πως η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον εκατό προσαγωγές, οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις – σαράντα εκ των οποίων στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβελλα, όπου δολοφονήθηκε ο Αλεξανδρος Γρηγορόπουλος. Μεταξύ των προσαχθέντων ήταν και οι δικηγόροι Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης, οι οποίοι ήταν μεταξύ των (πολλών) προσώπων που είχαν υπογράψει το κάλεσμα σε απότιση φόρου τιμής στο σημείο που δολοφονήθηκε 15χρονος μαθητής.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις